Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична лазанья

Класична лазанья

4-01-2015, 20:47
910
Класична лазанья
Традиційне італійське блюдо лазанья завоювала безліч шанувальників на території нашої країни за останні кілька десятиліть. Ця страва являє собою запечений листковий пиріг з різними начинками. Класична лазанья готується з фаршем, грибами і сиром. Широко поширений рецепт лазаньї з куркою і грибами. А деякі господині, для швидкості, готують лазанью з лаваша.
Так чи інакше, головною особливістю цього італійського блюда є його приголомшливий смак і соковитість. Кожна жінка може навчитися готувати лазанью - почніть з класичних рецептів приготування цієї страви і у вас все вийде!

Класична лазанья з фаршем і грибами


Інгредієнти:

  • 300 г листів для лазаньї;

  • 300 г твердого сиру;

  • 300 г фаршу (свинячого або яловичого);

  • 600 г помідорів;

  • 300 г грибів;

  • 1 цибулина;

  • 2 зубчики часнику;

  • 1/2 склянки вина;

  • 1 столова ложка томатної пасти або кетчупу;

  • 1 столова ложка сухого орегано;

  • перець, сіль за смаком.


  • Для соусу:

  • 05 л молока;

  • 50 г вершкового масла;

  • 50 г борошна;

  • 70 г сиру Пармезан;

  • сіль.


  • При приготуванні класичної листи лазаньї з тіста можна зробити самостійно - вони готуються аналогічно домашньої локшини. Для швидкості можна використовувати спеціальні готові листи для лазаньї, які можна купити в супермаркеті.
    Насамперед слід підготувати овочі - помідори очистити від шкірки і натерти на тертці, гриби нарізати, цибулю нашаткувати, часник пропустити через прес. Цибулю і часник слід перекласти в каструлю й обсмажити у вершковому маслі. Через 2 хвилини до них слід додати фарш і добре перемішати. Після цього до фаршу слід додати томатну пасту, натерті помідори і гриби, і обсмажувати до тих пір, поки не випарується рідина. Наприкінці слід додати сіль і перець, зняти м'ясо з овочами з вогню і охолодити.
    Далі потрібно приготувати соус для лазаньї. Для цього слід розтопити на сковороді вершкове масло, додати до нього борошно, злегка обсмажити цю суміш і влити молоко тонкою цівкою. Соус слід варити 15 хвилин, після чого до нього потрібно додати тертий сир і сіль.
    Деко змастіть маслом і викладіть на нього листи для лазаньї так, щоб один злегка «наступав на іншій. На аркуші потрібно викласти приготовану м'ясну начинку і зверху полити соусом. Накрийте начинку листами і знову повторіть процедуру. Таким чином, вийде кілька шарів. Зверху лазанью слід накрити листами і посипати тертим сиром. Лазанью з м'ясом слід запікати 30 хвилин в духовці, нагрітій до 220 градусів.
    Подавати класичну м'ясну лазанью слід гарячої.

    Лазіння по неаполітанськи


    Інгредієнти:

  • 16 листів для лазаньї;

  • 300 г яловичого фаршу;

  • 1 цибулина;

  • 1 морквина;

  • 4 яйця;

  • 600 г томатної пасти;

  • пучок селери;

  • 200 г сиру;

  • 100 г твердого сиру;

  • 1 зубчик часнику;

  • сіль і перець за смаком.


  • Насамперед слід приготувати томатний соус. Цибулю, моркву і селеру слід дрібно порізати, часник пропустити через прес, і обсмажити всі овочі в оливковій олії. До овочів слід додати томатну пасту і варити всю суміш 30 хвилин на слабкому вогні.
    В окремому посуді слід змішати яловичий фарш, 1 сире яйце, сіль, перець і тертий сир. З отриманої маси потрібно зліпити маленькі
    Класична лазанья
    фрикадельки, обсмажити їх в олії і викласти на паперову серветку. 3 яйця слід відварити круто і нарізати на тонкі кухлі.
    Деко слід змастити вершковим маслом і невеликою кількістю томатного соусу, після чого викласти на нього кілька листів для лазаньї. На них треба викласти яйця, покласти кілька фрикадельок, полити томатним соусом і накрити новими листами. На другий шар листів слід викласти сир і посипати його тертим сиром. Таким чином, слід сформувати кілька шарів лазаньї, зверху накрити її тістом і посипати тертим сиром. Запікати лазанью потрібно 30 хвилин в гарячій духовці.
    Італійська лазанья - це ідеальне блюдо для експериментів. Кожна господиня може по-своєму експериментувати з начинкою. Прихильники вегетаріанської кухні можуть готувати овочеву лазанью. Для тих, у кого немає часу, є рецепт ледачою м'ясної лазаньї з шинкою (довге в приготуванні м'ясну начинку слід замінити нарізаною шинкою). Це незвичайне на смак блюдо викликає захват і у дітей, і у дорослих.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт болоньєзе
    Рецепт болоньєзе
    Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Лазанья - італійське блюдо, яке знайоме багатьом. В даний час існує багато варіацій її приготування. І зараз ми розповімо, як зробити чудову лазанью
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з