Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбузово-морквяний сік на зиму

Гарбузово-морквяний сік на зиму

16-03-2015, 12:57
6 050
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Морквяно-гарбузовий сік - це справжнє джерело вітамінів. Стаканчик цього дивовижного напою з ранку не тільки підвищить тонус, але і збагатить ваш організм вітамінами. Гарбузово - морквяний сік корисний для зору, покращує якість крові, сприяє нормалізації травних процесів. Давайте розглянемо з вами способи приготування цього чарівного і корисного напою.
Рецепт гарбузово - морквяного соку
Інгредієнти:

  • лимон - 2 шт.;

  • вода - 2 л;

  • гарбуз очищена - 500 г;

  • морква - 500 г;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо, натираємо м'якоть на маленькій тертці і добре віджимаємо сік. Моркву чистимо, промиваємо, теж шаткуємо на терочке і віджимаємо сік. З лимончиків зрізаємо цедру, вичавлюємо сік. У невелику не окисляющуюся каструльку виливаємо овочеві соки , вливаємо воду, кладемо цукровий пісок і лимонний сік.
    Ретельно все розмішуємо і ставимо ємність на невеликий вогонь. Доводимо напій до кипіння і проварюємо його близько 5 хвилин. Потім проціджуємо через марлю, розливаємо в стерильні банки, швиденько закатуємо і перевертаємо їх догори дном. Закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження. Кількість цукрового піску і лимонного соку в даному рецепті можете регулювати тільки по своєму смаку.
    Сік з гарбуза з морквою
    Це найкращий спосіб виготовлення натурального соку, так як при ньому зберігаються всі вітаміни та мікроелементи. Якщо ж напій піддати термічній обробці, то частина корисних речовин одразу ж зруйнується.
    Інгредієнти:

  • морква - 3 шт.;

  • гарбуз - 200 р.


  • Приготування
    Приготувати цей сік елементарно просто. Для цього очищену моркву і гарбуз нарізаємо кубиками і пропускаємо через м'ясорубку. Готовий сік перелити в стакан і відразу ж випиваємо, щоб отримати більше вітамінів. Пам'ятайте, що чим довше стоїть напій, тим менше стає корисним.
    Гарбузово - морквяний сік для дітей
    Морква і гарбуз педіатри починають вводити в дитячий раціон, починаючи з 6 місяців - спочатку у вигляді соків, а потім у складі страв. Проте обов'язково враховуйте, що саме на ці овочі у дітей часто виникає алергія. Тому вводьте їх дуже обережно, враховуючи особливості вашого малюка.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 300 г;

  • морква - 300 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Отже, спочатку за допомогою соковижималки отримуємо сік з гарбуза і моркви. Потім переливаємо його в каструльку, насипаємо за смаком цукор і ставимо на конфорку. Доводимо напій до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин. Отриманий сік розливаємо по банках і закатуємо кришками.
    Гарбузово-морквяний сік на зиму
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 150 г;

  • гарбуз - 1 кг;

  • морква - 500 г;

  • вода - 1 ст.;

  • лимонна кислота - 10 р.


  • Приготування
    Моркву очищаємо, дуже дрібно нарізаємо, а краще перекручуємо через м'ясорубку. Гарбуз чистимо і шаткуємо на шматочки. Потім перекладаємо овочі в каструлю, доливаємо трохи води і варимо на повільному вогні до розм'якшення овочів. Отриману масу
    Гарбузово-морквяний сік на зиму
    перетираємо через сито, переливаємо назад в каструлю і доводимо до кипіння. Кладемо цукор, лимонну кислоту і кип'ятимо на повільному вогні ще хвилин 5. Після цього розливаємо сік в гарячі банки і відразу ж закорковуємо.
    Гарбузово - морквяний сік з м'якоттю
    Інгредієнти:

  • гарбуз очищена - 600 г;

  • яблучний сік - 500 мл;

  • морква - 1 шт.


  • Приготування
    Гарбуз відварюємо до м'якості на пару на водяній бані або, додавши трохи води, тушкуємо на самому слабенькому вогні. Потім м'якоть подрібнюємо блендером до отримання однорідного пюре. За допомогою соковижималки, вичавлюємо сік з моркви і яблук і змішуємо в каструльці з гарбузовим пюре. На маленькому вогні доводимо до кипіння, знімаємо пінку, розливаємо в банки і закатуємо кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сік з гарбуза
    Сік з гарбуза
    Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
    Як приготувати яблучний сік?
    Як приготувати яблучний сік?
    Хто з нас не пробував яблучний сік з магазину?! Смачний адже, але не корисний. Ми ж пропонуємо зробити його в домашніх умовах за найпростішими
    Морквяний сік на зиму
    Морквяний сік на зиму
    На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
    Яблучний сік в соковарці
    Яблучний сік в соковарці
    Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через