Плов в аерогрилі
Плов, як і будь-національна страва, має безліч варіацій в рецептурі та технології приготування, починаючи від нарізки інгредієнтів і закінчуючи посудом для приготування їжі, тому страва це непросте, особливо для молодої господині. Щоб полегшити собі життя і бути впевненою в якості готового продукту, спробуйте приготувати плов в аерогрилі. З допомогою хитрого кухонного помічника рис у складі плову залишиться розсипчастим і ароматним, а м'ясо - соковитим.
Цей пряний і ароматний узбецький плов з бараниною можна запросто приготувати у себе на кухні з допомогою аэрогриля та кількох наших порад.
Інгредієнти:
баранина (м'якоть) - 05 кг;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
рис - 1 склянка;
часник - 3-4 зубчка;
спеції: барбарис, шафран, зіра, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву нарізаємо вручну тонкою соломкою, цибулю півкільцями, а м'ясо великими шматками за смаком. Переходимо до приготування традиційної зірвака (тобто засмажки з м'яса і овочів), перед тим, як готувати плов в аерогрилі суміш їх баранини і овочів необхідно обсмажити на товстостінній сковороді, з великою кількістю рослинного масла. Процес смаження займе 25-30 хвилин, при цьому стежте за вогнем - він повинен бути досить сильним, а головне - не забудьте додати спеції за смаком за 15 хвилин до кінця готування.
Коли казан готовий, а промитий рис, переходимо до етапу приготування в аерогрилі: в чашу аэрогриля засипаємо все інгредієнти, наливаємо гарячу воду (так, щоб вона покривала рис на 1-2 пальця) і залишаємо нудитися на годину при температурі 180 градусів.
Плов з морепродуктів - справжнє святкове блюдо, смак і аромат якого навряд чи можна передати словами. Спробуйте побалувати себе, хоч і не дешевим, але шалено смачним варіантом звичного плову.
Інгредієнти:
мідії очищені - 350 г;
кальмар - 2 тушки;
креветки - 200 г;
рис - 500 г;
часник - 3 зубчики;
суміш спецій для плову - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
зелень (будь-яка) - за смаком.
Приготування
Цибулю і моркву крупно нарізаємо і відправляємо в аерогриль розм'якнути при максимальній температурі на 10-15 хвилин. Після закінчення часу можна закинути очищених мідій, додати трохи води (щоб покрити суміш), всі спеції і дати потушиться ще хвилин 15 при тій же температурі. Після, можна закладати попередньо промитий довгозерний рис і заливати його водою на 2 пальці вище рівня крупи. Готуємо 45 хвилин при 200 градусах.
Інші морепродукти у вигляді кальмарів і креветок радимо очистити і злегка ошпарити окремо, оскільки їх ніжне м'ясо може стати жорстким в процесі тривалої варіння. Готовий плов прикрашаємо залишилися морепродуктів і зеленню.
Інгредієнти:
курка (крім філе) - 500 г;
рис - 1 ст.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
спеції для плову, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курку розрізаємо на шматки, не знімаючи шкіру. На рослинному маслі обсмажуємо велику соломку моркви і півкільця цибулі, разом зі спеціями. Перед тим, як приготувати плов в аерогрилі, злегка підрум'янюємо курку разом з овочами, а потім перекладаємо зажарку в кухонний девайс. Заливаємо м'ясо і овочі водою, щоб покрити, і даємо потушиться при 180 градусах близько півгодини. Після закінчення часу закладаємо промитий рис і часник, доливаємо води на палець вище кромки рисової крупи і залишаємо готується на 40-45 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!
Приготування плову з бараниною в аерогрилі
Цей пряний і ароматний узбецький плов з бараниною можна запросто приготувати у себе на кухні з допомогою аэрогриля та кількох наших порад.
Інгредієнти:
Приготування
Моркву нарізаємо вручну тонкою соломкою, цибулю півкільцями, а м'ясо великими шматками за смаком. Переходимо до приготування традиційної зірвака (тобто засмажки з м'яса і овочів), перед тим, як готувати плов в аерогрилі суміш їх баранини і овочів необхідно обсмажити на товстостінній сковороді, з великою кількістю рослинного масла. Процес смаження займе 25-30 хвилин, при цьому стежте за вогнем - він повинен бути досить сильним, а головне - не забудьте додати спеції за смаком за 15 хвилин до кінця готування.
Коли казан готовий, а промитий рис, переходимо до етапу приготування в аерогрилі: в чашу аэрогриля засипаємо все інгредієнти, наливаємо гарячу воду (так, щоб вона покривала рис на 1-2 пальця) і залишаємо нудитися на годину при температурі 180 градусів.
Рецепт плову з морепродуктів в аерогрилі
Плов з морепродуктів - справжнє святкове блюдо, смак і аромат якого навряд чи можна передати словами. Спробуйте побалувати себе, хоч і не дешевим, але шалено смачним варіантом звичного плову.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву крупно нарізаємо і відправляємо в аерогриль розм'якнути при максимальній температурі на 10-15 хвилин. Після закінчення часу можна закинути очищених мідій, додати трохи води (щоб покрити суміш), всі спеції і дати потушиться ще хвилин 15 при тій же температурі. Після, можна закладати попередньо промитий довгозерний рис і заливати його водою на 2 пальці вище рівня крупи. Готуємо 45 хвилин при 200 градусах.
Інші морепродукти у вигляді кальмарів і креветок радимо очистити і злегка ошпарити окремо, оскільки їх ніжне м'ясо може стати жорстким в процесі тривалої варіння. Готовий плов прикрашаємо залишилися морепродуктів і зеленню.
Плов з куркою в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
Курку розрізаємо на шматки, не знімаючи шкіру. На рослинному маслі обсмажуємо велику соломку моркви і півкільця цибулі, разом зі спеціями. Перед тим, як приготувати плов в аерогрилі, злегка підрум'янюємо курку разом з овочами, а потім перекладаємо зажарку в кухонний девайс. Заливаємо м'ясо і овочі водою, щоб покрити, і даємо потушиться при 180 градусах близько півгодини. Після закінчення часу закладаємо промитий рис і часник, доливаємо води на палець вище кромки рисової крупи і залишаємо готується на 40-45 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті