Гарбузово-морквяний сік в мультиварці
Дівчатка, як же я рада, що тепер зі мною на кухні готує мультиварка. Щастя свого мені не передати. Ось, наприклад, сьогодні я вирішила приготувати гарбузовий сік. В мультиварці є спеціальна програма «Гасіння», в якій температура приготування їжі не перевищує 95 градусів.
Використовуючи цю програму, я можу приготувати сік, не «виварюючи» вітаміни. Вони ж руйнуються по досягненні 100 градусів. Прикро тільки, що деякі вітаміни в будь-якому випадку руйнуються, а адже сік виходить таким смачним, що разом з усіма смакотою хотілося б зарядити організм корисними речами в осінній період.
Для приготування гарбузово-морквяного соку необхідні такі продукти:
- 800 г гарбуза без шкірки і насіння
- 400 р моркви
- 150-200 г цукру
- 15 л води
- 05 ч. л. лимонної кислоти
- щіпка ванільного цукру
Якщо у вас немає мультиварки, тоді всі дії ви можете зробити без неї, приготувавши сік в каструлі на плиті.
Очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками гарбуз і моркву.
Відправляємо шматочки моркви і гарбуза в чашу мультиварки і заливаємо 1 л води.
Відправляємо в чашу мультиварки і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину.
Після звукового сигналу закінчення приготування мультиварку відкриваємо, відціджуємо воду, в якій варилися овочі, а відварені шматочки овочів перекладаємо в іншу ємність.
За допомогою заглибного блендера пюрируем овочі.
Додаємо цукор за смаком.
Овочеве пюре перекладаємо знову в чашу мультиварки, заливаємо воду, в якій варилися овочі і ще 05 л води. Включаємо мультиварку на програму «Тушкування» на 15 хвилин.
Після звукового сигналу сік остуджуємо і розливаємо по склянках. Можна ласувати вітамінним напоєм, який сподобається своїм сонячним виглядом і яскравим смаком не тільки дорослим, але й дітям.
Якщо гарбузовий смак вам не подобається, то в склянку з соком можна додати трохи апельсинового або грейпфрутового соку (6:1). За смаком одержаний сік буде нагадувати апельсиновий або грейпфрутовий, а за корисністю - гарбузово-морквяний.
Приємного апетиту та міцного здоров'я!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.
Тушковані овочі в мультиварці
В мультиварці можна зробити практично будь-яку страву, та й часу на приготування потрібно набагато менше, ніж на плиті. У сьогоднішній нашій статті
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна