Вернуться назад Распечатать

Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Дівчатка, як же я рада, що тепер зі мною на кухні готує мультиварка. Щастя свого мені не передати. Ось, наприклад, сьогодні я вирішила приготувати гарбузовий сік. В мультиварці є спеціальна програма «Гасіння», в якій температура приготування їжі не перевищує 95 градусів.

Використовуючи цю програму, я можу приготувати сік, не «виварюючи» вітаміни. Вони ж руйнуються по досягненні 100 градусів. Прикро тільки, що деякі вітаміни в будь-якому випадку руйнуються, а адже сік виходить таким смачним, що разом з усіма смакотою хотілося б зарядити організм корисними речами в осінній період.

Для приготування гарбузово-морквяного соку необхідні такі продукти:
- 800 г гарбуза без шкірки і насіння
- 400 р моркви
- 150-200 г цукру
- 15 л води
- 05 ч. л. лимонної кислоти
- щіпка ванільного цукру

Якщо у вас немає мультиварки, тоді всі дії ви можете зробити без неї, приготувавши сік в каструлі на плиті.

Очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками гарбуз і моркву.
Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Відправляємо шматочки моркви і гарбуза в чашу мультиварки і заливаємо 1 л води.
Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Відправляємо в чашу мультиварки і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину.
Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Після звукового сигналу закінчення приготування мультиварку відкриваємо, відціджуємо воду, в якій варилися овочі, а відварені шматочки овочів перекладаємо в іншу ємність.
Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

За допомогою заглибного блендера пюрируем овочі.

Додаємо цукор за смаком.
Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Овочеве пюре перекладаємо знову в чашу мультиварки, заливаємо воду, в якій варилися овочі і ще 05 л води. Включаємо мультиварку на програму «Тушкування» на 15 хвилин.

Після звукового сигналу сік остуджуємо і розливаємо по склянках. Можна ласувати вітамінним напоєм, який сподобається своїм сонячним виглядом і яскравим смаком не тільки дорослим, але й дітям.
Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Якщо гарбузовий смак вам не подобається, то в склянку з соком можна додати трохи апельсинового або грейпфрутового соку (6:1). За смаком одержаний сік буде нагадувати апельсиновий або грейпфрутовий, а за корисністю - гарбузово-морквяний.

Приємного апетиту та міцного здоров'я!