Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт болоньєзе

Рецепт болоньєзе

26-03-2015, 09:59
794
Рецепт болоньєзе
Болоньєзе - таку назву носить м'ясний соус для спагетті. Цей соус був винайдений в італійському містечку Болонья і саме звідси пішла його назва. Соус болоньєзе прийнято готувати для лазаньї, спагеті і пасти, оскільки страви, заправлені цим соусом, виходять надзвичайно ароматними і сочними. У цій статті ви знайдете рецепти не тільки соусу болоньєзе, але і різних макаронів, спагеті та паст болоньєзе.

Рецепт класичного соусу болоньєзе


Перед тим як приготувати соус болоньєзе, необхідно підготувати наступні інгредієнти:

  • 400 грамів м'ясного фаршу (свинячого або яловичого);

  • 5 середніх помідорів;

  • 3 стручки зеленого солодкого перцю;

  • 1 цибулина;

  • 100 мл сухого вина;

  • 8-10 зубчиків часнику;

  • оливкова олія;

  • зелень м'яти і базиліка;

  • сіль за смаком.


  • Слід розігріти На сковороді оливкове масло і обсмажити на ньому м'ясний фарш. Цибулю слід дрібно порізати, часник пропустити через прес, і додати їх до м'яса. Зелений перець слід нарізати і додати до м'яса через 5 хвилин. Ще через 5 хвилин додати натерті на тертці помідори. Коли м'ясо добре обсмажиться, слід дрібно нарубати зелень і додати в соус. Після цього в соус потрібно влити вино. Соус тушкують на середньому вогні, постійно помішуючи протягом 5 хвилин. Після цього кришку каструлі потрібно закрити і гасити ще 2 години до готовності.
    Готовим соусом болоньєзе можна заправляти пасти, спагеті, макарони або лазанью. Також, соус можна охолодити і зберігати в холодильнику.

    Рецепт лазаньї болоньєзе


    Для приготування класичної лазаньі болоньезе необхідно заздалегідь приготувати соус болоньєзе (як в цьому рецепті) і соус бешамель.
    Рецепт болоньєзе

    Інгредієнти для соусу бешамель:

  • 1 літр свіжого молока;

  • 3 столові ложки вершкового масла;

  • 4 столові ложки борошна;

  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха;

  • сіль за смаком.


  • Вершкове масло слід розтопити на гарячій сковороді, додати до нього борошно і молоко і перемішати. Після цього слід додати до соусу сіль і мускатний горіх, перемішати і варити 5 хвилин. Готовий соус потрібно зняти з вогню і охолодити.
    Інгредієнти для тіста лазаньї:

  • 350 грамів борошна;

  • 3 яйця;

  • пучок шпинату;

  • сіль.


  • Борошно, яйця і сіль слід змішати, шпинат подрібнити в блендері і додати до одержаної суміші, замісити тісто і залишити його на 30 хвилин в теплому місці. Після цього тісто потрібно розділити на три частини і розкачати в тонкий пласт. Кожен пласт слід нарізати на невеликі смужки (приблизно 5 см на 10 см).
    Деко або форму для випічки потрібно змастити вершковим маслом і викласти на неї кілька смужок з тіста «внахлест». На смужки викласти кілька столових ложок соусу болоньєзе, посипати тертим сиром і налити кілька ложок соусу бешамель. Таким чином, слід сформувати кілька шарів лазаньї, накрити зверху тістом, змастити соусом бешамель і запікати в духовці протягом 30 хвилин.

    Рецепт пасти болоньєзе


    Інгредієнти для приготування пасти болоньєзе:

  • 500 грамів яловичини;

  • 300 грамів сухої пасти (макаронів);

  • 1 цибулина;

  • 1 морквина;

  • 700 грамів свіжих помідорів;

  • 200 мл червоного сухого вина;

  • зелень селери, базиліка і орегано;

  • 70 грамів сиру Пармезан;

  • сіль, перець за смаком.


  • Рецепт болоньєзе

    Яловичину слід перемолоти на фарш і обсмажити на оливковій олії до утворення скоринки. Обсмажене м'ясо слід викласти на блюдо і охолодити.
    Цибулину і моркву почистити і дрібно нарізати, часник пропустити через прес. Нарізані овочі з часником перекласти в каструлю і обсмажувати 10 хвилин на середньому вогні. Після цього до овочів слід додати фарш і вино, ретельно перемішати і обсмажувати ще 10 хвилин. Далі до м'яса з овочами слід додати натерті помідори, нарубану зелень, сіль і перець і перемішати. Після цього каструлю слід накрити кришкою і тушкувати соус протягом 2 годин.
    Пасту слід відварити в солоній воді і додати до соусу. Всі разом потрібно гасити близько 2-х хвилин. Після цього гарячу пасту болоньєзе слід розкласти по тарілках і посипати натертим пармезаном.
    За таким же рецептом можна приготувати макарони та спагеті з соусом болоньєзе . Макарони, як і спагетті болоньєзе вважаються відмінним пригощанням для гостей. А класичну лазанью і пасту болоньєзе, перш ніж готувати вдома, можна спробувати в італійських кафе і ресторанах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карбонара
    Карбонара
    Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
    Соус Бешамель для лазаньї
    Соус Бешамель для лазаньї
    Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
    М'ясний соус
    М'ясний соус
    М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
    Класична лазанья
    Класична лазанья
    Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні