Як приготувати яблучний сік?
Дуже часто ми купуємо в магазині сік, спокушаючись лише його красивою упаковкою, а в результаті завжди залишаємося розчарованими його рівнем якості. А вже містяться в ньому добавки - ароматизатори, консерванти і іншої хімії - взагалі краще не говорити. Тому отримати по-справжньому корисний і безпечний напій ми можемо тільки єдиним способом - зробити його в домашніх умовах своїми руками. Давайте розглянемо, як же приготувати натуральний і смачний яблучний сік вдома. Він не тільки приголомшливо смачний і неймовірно корисний, але і завжди доступний.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
Отже, щоб приготувати яблучний сік в соковарці кладемо подрібнені яблука в саму верхню каструлю приладу, в нижню наливаємо воду і ставимо всю цю конструкцію на вогонь нагріватися. Коли вода закипить, яблука почнуть віддавати сік, який буде збиратися в середньої ємності скороварки. Першу порцію соку обережно зливаємо в банку. Потім виливаємо напій назад в середню каструлю, так як напій недостатньо простерилизован.
Після цього знімаємо верхню каструлю з яблуками і встановлюємо на час в іншу ємність. Виливаємо яблучний сік назад у каструльку, додаємо за смаком цукор, ставимо верхню каструлю назад і продовжуємо нагрівати. Потім зливаємо яблучний сік в банку, закатуємо металевою кришкою і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 800 г;
сік яблучний - 300 мл;
цукор - 05 ст.
Приготування
Гарбуз очищаємо, подрібнюємо, відварюємо на пару до м'якого стану, а потім протираємо через дрібне сито. Змішуємо овочеве пюре з фруктовим соком у пропорції 2:1 додаємо за смаком цукор і ретельно перемішуємо. Суміш прогріваємо протягом 7 хвилин, не доводячи до кипіння. Після цього відразу ж розливаємо яблучно - гарбузовий сік в стерилізовані банки і закочує їх кришками.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
виноград - 500 г;
цукор, кориця - за смаком.
Приготування
Щоб приготувати яблучно-виноградний сік на зиму, фрукти ретельно миємо, висушуємо і перебираємо. Потім обережно видаляємо серцевину, розрізаємо на кілька частин і пропускаємо яблука через соковижималку або прес. Виноград теж ретельно промиваємо, видаляємо погані і зіпсовані ягоди і пропускаємо через прес. Яблучний і виноградний соки змішуємо в емальованому каструльці і ставимо на середній вогонь. Доводимо напій до кипіння, не забуваючи періодично знімати піну, і варимо 5 хвилин.
Потім сік гарненько проціджуємо в два шари марлі і знову ставимо каструлю на повільний вогонь. Доводимо знову до кипіння і проварюємо близько 3-5 хвилин. За бажанням можете додати в сік, трохи цукру і кориці. Заздалегідь готуємо банки. Для цього їх гарненько промиваємо і стерилізуємо над парою 5 хвилин. У готові банки виливаємо сік і відразу ж закорковуємо металевими кришками, перевертаючи їх догори дном. Накриваємо сік чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
морквяне пюре - 400 г;
яблучний сік - 600 г;
цукор - 200 р.
Приготування
Отже, очищену і дрібно нашатковану моркву пропарюють на пару в скороварці. Потім перетираємо через сито і перемішуємо з яблучним соком. В отриману суміш висипаємо трохи цукру, прогріваємо протягом 5 хвилин при температурі 85 градусів, розливаємо напій в гарячі банки і пастеризуем. Після цього закочує банки кришками і залишаємо остигати. Ось і все, корисний і смачний сік на зиму готовий!
Як приготувати домашній яблучний сік?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, щоб приготувати яблучний сік в соковарці кладемо подрібнені яблука в саму верхню каструлю приладу, в нижню наливаємо воду і ставимо всю цю конструкцію на вогонь нагріватися. Коли вода закипить, яблука почнуть віддавати сік, який буде збиратися в середньої ємності скороварки. Першу порцію соку обережно зливаємо в банку. Потім виливаємо напій назад в середню каструлю, так як напій недостатньо простерилизован.
Після цього знімаємо верхню каструлю з яблуками і встановлюємо на час в іншу ємність. Виливаємо яблучний сік назад у каструльку, додаємо за смаком цукор, ставимо верхню каструлю назад і продовжуємо нагрівати. Потім зливаємо яблучний сік в банку, закатуємо металевою кришкою і залишаємо остигати.
Як приготувати яблучно-гарбузовий сік?
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо, подрібнюємо, відварюємо на пару до м'якого стану, а потім протираємо через дрібне сито. Змішуємо овочеве пюре з фруктовим соком у пропорції 2:1 додаємо за смаком цукор і ретельно перемішуємо. Суміш прогріваємо протягом 7 хвилин, не доводячи до кипіння. Після цього відразу ж розливаємо яблучно - гарбузовий сік в стерилізовані банки і закочує їх кришками.
Як приготувати яблучно-виноградний сік?
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати яблучно-виноградний сік на зиму, фрукти ретельно миємо, висушуємо і перебираємо. Потім обережно видаляємо серцевину, розрізаємо на кілька частин і пропускаємо яблука через соковижималку або прес. Виноград теж ретельно промиваємо, видаляємо погані і зіпсовані ягоди і пропускаємо через прес. Яблучний і виноградний соки змішуємо в емальованому каструльці і ставимо на середній вогонь. Доводимо напій до кипіння, не забуваючи періодично знімати піну, і варимо 5 хвилин.
Потім сік гарненько проціджуємо в два шари марлі і знову ставимо каструлю на повільний вогонь. Доводимо знову до кипіння і проварюємо близько 3-5 хвилин. За бажанням можете додати в сік, трохи цукру і кориці. Заздалегідь готуємо банки. Для цього їх гарненько промиваємо і стерилізуємо над парою 5 хвилин. У готові банки виливаємо сік і відразу ж закорковуємо металевими кришками, перевертаючи їх догори дном. Накриваємо сік чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.
Як приготувати яблучно-морквяний сік?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, очищену і дрібно нашатковану моркву пропарюють на пару в скороварці. Потім перетираємо через сито і перемішуємо з яблучним соком. В отриману суміш висипаємо трохи цукру, прогріваємо протягом 5 хвилин при температурі 85 градусів, розливаємо напій в гарячі банки і пастеризуем. Після цього закочує банки кришками і залишаємо остигати. Ось і все, корисний і смачний сік на зиму готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
Морквяний сік на зиму
На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.
Яблучний сік в соковарці
Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий