Паличка-виручалочка, а так само «безсловесний домашній кухар» - ось що таке мультиварка. Приготування будь-якої страви перетворюється в суще задоволення - засипав сире і неїстівне, а дістав делікатес (як з російської грубки).
Суще мука готувати плов, якщо ти не маєш до цього досить навичок. Трохи недогледів, і м'ясо підгоріло, трохи порушив пропорції - замість плову вийшла каша-розмазня з м'ясом. Ніколи подібного не трапиться, якщо ви будете користуватися функцією «Плов» в мультиварці.
дотримуйтесь порядку завантаження в мультиварку компонентів страви, на саме дно - м'ясо, цибулю, моркву, спеції, завжди зверху - рис, сіль і часник; ні в якому разі не перемішуйте завантажені продукти; якщо у вашій мультиварці відсутній режим «Плов», скористайтеся режимом «Мультиповар» або «Варка-експрес»; головку часнику, вимиту і просушену, утапливаем в рис по центру чаші на три чверті розміру голівки. Отже, тепер ми знаємо, що смачний плов в мультиварці приготувати нескладно. Слід лише визначитися, чого вам сьогодні більше хочеться: може бути плову з м'ясом, а, може бути солодкого плов з сухофруктами, або ж грибного. Немає межі фантазії. Ми допоможемо вам визначитися з вибором рецепту приготування плову в мультиварці. Сьогодні ми з вами будемо готувати плов в мультиварці «Редмонд».
Плов з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо (яловичина, баранина) - 05 кг; рис - 3 мультистакана; морква - 300 г; цибуля ріпчаста - 300 г; олія рослинна (без запаху) - 50 р; приправа для плову - за смаком; сіль, перець - за смаком; часник - одна середня головка. Приготування Трьом моркву на крупній тертці, цибулю шаткуємо, рис ретельно промиваємо. Якщо у вашій мультиварці «Редмонд» мається режим «Плов», то вам залишиться тільки закласти всі продукти в порядку, який ми вказали вище в примітці та натиснути заповітну кнопочку «Плов».
Якщо ви є щасливим володарем мультиварки «Редмонд» з функцією «Мультиповар», то вибираємо в меню цю функцію і ставимо температуру 120 градусів.
Якщо ж у вашій мультиварці немає таких функцій, то вчините наступним чином: виберіть режим «Жарка - овочі» і обсмажте на ньому цибулю, моркву і спеції, помішуючи в процесі смаження. Вибираєте «Варка-експрес» і включаєте цю функцію на 30 хвилин. Потім йдемо в «встановлення часу», натискаємо кнопку «час приготування» і ставимо температуру 120 градусів. Якщо цього буде недостатньо, і вода не до кінця випарується, то поставте вашу мультиварку на режим «Підтримання тепла» на 15 хвилин.
Тепер ви вже вмієте готувати дві страви: плов з баранини в мультиварці і плов з яловичини в мультиварці.
Солодкий плов в мультиварці
Інгредієнти: яблуко (твердих сортів) - 400 г; сухофрукти (курага, чорнослив) - 100 г; ізюм - 100 г; рис - 1 мультистакан; масло рослинне - 20 г; мед - 2 ч. ложка; вода - 4 мультистакана. Приготування Нарізаємо фрукти і сухофрукти соломкою. Спочатку в чашу кладемо масло, олію - фрукти і сухофрукти, потім промитий рис, мед і акуратно заливаємо водою. Включаємо режим «Плов» на 40 хвилин або режим «Мультиповар» з температурою 120 градусів.
Зі спеціями будьте обережні. Багато хто на дух не переносять барбарис і корицю, а деякі, навпаки, обожнюють. Додавайте тільки ті спеції, які ви пробували раніше.
Плов з грибами в мультиварці
Інгредієнти: рис - 2 мультистакана; гриби - 05 кг; морква - 300 г; цибуля ріпчаста - 300 г; олія рослинна (без запаху) - 50 мл; сіль, перець - за смаком; часник - 1 середня головка. Приготування Натираємо на крупній тертці або ріжемо довгими брусочками моркву, шаткуємо цибулю та гриби. Вибираємо режим «Жарка-овочі» або режим «Випічка» і смажимо, не закриваючи кришки до напівготовності.
Додаємо промитий рис, сіль, часник і воду і включаємо режим «Плов». На підігріві тримаємо 15-20 хвилин.
Розсипчастий рис і гриби прикрасять ваш стіл навіть у піст.