Про те, як готувати різотто ми говорили не раз, і цей рецепт доповнить скарбничку любителів італійської кухні. У цій статті ми поговори про те, як робити різотто з печерицями - найдоступнішими грибами на сучасному ринку.
Рецепт різотто з печерицями
Інгредієнти: печериці - 350 г; білі гриби (сушені) - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; рис для різотто (арборіо) - 350 г; овочевий бульйон - 12 л; сухе біле вино - 150 мл; свіжа петрушка; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; тертий пармезан. Приготування Сушені білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо набрякнути 10-15 хвилин. Набряклі гриби віджимаємо від надлишків вологи. Часник і цибулю подрібнюємо. На сковороді розігріваємо оливкову олію і смажимо на ньому нарізані овочі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані печериці та білі гриби. Готуємо страву, помішуючи, до тих пір, поки з поверхні сковороди не випарятся надлишки вологи.
До обсмажених з цибулею грибів засипаємо рис, слідом наливаємо вино і чекаємо, поки крупа вбере рідину. Як тільки рис знову стане сухим, заливаємо його ополоником овочевого бульйону і перемішуємо. Знову чекаємо, поки рідина не вбереться і повторюємо процедуру до тих пір, поки не закінчиться бульйон. Перед подачею різотто заправляємо маслом, посипаємо нарізаною петрушкою і тертим пармезаном.
Якщо ви бажаєте приготувати різотто з печерицями в мультиварці, то слідуючи вказівкам вищеописаного рецепта використовуємо під час приготування режим "Смаження".
Різотто з печерицями і вершками
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; свіжа петрушка; селера - 1/2 стебла; сіль, перець - за смаком; свіжі гриби - 150 г; молоко - 250 мл; вершки - 4 ст. ложки; рис - 190 г; овочевий бульйон - 1 л; вершкове масло - 1 ст. ложка; тертий пармезан - 80 р. Приготування Часник і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії. Слідом вкладаємо нарізану селеру, додаємо зелень, сіль і перець. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин додаємо гриби. Як тільки зайва волога з грибів випарується, засипаємо рис і заливаємо його сумішшю вершків і молока. Варимо рис, помішуючи, поки молоко не вбереться, а потім починаємо порціями підливати овочевий бульйон, додаючи кожну наступну порцію лише після того, як вбралася попередня. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подаємо з вершковим маслом.
Різотто з печерицями та овочами
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; вершкове масло - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 150 г; часник - 1 зубчик; рис арборіо - 150 г; сухе біле вино - 150 г; сушені помідори - 4-5 шт.; овочевий бульйон - 500 мл; свіжа петрушка; тертий "Пармезан" - 40 г; шпинат - 100 р. Приготування Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5 хвилин, після чого додаємо до нього часник і нарізані гриби. Через 2-3 хвилини засипаємо до грибів і цибулі рис, додаємо вино і готуємо всі разом 3 хвилини
або поки вино повністю не вбереться.
Помідори нарізаємо і відправляємо до решти інгредієнтів на плиті. Заливаємо все 125 мл бульйону і варимо, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться, потім повторюємо процедуру, поки весь бульйон не закінчиться. За 1-2 хвилини до готовності страви, додаємо до нього нарізаний шпинат і петрушку, присмачую рис тертим пармезаном і подаємо до столу.
Різотто подається на стіл обов'язково відразу ж після приготування, в гарячому вигляді. При цьому готувати знамените італійське блюдо нічого не варто, після остигання рис з кремового і ніжного перетворюється в клейку і зовсім неїстівну масу.