Лазанья з яловичини
Найчастіше для приготування лазаньї використовують фарш із суміші свинини і яловичини, і так як класичний варіант страви з Болоньї вже давно не є єдиним, на кухнях кухарів і домогосподарок все частіше миготять різні варіанти приготування цього італійського блюда. Ми віддамо данину забутої класики і приготуємо лазанью з яловичини.
Інгредієнти:
оливкова олія;
часник - 2 зубчики;
цибуля ріпчаста -1 шт;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сушений орегано - 2 ч. ложки;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
сушений кріп - 1/4 ч. ложки;
печериці - 250 г;
яловичий фарш - 750 г;
сіль, перець - за смаком;
томати у власному соку - 500 г;
томатний соус - 500 г;
тертий пармезан - 1 1/4 ст.;
терта моцарелла - 1 ст.;
яйце -1 шт;
листи для лазаньї.
Приготування
Масло розігріваємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому часник і цибулю до м'якості, близько 5 хвилин. Додаємо на сковороду томатну пасту, орегано, базилік і фенхель, а слідом кладемо нарізані гриби. Тушкуємо соус 4-5 хвилин, після чого закладаємо в нього яловичий фарш і обсмажуємо до золотистого кольору. Як тільки фарш буде готовий, заливаємо його томатним соусом і додаємо томати у власному соку . Доводимо соус до кипіння, розминаючи томати дерев'яною ложкою. Після чого, зменшуємо вогонь і залишаємо томати і фарш тушкуватися 40-45 хвилин.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Обидва види сиру змішуємо разом з яйцем. Додатково в суміш можна додати лимонну цедру і нарізану петрушку.
На дно форми для випікання виливаємо чверть всього соусу. Поверх шару соусу кладемо 3 листи для лазаньї (обварювати їх попередньо не слід). Наступним шаром кладемо суміш сирів і далі повторюємо всі верстви заново доти, поки листи не закінчаться. Зверху страву посипаємо залишками сиру і ставимо в духовку на 45 хвилин. Наша смачна лазанья з яловичини повинна буде охолонути 10 хвилин перед подачею.
Інгредієнти:
оливкова олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
яловичий фарш - 600 г;
томатний соус - 750 мл;
червоне вино - 1/2 ст.;
цукор -1 ч. ложка;
листи для лазаньї - 250 г;
вершки - 2 ст.;
тертий сир чеддер - 2 ст.;
тертий пармезан - 1 /4 ст.
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо нарізану цибулю і часник. Як тільки цибуля стане рум'яним, додаємо до нього фарш і обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Заливаємо готовий фарш соусом, слідом додаємо вино і цукор. Приправляємо м'ясну частину нашої лазаньї сіллю і перцем. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Продовжуємо готування ще 40 хвилин.
Перед тим, як приготувати лазанью з яловичини, духовку слід розігріти до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно 1/2 склянки м'ясного соусу. Покриваємо шар соусу листами для лазаньї, далі розподіляємо зверху ще пару ложок томатного соусу і заливаємо блюдо чвертю вершків, після чого шар посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари. Готову лазанью посипаємо тертим пармезаном і накриваємо фольгою. Випікаємо блюдо 45 хвилин, при цьому за 15 до закінчення готування фольгу знімаємо.
Лазанья з яловичиною та грибами
Інгредієнти:
Приготування
Масло розігріваємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому часник і цибулю до м'якості, близько 5 хвилин. Додаємо на сковороду томатну пасту, орегано, базилік і фенхель, а слідом кладемо нарізані гриби. Тушкуємо соус 4-5 хвилин, після чого закладаємо в нього яловичий фарш і обсмажуємо до золотистого кольору. Як тільки фарш буде готовий, заливаємо його томатним соусом і додаємо томати у власному соку . Доводимо соус до кипіння, розминаючи томати дерев'яною ложкою. Після чого, зменшуємо вогонь і залишаємо томати і фарш тушкуватися 40-45 хвилин.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Обидва види сиру змішуємо разом з яйцем. Додатково в суміш можна додати лимонну цедру і нарізану петрушку.
На дно форми для випікання виливаємо чверть всього соусу. Поверх шару соусу кладемо 3 листи для лазаньї (обварювати їх попередньо не слід). Наступним шаром кладемо суміш сирів і далі повторюємо всі верстви заново доти, поки листи не закінчаться. Зверху страву посипаємо залишками сиру і ставимо в духовку на 45 хвилин. Наша смачна лазанья з яловичини повинна буде охолонути 10 хвилин перед подачею.
Рецепт лазаньї з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо нарізану цибулю і часник. Як тільки цибуля стане рум'яним, додаємо до нього фарш і обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Заливаємо готовий фарш соусом, слідом додаємо вино і цукор. Приправляємо м'ясну частину нашої лазаньї сіллю і перцем. Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Продовжуємо готування ще 40 хвилин.
Перед тим, як приготувати лазанью з яловичини, духовку слід розігріти до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно 1/2 склянки м'ясного соусу. Покриваємо шар соусу листами для лазаньї, далі розподіляємо зверху ще пару ложок томатного соусу і заливаємо блюдо чвертю вершків, після чого шар посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари. Готову лазанью посипаємо тертим пармезаном і накриваємо фольгою. Випікаємо блюдо 45 хвилин, при цьому за 15 до закінчення готування фольгу знімаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Класична лазанья
Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з