Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов з морепродуктів

Плов з морепродуктів

21-03-2015, 20:13
964
Плов з морепродуктів
Те, що ми називаємо пловом з морепродуктів, по суті справи пловом не є, а являє собою ароматний рис з морепродуктами. Тим не менш, відштовхуючись від технології приготування всім відомого плову, ми вирішили познайомити вас з аналоговими рецептами цієї страви по всьому світу. Так що давайте вчитися тому, як приготувати плов з морепродуктів.

Рецепт плову з морепродуктів


Інгредієнти:

  • рис - 2 ст.;

  • коктейль з морепродуктів - 500 г;

  • бульйон з морепродуктів - 1 - 15 л;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідори - 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • мелена паприка - 2 ст. ложки;

  • часник - за смаком;

  • петрушка - за смаком;

  • сіль - за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Першим ділом займемося овочами: болгарський перець очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, помідори бланшируем, видаляємо шкірку і разрежаем на великі кубики.
    Сковороду раскаливаем разом з оливковою олією і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі близько 4 хвилин. Слідом на сковороду йде подрібнений часник, паприка і попередньо промитий рис. Готуємо все разом близько 2 хвилин.
    Далі відправляємо на сковороду помідори й тушкуємо ще пару хвилин, після чого вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо плов до тих пір, поки вся рідина не вбереться.
    Суміш з морепродуктів розморожуємо і швидко обсмажуємо на сковороді. Додаємо морепродукти до плову і готуємо всі разом ще 2-3 хвилини. Перед подачею посипаємо плов подрібненою зеленню і присмачую невеликою кількістю лимонного соку.
    Плов з морепродуктів можна приготувати за аналогічною схемою в мультиварці використовуючи режим «Каша», або «Плов».

    Плов з морепродуктів по-японськи - Ебі Тахан


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • суміш з морепродуктів - 150 г;

  • морква - 1/2 шт.;

  • болгарський перець - 1/2 шт.;

  • зелений лук -1 пучок;

  • саке - 10 г;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • помідори черрі - 2-3 шт.


  • Приготування
    Моркву і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Суміш з морепродуктів розморожуємо і закладаємо до овочів, обсмажуємо все разом кілька хвилин. До вмісту сковороди додаємо попередньо відварений рис. В даному блюді слід використовувати класичний круглий рис для суші.
    Заправляємо блюдо саке і соєвим соусом, обсмажуємо пару хвилин і подаємо, прикрасивши зеленню.

    Іспанська плов з морепродуктів - паелья


    Інгредієнти:

  • ковбаса чорізо - 170 г;

  • панчетта - 110 г;

  • часник -2 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • листя чебрецю - 1 ст. ложка;

  • рис - 2 ст.;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • сухе біле вино - 125 мл;

  • курячий бульйон - 12 л;

  • курячі стегенця - 8 шт.;

  • суміш з морепродуктів (мідії, креветки, кальмари) - 500 г;

  • зелений горошок - 110 г;

  • томати - 4 шт.;

  • оливкова олія;

  • часник -1 головка;

  • петрушка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Наливаємо щедру порцію оливкового масла на сковороду і обсмажуємо на ньому нарізані ковбаски чорізо і панчетту до хрусткої скоринки. Далі додаємо часник, нарізану цибулю і перець, готуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Слідом в сковороду йде
    Плов з морепродуктів
    чебрець, трохи чилі і рис. Все ретельно перемішуємо і присмачую паприкою. Заливаємо вміст сковороди вином і курячим бульйоном , закладаємо курячі стегна і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. Далі в сковороду кладемо суміш з морепродуктів, томати, горошок і продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
    Готову паелью подають негайно прямо в сковороді (на дні страви з'являється найцінніша складова плову - смачна рисова скоринка), посипаємо подрібненою петрушкою і прикрасивши часточкою лимона.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов в аерогрилі
    Плов в аерогрилі
    Плов можна приготувати по-різному. Сьогодні ми розповімо, як зробити його в аерогрилі. Саме в цьому кухонному помічнику можна швидко зробити смачне,
    Паелья в мультиварці
    Паелья в мультиварці
    В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні