Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Плов в аерогрилі

19-01-2015, 14:20
703
Плов в аерогрилі
Плов, як і будь-національна страва, має безліч варіацій в рецептурі та технології приготування, починаючи від нарізки інгредієнтів і закінчуючи посудом для приготування їжі, тому страва це непросте, особливо для молодої господині. Щоб полегшити собі життя і бути впевненою в якості готового продукту, спробуйте приготувати плов в аерогрилі. З допомогою хитрого кухонного помічника рис у складі плову залишиться розсипчастим і ароматним, а м'ясо - соковитим.

Приготування плову з бараниною в аерогрилі


Цей пряний і ароматний узбецький плов з бараниною можна запросто приготувати у себе на кухні з допомогою аэрогриля та кількох наших порад.
Інгредієнти:

  • баранина (м'якоть) - 05 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • рис - 1 склянка;

  • часник - 3-4 зубчка;

  • спеції: барбарис, шафран, зіра, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Моркву нарізаємо вручну тонкою соломкою, цибулю півкільцями, а м'ясо великими шматками за смаком. Переходимо до приготування традиційної зірвака (тобто засмажки з м'яса і овочів), перед тим, як готувати плов в аерогрилі суміш їх баранини і овочів необхідно обсмажити на товстостінній сковороді, з великою кількістю рослинного масла. Процес смаження займе 25-30 хвилин, при цьому стежте за вогнем - він повинен бути досить сильним, а головне - не забудьте додати спеції за смаком за 15 хвилин до кінця готування.
    Коли казан готовий, а промитий рис, переходимо до етапу приготування в аерогрилі: в чашу аэрогриля засипаємо все інгредієнти, наливаємо гарячу воду (так, щоб вона покривала рис на 1-2 пальця) і залишаємо нудитися на годину при температурі 180 градусів.

    Рецепт плову з морепродуктів в аерогрилі


    Плов з морепродуктів - справжнє святкове блюдо, смак і аромат якого навряд чи можна передати словами. Спробуйте побалувати себе, хоч і не дешевим, але шалено смачним варіантом звичного плову.
    Інгредієнти:

  • мідії очищені - 350 г;

  • кальмар - 2 тушки;

  • креветки - 200 г;

  • рис - 500 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • суміш спецій для плову - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • зелень (будь-яка) - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і моркву крупно нарізаємо і відправляємо в аерогриль розм'якнути при максимальній температурі на 10-15 хвилин. Після закінчення часу можна закинути очищених мідій, додати трохи води (щоб покрити суміш), всі спеції і дати потушиться ще хвилин 15 при тій же температурі. Після, можна закладати попередньо промитий довгозерний рис і заливати його водою на 2 пальці вище рівня крупи. Готуємо 45 хвилин при 200 градусах.
    Інші морепродукти у вигляді кальмарів і креветок радимо очистити і злегка ошпарити окремо, оскільки їх ніжне м'ясо може стати жорстким в процесі тривалої варіння. Готовий плов прикрашаємо залишилися морепродуктів і зеленню.

    Плов з куркою в аерогрилі


    Інгредієнти:

  • курка (крім філе) - 500 г;

  • рис - 1 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;
  • Плов в аерогрилі

  • спеції для плову, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курку розрізаємо на шматки, не знімаючи шкіру. На рослинному маслі обсмажуємо велику соломку моркви і півкільця цибулі, разом зі спеціями. Перед тим, як приготувати плов в аерогрилі, злегка підрум'янюємо курку разом з овочами, а потім перекладаємо зажарку в кухонний девайс. Заливаємо м'ясо і овочі водою, щоб покрити, і даємо потушиться при 180 градусах близько півгодини. Після закінчення часу закладаємо промитий рис і часник, доливаємо води на палець вище кромки рисової крупи і залишаємо готується на 40-45 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з морепродуктів
    Плов з морепродуктів
    Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
    Плов у пароварці
    Плов у пароварці
    Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті