Як правильно приготувати плов?
Рецептів плову існує безліч - це страва національної східної кухні отримало широке поширення в багатьох країнах. Всі варіації плову просто не перерахувати, до того ж у кожної господині є свої секрети вдалого приготування страви. Але що ж є «еталоном»? Як правильно приготувати плов, щоб він вийшов розсипчастим і смачним? Секретами правильного приготування плову ми поділимося з вами сьогодні.
Узбекистан - країна, де плов отримав найбільше поширення, тому вона вважається родоначальницею цього страви. Саме там люди знають всі нюанси рецепти смачного і правильного плову. Класичний узбецький плов складається з наступних інгредієнтів: цибулю, моркву, м'ясо, жир, рис і вода.
Пропорції для плову:
м'ясо (краща баранина) - 1.5 кг;
рис - 1 кг;
рослинна олія або жир - 3/4 склянки;
велика морква - 5 шт;
великі цибулини - 5 шт;
часник - 2 головки;
вода;
спеції за смаком.
Правильний рис для плову зазвичай довгозерний або округлої форми. Важливо, щоб крупа не була попередньо пропарений.
М'ясо використовується найрізноманітніше: зазвичай це баранина, яловичина або свинина. Щоб м'ясо було соковитіше, а плов - насиченішим, шматки слід нарізати великі, близько 200 м в кожному.
Для справжнього плову має значення кожна деталь, у тому числі, як саме нарізані овочі. Цибулю необхідно нарізати півкільцями, а моркву - вздовж, великою соломкою. У такому вигляді овочі менше розваряться.
Плов любить спеції: відмінно до рису підходить барбарис, зіра, куркума, чорний перець, ну і, звичайно, часник.
Як правильно робити плов: етапи підготовки продуктів
Висипте рис в каструлю, посипте жменею солі і залийте окропом. Дайте зернам набрякнути.
Поріжте м'ясо і овочі.
У казан налити олію або жир і поставте на вогонь. Коли масло розжариться, обсмажте в ньому шматки м'яса до рум'яної скоринки. Додайте цибулю і доведіть його до золотистого кольору. Останній всипте моркву. Перемішуючи, доведіть овочі до золотистого відтінку. Приправте спеціями, посоліть і поперчіть.
Залийте в казан води, щоб лише трохи закрити вміст, і тушкуйте на повільному вогні.
Поставте воду для плову кип'ятитися.
З рису злийте солону воду. Ретельно промивайте зернятка під тонким струменем трохи теплої води. Перетріть крупу, для того щоб уникнути клейкості рису.
Як правильно варити плов?
Промитий рис рівним шаром викладіть на м'ясо і овочі. В середину застроміть очищені зубчики часнику. Через друшляк акуратно залийте рис окропом - вода повинна бути на 15-2 см вище крупи. Доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки вода повністю не випарується. Після цього вимкніть вогонь, накрийте плов рушником і зверху кришкою. Через годину блюдо буде готово.
Плов з птахом користується сьогодні великою популярністю, оскільки так страва стає дієтичним і легким. Так як птах - незвичайне становить для плову, то і рецепт набагато простіше, ніж в класичному варіанті.
Інгредієнти:
філе курки (або індички) - 1 кг;
рис - 1 кг;
цибуля - 300 г;
морква - 500 г;
сіль;
спеції.
Приготування
Поріжте овочі соломкою. Птицю розділіть на невеликі шматочки. На рослинному маслі в казані обсмажте цибулю до золотистого відтінку, додати м'ясо і моркву. Добре все протушкувати. Посоліть і поперчіть суміш овочів і курки, додати воду, щоб закрити вміст, і тушкуйте під кришкою близько 20-30 хвилин. Засипте рис (при бажанні, промийте його, як і для класичного плову). Залийте крупу гарячою водою з відступом в 1.5-2 см і тушкуйте під кришкою близько півгодини. Перед подачею перемішайте рис з м'ясом і овочами.
Як правильно приготувати узбецький плов?
Узбекистан - країна, де плов отримав найбільше поширення, тому вона вважається родоначальницею цього страви. Саме там люди знають всі нюанси рецепти смачного і правильного плову. Класичний узбецький плов складається з наступних інгредієнтів: цибулю, моркву, м'ясо, жир, рис і вода.
Пропорції для плову:
Правильний рис для плову зазвичай довгозерний або округлої форми. Важливо, щоб крупа не була попередньо пропарений.
М'ясо використовується найрізноманітніше: зазвичай це баранина, яловичина або свинина. Щоб м'ясо було соковитіше, а плов - насиченішим, шматки слід нарізати великі, близько 200 м в кожному.
Для справжнього плову має значення кожна деталь, у тому числі, як саме нарізані овочі. Цибулю необхідно нарізати півкільцями, а моркву - вздовж, великою соломкою. У такому вигляді овочі менше розваряться.
Плов любить спеції: відмінно до рису підходить барбарис, зіра, куркума, чорний перець, ну і, звичайно, часник.
Як правильно робити плов: етапи підготовки продуктів
Як правильно варити плов?
Промитий рис рівним шаром викладіть на м'ясо і овочі. В середину застроміть очищені зубчики часнику. Через друшляк акуратно залийте рис окропом - вода повинна бути на 15-2 см вище крупи. Доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки вода повністю не випарується. Після цього вимкніть вогонь, накрийте плов рушником і зверху кришкою. Через годину блюдо буде готово.
Як приготувати правильний плов з курки або іншої птиці?
Плов з птахом користується сьогодні великою популярністю, оскільки так страва стає дієтичним і легким. Так як птах - незвичайне становить для плову, то і рецепт набагато простіше, ніж в класичному варіанті.
Інгредієнти:
Приготування
Поріжте овочі соломкою. Птицю розділіть на невеликі шматочки. На рослинному маслі в казані обсмажте цибулю до золотистого відтінку, додати м'ясо і моркву. Добре все протушкувати. Посоліть і поперчіть суміш овочів і курки, додати воду, щоб закрити вміст, і тушкуйте під кришкою близько 20-30 хвилин. Засипте рис (при бажанні, промийте його, як і для класичного плову). Залийте крупу гарячою водою з відступом в 1.5-2 см і тушкуйте під кришкою близько півгодини. Перед подачею перемішайте рис з м'ясом і овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Плов в аерогрилі
Плов можна приготувати по-різному. Сьогодні ми розповімо, як зробити його в аерогрилі. Саме в цьому кухонному помічнику можна швидко зробити смачне,
Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в