Паста "Болоньєзе" (вегетаріанська) в мультиварці
Вже пройшов майже місяць, як на моїй кухні з'явилася нова мультиварка. Вона мені допомагає вести господарство без зайвих проблем і готувати смачну їжу практично без моєї участі.
Сьогодні готуємо пасту з вегетаріанським соусом «Болоньєзе» в мультиварці. Я сьогодні вперше спробувала готувати цю страву, але довелося мені його готувати двічі за день, так як хлопцям моїм блюдо шалено сподобалося. А це кращий показник того, що страва вдалося.
Ще б, адже на сніданок і на вечерю у нас були макарони, як ми звикли називати будь-яку страву сина. Але, звичайними макаронами назвати сьогоднішнє блюдо язик не повертається, адже воно набагато вишуканіше і смачніше.
Вся справа в тому, що готувати пасту (спагеті) ми будемо в соусі «Болоньєзе». Оскільки цей соус буде без м'яса, значить, і вегетаріанці зможуть готувати собі за сьогоднішнім рецептом.
Щоб приготувати пасту з вегетаріанським варіантом соусу «Болоньєзе», необхідні такі продукти:
- 250 г спагетті
- 300 г свіжоприготованого томатного пюре або банка томатів у власному соку
- 450 мл води
- 1 зубок часнику за бажанням
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 ч. л. цукру
- 150-200 г твердого сиру
- щіпка італійських трав
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- рослинна олія для смаження
Починаємо приготування з лука. Очищаємо його і дрібно нарізаємо кубиками. Відправляємо цибульні кубики в чашу мультиварки з невеликою кількістю рослинного масла.
Включаємо мультиварку на програму «Смаження» і смажимо цибулю до легкого рум'яного кольору з відкритою кришкою (близько 10 хвилин).
До смаженого цибулі додаємо томатне пюре або консервовані томати у власному соку.
Додаємо улюблені спеції, сіль, цукор і чорний мелений перець.
Заливаємо воду. Мультиварку включаємо на програму «Паста». Вона за замовчуванням виставлена на 8 хвилин. Закриваємо кришку і чекаємо звукового сигналу, який повідомить, що соус вже закипів.
Тим часом спагетті ламаємо за розміром, щоб вони легко змогли розміститися в чашу мультиварки.
Після звукового сигналу закладаємо макаронні вироби в чашу і готуємо їх в соусі 8 хвилин з відкритою кришкою. Кілька раз перемішуємо.
Після завершення програми приготування, кришку мультиварки закриваємо і залишаємо пасту на підігріві на 10 хвилин.
Готову пасту в соусі подаємо в гарячому вигляді, посипавши великою кількістю твердого сиру (його ми попередньо натираємо на крупній тертці).
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони по-флотськи в мультиварці
Макарони по-флотськи - популярне блюдо на всьому пострадянському просторі, завдяки своїй простоті і ситності. І сьогодні ми розповімо вам, як його
Макарони з м'ясом в мультиварці
Макарони з м'ясом - це традиційне блюдо в багатьох сім'ях. Приготувати його досить нескладно, а з появою мультиварки цей процес спрощується в рази.
Паста в мультиварці
Паста - смачне італійське блюдо, яке знайоме багатьом. І сьогодні ми розповімо, як її просто і легко зробити в мультиварці. Читаємо наші цікаві