Не знаєте, чим здивувати своїх рідних на вечерю? Пропонуємо вам рецепт плову з креветками. Блюдо виходить досить ситним, смачним, вишуканим і делікатесним.
Плов з мідіями і креветками
Інгредієнти: рис - 1 ст.; цибулина червона - 2 шт.; часник - 2 зубчики; лимонна цедра - за смаком; вода - 3 ст.; тигрові креветки - 400 г; мідії - 200 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; чебрець, базилік - за смаком; шафран - щіпка; кориця - 1 паличка; спеції - за смаком; зелень кропу і петрушки - за бажанням. Приготування В окрему миску нарізаємо очищений від лушпиння цибулю, додаємо до нього подрібнений часничок. Потім, натираємо лимонну цедру, кладемо чебрець, шафран, корицю і сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і обсмажуємо отриману суміш на розігрітому оливковому маслі. Після цього додаємо промитий рис, вливаємо в сковороду гарячу воду, накриваємо пергаментним папером і ставимо на 8-10 хвилин в розігріту духовку. Після закінчення часу дістаємо плов з духовки додаємо заздалегідь очищені креветки, мідії, подрібнений базилік, і знову ставимо страву в духовку приблизно на 5-7 хвилин. Ну ось і все, плов з мідіями і креветками готовий!
Плов з креветками в мультиварці
Інгредієнти: рис - 1 ст.; креветки - 500 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; вода - 2 ст.; лавровий лист, сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю і моркву чистимо, нарізаємо дрібненько і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» або «Гасіння» 5 хвилин. Креветки розморожуємо і додаємо до овочів. Рис добре промиваємо і засипаємо його зверху, покриваючи морепродукти. Солимо, перчимо, кладемо лавровий листочок і заливаємо все гарячою водою приблизно на 1 см вище рівня рису. Виставляємо режим «Плов» і 40 хвилин.
Плов з креветками і кальмарами
Інгредієнти: кальмари - 300 г; креветки - 500 г; рис - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; рослинна олія; морква - 1 шт.; перець горошком, лавровий лист, сіль. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати плов з креветками. Спочатку рис промиваємо, заливаємо окропом, накриваємо кришкою, гарненько закутуємо рушником і залишаємо приблизно на 25-30 хвилин. Цим часом розморожуємо креветки, очищаємо їх від панцира і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Кальмари обдаємо окропом, промиваємо, очищаємо, тонко шаткуємо і також швиденько обсмажуємо. Потім чистимо цибулину і моркву, подрібнюємо і пасеруємо на рослинній масло, додавши лавровий лист, сіль і перець горошком.
Далі всі інгредієнти перемішуємо, перекладаємо в чавунець, засипаємо рисом і заливаємо гарячою водою. Ставимо плов з креветками і кальмарами в розігріту духовку і готуємо приблизно 20 хвилин.