Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з морепродуктів - рецепт

Лазанья з морепродуктів - рецепт

4-01-2015, 20:11
618
Лазанья з морепродуктів - рецепт
Варіацію класичної італійської лазаньї знаємо ми всі: м'ясний фарш у складі болоньєзе і вершковий бешамель , чергуються з тонкими листами пасти. Але якщо відійти від традиційного варіанту і зупиниться на більш новаторському рецепті, наприклад, на рецепт лазаньї з морепродуктів.

Як приготувати італійську лазанью з морепродуктів?


Інгредієнти:

  • суміш морепродуктів (краби, креветки, мідії, кальмари та ін) - 500 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • біле вино - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • молоко - 3 ст.;

  • тертий пармезан - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сир рікотта - 450 г;

  • сир моцарелла - 1/2 ст.;

  • шпинат - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • листи для лазаньї.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому суміш морепродуктів протягом пари хвилин. Поливаємо морепродукти вином і лимонним соком, додаємо подрібнений зубчик часнику і чекаємо, поки рідина випарується наполовину.
    В іншій сковороді на розтопленому маслі обсмажуємо часник з борошном до золотистого кольору, після чого порціями підливаємо молоко, постійно помішуючи соус. Прибираємо бешамель з вогню і додаємо до нього пармезан, сіль і перець.
    Сир рікотта змішуємо зі свіжим подрібненим шпинатом і яйцем, додаємо в сирну суміш тертий сир моцарелла і склянку білого соусу бешамель. 1/4 від отриманої суміші виливаємо на дно форми для випікання, зверху розміщуємо злегка ошпарені листи лазаньї, на них кладемо шар морепродуктів і заливаємо їх склянкою вершкового соусу бешамель.
    Знову кладемо листи для лазаньї, залишки сирної суміші і знову шар листів для лазаньї. Завершуємо блюдо шаром вершкового соусу і тертим пармезаном. Ставимо лазанью з морепродуктів в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.

    Лазанья з морепродуктів і грибами з лаваша


    Такий простий метод готування згодиться не тільки для лазаньї з морепродуктів, але і для приготування традиційної різновиди страви.
    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 9 шт.;

  • креветки - 500 г;

  • вершковий соус бешамель - 1 ст.;

  • м'ясо краба - 500 г;

  • оливкова олія;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • крем-сир - 350 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • тертий твердий сир - 100 г;

  • маслини.


  • Приготування
    Просту лазанью з лаваша можна приготувати наступним чином. На оливковій олії обсмажуємо подрібнений зубчик часнику до тих пір, поки він не дасть запах, після чого на сковороду з часниковою олією викладаємо морепродукти і обсмажуємо кілька хвилин.
    На окремій сковороді обсмажуємо печериці до золотистого кольору. Крем-сир збиваємо з яйцем і приправляємо до смаку сіллю і перцем.
    Форму для випікання змащуємо маслом і кладемо на дно подвійний шар лаваша. Промазуємо лаваш половиною вершкового соусу і розкладаємо по поверхні гриби.
    Далі кладемо наступний шар лаваша і промазуємо його шаром сирної суміші. Поверх розподіляємо половину всіх морепродуктів. Повторюємо черговість шарів: шар лаваша з грибами і бешамелем, а після лаваш з крем-сиром і морепродуктів. Накриваємо останній
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    шар начинки листом лаваша і посипаємо все тертим сиром. Запікаємо лазанью в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
    Якщо ви хочете приготувати лазанью з морепродуктів в мультиварці, то викладайте шари лавашу на дно змащеної маслом чаші пристрою в тій же черговості, після чого увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром.
    Перед подачею лазанья з морепродуктів повинна злегка охолонути, щоб зберегти свою форму під час нарізки. Подають таку страву в гарячому вигляді самостійно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з лаваша
    Лазанья з лаваша
    Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
    Класична лазанья
    Класична лазанья
    Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з