Як правильно приготувати плов?

Як правильно приготувати узбецький плов?
Узбекистан - країна, де плов отримав найбільше поширення, тому вона вважається родоначальницею цього страви. Саме там люди знають всі нюанси рецепти смачного і правильного плову. Класичний узбецький плов складається з наступних інгредієнтів: цибулю, моркву, м'ясо, жир, рис і вода.
Пропорції для плову:
Правильний рис для плову зазвичай довгозерний або округлої форми. Важливо, щоб крупа не була попередньо пропарений.
М'ясо використовується найрізноманітніше: зазвичай це баранина, яловичина або свинина. Щоб м'ясо було соковитіше, а плов - насиченішим, шматки слід нарізати великі, близько 200 м в кожному.
Для справжнього плову має значення кожна деталь, у тому числі, як саме нарізані овочі. Цибулю необхідно нарізати півкільцями, а моркву - вздовж, великою соломкою. У такому вигляді овочі менше розваряться.
Плов любить спеції: відмінно до рису підходить барбарис, зіра, куркума, чорний перець, ну і, звичайно, часник.
Як правильно робити плов: етапи підготовки продуктів
Як правильно варити плов?
Промитий рис рівним шаром викладіть на м'ясо і овочі. В середину застроміть очищені зубчики часнику. Через друшляк акуратно залийте рис окропом - вода повинна бути на 15-2 см вище крупи. Доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки вода повністю не випарується. Після цього вимкніть вогонь, накрийте плов рушником і зверху кришкою. Через годину блюдо буде готово.
Як приготувати правильний плов з курки або іншої птиці?
Плов з птахом користується сьогодні великою популярністю, оскільки так страва стає дієтичним і легким. Так як птах - незвичайне становить для плову, то і рецепт набагато простіше,

Інгредієнти:
Приготування
Поріжте овочі соломкою. Птицю розділіть на невеликі шматочки. На рослинному маслі в казані обсмажте цибулю до золотистого відтінку, додати м'ясо і моркву. Добре все протушкувати. Посоліть і поперчіть суміш овочів і курки, додати воду, щоб закрити вміст, і тушкуйте під кришкою близько 20-30 хвилин. Засипте рис (при бажанні, промийте його, як і для класичного плову). Залийте крупу гарячою водою з відступом в 1.5-2 см і тушкуйте під кришкою близько півгодини. Перед подачею перемішайте рис з м'ясом і овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж

Плов в аерогрилі
Плов можна приготувати по-різному. Сьогодні ми розповімо, як зробити його в аерогрилі. Саме в цьому кухонному помічнику можна швидко зробити смачне,

Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити

Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний

Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в