Лазанья з морепродуктів - рецепт
Варіацію класичної італійської лазаньї знаємо ми всі: м'ясний фарш у складі болоньєзе і вершковий бешамель , чергуються з тонкими листами пасти. Але якщо відійти від традиційного варіанту і зупиниться на більш новаторському рецепті, наприклад, на рецепт лазаньї з морепродуктів.
Інгредієнти:
суміш морепродуктів (краби, креветки, мідії, кальмари та ін) - 500 г;
часник - 3 зубчики;
біле вино - 1/4 ст.;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 5 ст. ложок;
мука - 4 ст. ложки;
молоко - 3 ст.;
тертий пармезан - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
сир рікотта - 450 г;
сир моцарелла - 1/2 ст.;
шпинат - 300 г;
яйце - 1 шт.;
листи для лазаньї.
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому суміш морепродуктів протягом пари хвилин. Поливаємо морепродукти вином і лимонним соком, додаємо подрібнений зубчик часнику і чекаємо, поки рідина випарується наполовину.
В іншій сковороді на розтопленому маслі обсмажуємо часник з борошном до золотистого кольору, після чого порціями підливаємо молоко, постійно помішуючи соус. Прибираємо бешамель з вогню і додаємо до нього пармезан, сіль і перець.
Сир рікотта змішуємо зі свіжим подрібненим шпинатом і яйцем, додаємо в сирну суміш тертий сир моцарелла і склянку білого соусу бешамель. 1/4 від отриманої суміші виливаємо на дно форми для випікання, зверху розміщуємо злегка ошпарені листи лазаньї, на них кладемо шар морепродуктів і заливаємо їх склянкою вершкового соусу бешамель.
Знову кладемо листи для лазаньї, залишки сирної суміші і знову шар листів для лазаньї. Завершуємо блюдо шаром вершкового соусу і тертим пармезаном. Ставимо лазанью з морепродуктів в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Такий простий метод готування згодиться не тільки для лазаньї з морепродуктів, але і для приготування традиційної різновиди страви.
Інгредієнти:
лаваш тонкий - 9 шт.;
креветки - 500 г;
вершковий соус бешамель - 1 ст.;
м'ясо краба - 500 г;
оливкова олія;
печериці - 300 г;
часник - 2 зубчики;
крем-сир - 350 г;
яйце - 1 шт.;
тертий твердий сир - 100 г;
маслини.
Приготування
Просту лазанью з лаваша можна приготувати наступним чином. На оливковій олії обсмажуємо подрібнений зубчик часнику до тих пір, поки він не дасть запах, після чого на сковороду з часниковою олією викладаємо морепродукти і обсмажуємо кілька хвилин.
На окремій сковороді обсмажуємо печериці до золотистого кольору. Крем-сир збиваємо з яйцем і приправляємо до смаку сіллю і перцем.
Форму для випікання змащуємо маслом і кладемо на дно подвійний шар лаваша. Промазуємо лаваш половиною вершкового соусу і розкладаємо по поверхні гриби.
Далі кладемо наступний шар лаваша і промазуємо його шаром сирної суміші. Поверх розподіляємо половину всіх морепродуктів. Повторюємо черговість шарів: шар лаваша з грибами і бешамелем, а після лаваш з крем-сиром і морепродуктів. Накриваємо останній шар начинки листом лаваша і посипаємо все тертим сиром. Запікаємо лазанью в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
Якщо ви хочете приготувати лазанью з морепродуктів в мультиварці, то викладайте шари лавашу на дно змащеної маслом чаші пристрою в тій же черговості, після чого увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром.
Перед подачею лазанья з морепродуктів повинна злегка охолонути, щоб зберегти свою форму під час нарізки. Подають таку страву в гарячому вигляді самостійно.
Як приготувати італійську лазанью з морепродуктів?
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому суміш морепродуктів протягом пари хвилин. Поливаємо морепродукти вином і лимонним соком, додаємо подрібнений зубчик часнику і чекаємо, поки рідина випарується наполовину.
В іншій сковороді на розтопленому маслі обсмажуємо часник з борошном до золотистого кольору, після чого порціями підливаємо молоко, постійно помішуючи соус. Прибираємо бешамель з вогню і додаємо до нього пармезан, сіль і перець.
Сир рікотта змішуємо зі свіжим подрібненим шпинатом і яйцем, додаємо в сирну суміш тертий сир моцарелла і склянку білого соусу бешамель. 1/4 від отриманої суміші виливаємо на дно форми для випікання, зверху розміщуємо злегка ошпарені листи лазаньї, на них кладемо шар морепродуктів і заливаємо їх склянкою вершкового соусу бешамель.
Знову кладемо листи для лазаньї, залишки сирної суміші і знову шар листів для лазаньї. Завершуємо блюдо шаром вершкового соусу і тертим пармезаном. Ставимо лазанью з морепродуктів в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Лазанья з морепродуктів і грибами з лаваша
Такий простий метод готування згодиться не тільки для лазаньї з морепродуктів, але і для приготування традиційної різновиди страви.
Інгредієнти:
Приготування
Просту лазанью з лаваша можна приготувати наступним чином. На оливковій олії обсмажуємо подрібнений зубчик часнику до тих пір, поки він не дасть запах, після чого на сковороду з часниковою олією викладаємо морепродукти і обсмажуємо кілька хвилин.
На окремій сковороді обсмажуємо печериці до золотистого кольору. Крем-сир збиваємо з яйцем і приправляємо до смаку сіллю і перцем.
Форму для випікання змащуємо маслом і кладемо на дно подвійний шар лаваша. Промазуємо лаваш половиною вершкового соусу і розкладаємо по поверхні гриби.
Далі кладемо наступний шар лаваша і промазуємо його шаром сирної суміші. Поверх розподіляємо половину всіх морепродуктів. Повторюємо черговість шарів: шар лаваша з грибами і бешамелем, а після лаваш з крем-сиром і морепродуктів. Накриваємо останній шар начинки листом лаваша і посипаємо все тертим сиром. Запікаємо лазанью в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
Якщо ви хочете приготувати лазанью з морепродуктів в мультиварці, то викладайте шари лавашу на дно змащеної маслом чаші пристрою в тій же черговості, після чого увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром.
Перед подачею лазанья з морепродуктів повинна злегка охолонути, щоб зберегти свою форму під час нарізки. Подають таку страву в гарячому вигляді самостійно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
Класична лазанья
Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з куркою - рецепт
Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з