Плов з родзинками
Незвичайний смак традиційного плову може надати нехитра доповнення у вигляді простого родзинок або кураги. Сухофрукти розбавляють пряність страви і роблять його ще більш оригінальним.
Інгредієнти:
свинина - 800 г;
рис - 2 ст.;
родзинки - жменя;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник -1 головка;
суміш спецій для плову - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свинину промиваємо, обсушуємо кухонним рушником і нарізаємо великими шматками. Шматки м'яса обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Слідом за м'ясом у казан відправляється нарізану півкільцями цибулю і соломка моркви. Смажимо овочі до золотистого кольору, після чого додаємо спеції, сіль і трохи гострого перцю. Завершуємо наш казан жменею родзинок і цілою головкою часнику, заливаємо все водою, щоб покрити і тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин.
Поки казан готується, займемося рисом, його необхідно промити до чистої води і лише потім відправляти в казан. Рис буде готуватися 13-15 хвилин, після чого готовий плов зі свининою необхідно залишити настоятися хоча б 10-15 хвилин.
Плов з родзинками за цим рецептом можна приготувати в мультиварці. Протушкувати зірвак в режимі «Гасіння», або «Випічка», а після додавання рису виставте режим «Плов», або «Каша» на автоматичне час.
Інгредієнти:
рис - 400 г;
курага - 1/2 ст.;
чорнослив - 1/2 ст.;
родзинки - 1/2 ст.;
вершкове масло;
кориця, цукор - за смаком;
гвоздика - 2 бутона.
Приготування
Рис промиваємо до чистої води і замочуємо на 1-15 години в злегка підсоленій воді. Після замочування повторно крупу промиваємо і закладаємо в киплячу воду. Варимо рис у великій кількості води, постійно помішуючи, близько 10 хвилин, після чого відкидаємо його на друшляк і обполіскуємо водою.
Сушені фрукти запарюємо в гарячій воді, а після обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, додавши цукор і прянощі. Змішуємо рис з солодкими фруктами і подаємо до столу. Наш дивовижний солодкий плов готовий!
Інгредієнти:
курятина - 1 кг;
рис - 2 ст.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
родзинки - 1 жменя;
суміш спецій для плову - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Рис промиваємо і замочуємо у холодній воді. Куряче м'ясо обсмажуємо в казані на олії, потім додаємо нарізану моркву і цибулю. Як тільки овочі стануть золотистими, додаємо в казан спеції і засипаємо рис. Наливаємо в казан води так, щоб покрити вміст, і готуємо до повного всмоктування рідини.
Рецепт плову з родзинками і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, обсушуємо кухонним рушником і нарізаємо великими шматками. Шматки м'яса обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Слідом за м'ясом у казан відправляється нарізану півкільцями цибулю і соломка моркви. Смажимо овочі до золотистого кольору, після чого додаємо спеції, сіль і трохи гострого перцю. Завершуємо наш казан жменею родзинок і цілою головкою часнику, заливаємо все водою, щоб покрити і тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин.
Поки казан готується, займемося рисом, його необхідно промити до чистої води і лише потім відправляти в казан. Рис буде готуватися 13-15 хвилин, після чого готовий плов зі свининою необхідно залишити настоятися хоча б 10-15 хвилин.
Плов з родзинками за цим рецептом можна приготувати в мультиварці. Протушкувати зірвак в режимі «Гасіння», або «Випічка», а після додавання рису виставте режим «Плов», або «Каша» на автоматичне час.
Рецепт солодкого плову з родзинками і курагою
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо до чистої води і замочуємо на 1-15 години в злегка підсоленій воді. Після замочування повторно крупу промиваємо і закладаємо в киплячу воду. Варимо рис у великій кількості води, постійно помішуючи, близько 10 хвилин, після чого відкидаємо його на друшляк і обполіскуємо водою.
Сушені фрукти запарюємо в гарячій воді, а після обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, додавши цукор і прянощі. Змішуємо рис з солодкими фруктами і подаємо до столу. Наш дивовижний солодкий плов готовий!
Плов з родзинками і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо і замочуємо у холодній воді. Куряче м'ясо обсмажуємо в казані на олії, потім додаємо нарізану моркву і цибулю. Як тільки овочі стануть золотистими, додаємо в казан спеції і засипаємо рис. Наливаємо в казан води так, щоб покрити вміст, і готуємо до повного всмоктування рідини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з гарбузом
Всі ми, звичайно, знайомі з таким блюдом азіатської кухні, як плов. Традиційний плов, безумовно, готують з м'ясом яловичини або баранини. Але
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в