Різотто - традиційна італійська страва з рису. Для його приготування використовують особливі сорти рису, які багаті крохмалем, такі як арборіо, карнаролі або маратели. Якщо немає можливості придбати спеціальний рис, можна використовувати і звичні нам сорту, тільки головне не брати для цих цілей пропарений рис, адже в даному випадку нам потрібно отримати не розсипчастий, а навпаки добре розварений рис. Зараз ми вам розповімо, як приготувати різотто зі шпинатом.
Рецепт різотто зі шпинатом
Інгредієнти: шпинат - 05 кг; цибуля - 1 шт.; печериці - 150 г; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 30 мл; рис - 250 г; вино біле - 130 мл; шавлія - 1 гілочка; тертий сир «Емменталь» - 100 г; бульйонний кубик - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Часник пропускаємо через прес, а потім викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо. Після цього додаємо нарізаний шпинат, перемішуємо, вогонь зменшуємо і протушиваем 2-3 хвилини, додаємо спеції. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо рис і обсмажуємо все разом. Вливаємо вино і 700 мл води, доводимо до кипіння. Скибочками нарізаємо гриби. Шавлія подрібнюємо і разом з кубиком, додаємо в рис. Тушкуємо 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо рис шпинат, тертий сир, спеції за смаком і перемішуємо. Вегетаріанське різотто зі шпинатом готово!
Різотто зі шпинатом і креветками
Інгредієнти: тигрові креветки - 130 г; заморожений шпинат - 100 г; рис арборіо - 100 г; оливкова олія - 15 г; вершки 35%-ної жирності - 20 мл; сир горгонзола - 20 г; сир грана-подано - 20 г; вершкове масло - 10 г; біле сухе вино - 10 мл; сіль - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо креветки, шпинат і обсмажуємо хвилини 3. Потім додаємо рис і сухе біле вино, на невеликому вогні готуємо, поки не випарується рідина. Після цього вливаємо 200 мл води, додаємо вершки, сіль за смаком. Тушкуємо хвилин 15. В кінці додаємо сир горгонзола. Після цього різотто знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і сир грана подано і все це перемішуємо.
Грибне різотто зі шпинатом
Інгредієнти: гливи - 200 г; цибуля - 100 г; соняшникова олія - 40 мл; бульйон яловичий - 05 л; сухе біле вино - 150 мл; шпинат - 100 г; рис - 300 г; заморожена овочева суміш - 300 г; часник - 4 зубчики; морська сіль - 1 ч. ложка. Приготування Рис заливаємо вином і залишаємо настоюватися. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього подрібнену цибулю і часник і обсмажуємо до прозорості цибулі. Після цього додаємо дрібно порізані гриби, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо рис з вином. Перемішуємо і тушкуємо, поки рис не впитаем всю рідина з грибів і вина. Тепер вливаємо поступово яловичий бульйон , тобто влили 100 мл і чекаємо, поки рис його вбере, потім вливаємо наступну порцію. З останнім бульйоном додаємо і заморожені овочі. Уварюємо різотто, поки не вийде тягуча маса. Хвилин за 5 до закінчення приготування додаємо нарізаний шпинат. Протушиваем ще хвилини 3 і подаємо до столу!