Плов з морепродуктів
Те, що ми називаємо пловом з морепродуктів, по суті справи пловом не є, а являє собою ароматний рис з морепродуктами. Тим не менш, відштовхуючись від технології приготування всім відомого плову, ми вирішили познайомити вас з аналоговими рецептами цієї страви по всьому світу. Так що давайте вчитися тому, як приготувати плов з морепродуктів.
Інгредієнти:
рис - 2 ст.;
коктейль з морепродуктів - 500 г;
бульйон з морепродуктів - 1 - 15 л;
болгарський перець - 2 шт.;
помідори - 3-4 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
мелена паприка - 2 ст. ложки;
часник - за смаком;
петрушка - за смаком;
сіль - за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Першим ділом займемося овочами: болгарський перець очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, помідори бланшируем, видаляємо шкірку і разрежаем на великі кубики.
Сковороду раскаливаем разом з оливковою олією і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі близько 4 хвилин. Слідом на сковороду йде подрібнений часник, паприка і попередньо промитий рис. Готуємо все разом близько 2 хвилин.
Далі відправляємо на сковороду помідори й тушкуємо ще пару хвилин, після чого вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо плов до тих пір, поки вся рідина не вбереться.
Суміш з морепродуктів розморожуємо і швидко обсмажуємо на сковороді. Додаємо морепродукти до плову і готуємо всі разом ще 2-3 хвилини. Перед подачею посипаємо плов подрібненою зеленню і присмачую невеликою кількістю лимонного соку.
Плов з морепродуктів можна приготувати за аналогічною схемою в мультиварці використовуючи режим «Каша», або «Плов».
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
суміш з морепродуктів - 150 г;
морква - 1/2 шт.;
болгарський перець - 1/2 шт.;
зелений лук -1 пучок;
саке - 10 г;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
помідори черрі - 2-3 шт.
Приготування
Моркву і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Суміш з морепродуктів розморожуємо і закладаємо до овочів, обсмажуємо все разом кілька хвилин. До вмісту сковороди додаємо попередньо відварений рис. В даному блюді слід використовувати класичний круглий рис для суші.
Заправляємо блюдо саке і соєвим соусом, обсмажуємо пару хвилин і подаємо, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
ковбаса чорізо - 170 г;
панчетта - 110 г;
часник -2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
листя чебрецю - 1 ст. ложка;
рис - 2 ст.;
паприка - 1 ч. ложка;
сухе біле вино - 125 мл;
курячий бульйон - 12 л;
курячі стегенця - 8 шт.;
суміш з морепродуктів (мідії, креветки, кальмари) - 500 г;
зелений горошок - 110 г;
томати - 4 шт.;
оливкова олія;
часник -1 головка;
петрушка;
сіль, перець.
Приготування
Наливаємо щедру порцію оливкового масла на сковороду і обсмажуємо на ньому нарізані ковбаски чорізо і панчетту до хрусткої скоринки. Далі додаємо часник, нарізану цибулю і перець, готуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Слідом в сковороду йде чебрець, трохи чилі і рис. Все ретельно перемішуємо і присмачую паприкою. Заливаємо вміст сковороди вином і курячим бульйоном , закладаємо курячі стегна і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. Далі в сковороду кладемо суміш з морепродуктів, томати, горошок і продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
Готову паелью подають негайно прямо в сковороді (на дні страви з'являється найцінніша складова плову - смачна рисова скоринка), посипаємо подрібненою петрушкою і прикрасивши часточкою лимона.
Рецепт плову з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом займемося овочами: болгарський перець очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо півкільцями, помідори бланшируем, видаляємо шкірку і разрежаем на великі кубики.
Сковороду раскаливаем разом з оливковою олією і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі близько 4 хвилин. Слідом на сковороду йде подрібнений часник, паприка і попередньо промитий рис. Готуємо все разом близько 2 хвилин.
Далі відправляємо на сковороду помідори й тушкуємо ще пару хвилин, після чого вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо плов до тих пір, поки вся рідина не вбереться.
Суміш з морепродуктів розморожуємо і швидко обсмажуємо на сковороді. Додаємо морепродукти до плову і готуємо всі разом ще 2-3 хвилини. Перед подачею посипаємо плов подрібненою зеленню і присмачую невеликою кількістю лимонного соку.
Плов з морепродуктів можна приготувати за аналогічною схемою в мультиварці використовуючи режим «Каша», або «Плов».
Плов з морепродуктів по-японськи - Ебі Тахан
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Суміш з морепродуктів розморожуємо і закладаємо до овочів, обсмажуємо все разом кілька хвилин. До вмісту сковороди додаємо попередньо відварений рис. В даному блюді слід використовувати класичний круглий рис для суші.
Заправляємо блюдо саке і соєвим соусом, обсмажуємо пару хвилин і подаємо, прикрасивши зеленню.
Іспанська плов з морепродуктів - паелья
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо щедру порцію оливкового масла на сковороду і обсмажуємо на ньому нарізані ковбаски чорізо і панчетту до хрусткої скоринки. Далі додаємо часник, нарізану цибулю і перець, готуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Слідом в сковороду йде чебрець, трохи чилі і рис. Все ретельно перемішуємо і присмачую паприкою. Заливаємо вміст сковороди вином і курячим бульйоном , закладаємо курячі стегна і тушкуємо все разом 5-10 хвилин. Далі в сковороду кладемо суміш з морепродуктів, томати, горошок і продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
Готову паелью подають негайно прямо в сковороді (на дні страви з'являється найцінніша складова плову - смачна рисова скоринка), посипаємо подрібненою петрушкою і прикрасивши часточкою лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов в аерогрилі
Плов можна приготувати по-різному. Сьогодні ми розповімо, як зробити його в аерогрилі. Саме в цьому кухонному помічнику можна швидко зробити смачне,
Паелья в мультиварці
В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні