Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно приготувати плов?

Як правильно приготувати плов?

5-01-2015, 09:57
1 046
Як правильно приготувати плов?
Рецептів плову існує безліч - це страва національної східної кухні отримало широке поширення в багатьох країнах. Всі варіації плову просто не перерахувати, до того ж у кожної господині є свої секрети вдалого приготування страви. Але що ж є «еталоном»? Як правильно приготувати плов, щоб він вийшов розсипчастим і смачним? Секретами правильного приготування плову ми поділимося з вами сьогодні.


Як правильно приготувати узбецький плов?


Узбекистан - країна, де плов отримав найбільше поширення, тому вона вважається родоначальницею цього страви. Саме там люди знають всі нюанси рецепти смачного і правильного плову. Класичний узбецький плов складається з наступних інгредієнтів: цибулю, моркву, м'ясо, жир, рис і вода.
Пропорції для плову:

  • м'ясо (краща баранина) - 1.5 кг;

  • рис - 1 кг;

  • рослинна олія або жир - 3/4 склянки;

  • велика морква - 5 шт;

  • великі цибулини - 5 шт;

  • часник - 2 головки;

  • вода;

  • спеції за смаком.


  • Правильний рис для плову зазвичай довгозерний або округлої форми. Важливо, щоб крупа не була попередньо пропарений.
    М'ясо використовується найрізноманітніше: зазвичай це баранина, яловичина або свинина. Щоб м'ясо було соковитіше, а плов - насиченішим, шматки слід нарізати великі, близько 200 м в кожному.
    Для справжнього плову має значення кожна деталь, у тому числі, як саме нарізані овочі. Цибулю необхідно нарізати півкільцями, а моркву - вздовж, великою соломкою. У такому вигляді овочі менше розваряться.
    Плов любить спеції: відмінно до рису підходить барбарис, зіра, куркума, чорний перець, ну і, звичайно, часник.
    Як правильно робити плов: етапи підготовки продуктів

  • Висипте рис в каструлю, посипте жменею солі і залийте окропом. Дайте зернам набрякнути.

  • Поріжте м'ясо і овочі.

  • У казан налити олію або жир і поставте на вогонь. Коли масло розжариться, обсмажте в ньому шматки м'яса до рум'яної скоринки. Додайте цибулю і доведіть його до золотистого кольору. Останній всипте моркву. Перемішуючи, доведіть овочі до золотистого відтінку. Приправте спеціями, посоліть і поперчіть.

  • Залийте в казан води, щоб лише трохи закрити вміст, і тушкуйте на повільному вогні.

  • Поставте воду для плову кип'ятитися.

  • З рису злийте солону воду. Ретельно промивайте зернятка під тонким струменем трохи теплої води. Перетріть крупу, для того щоб уникнути клейкості рису.


  • Як правильно варити плов?
    Промитий рис рівним шаром викладіть на м'ясо і овочі. В середину застроміть очищені зубчики часнику. Через друшляк акуратно залийте рис окропом - вода повинна бути на 15-2 см вище крупи. Доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки вода повністю не випарується. Після цього вимкніть вогонь, накрийте плов рушником і зверху кришкою. Через годину блюдо буде готово.

    Як приготувати правильний плов з курки або іншої птиці?


    Плов з птахом користується сьогодні великою популярністю, оскільки так страва стає дієтичним і легким. Так як птах - незвичайне становить для плову, то і рецепт набагато простіше,
    Як правильно приготувати плов?
    ніж в класичному варіанті.
    Інгредієнти:

  • філе курки (або індички) - 1 кг;

  • рис - 1 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • морква - 500 г;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Поріжте овочі соломкою. Птицю розділіть на невеликі шматочки. На рослинному маслі в казані обсмажте цибулю до золотистого відтінку, додати м'ясо і моркву. Добре все протушкувати. Посоліть і поперчіть суміш овочів і курки, додати воду, щоб закрити вміст, і тушкуйте під кришкою близько 20-30 хвилин. Засипте рис (при бажанні, промийте його, як і для класичного плову). Залийте крупу гарячою водою з відступом в 1.5-2 см і тушкуйте під кришкою близько півгодини. Перед подачею перемішайте рис з м'ясом і овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Плов в аерогрилі
    Плов в аерогрилі
    Плов можна приготувати по-різному. Сьогодні ми розповімо, як зробити його в аерогрилі. Саме в цьому кухонному помічнику можна швидко зробити смачне,
    Плов у пароварці
    Плов у пароварці
    Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
    Азербайджанський плов
    Азербайджанський плов
    Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в