Компот з винограду
Виноградний компот завжди виходить чудово смачним і корисним. Не вірите? Тоді давайте приготуємо цей напій разом.
Інгредієнти:
вода - 1 л;
темний виноград - 200 г;
цукор - 200 р.
Приготування
Для приготування цього напою, вибираємо стиглий виноград, промиваємо його і відбираємо зіпсовані ягоди. Потім руками видаляємо гілочки. Банки і кришки заздалегідь стерилізуємо: у каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння і опускаємо туди на 3 хвилинки банки і кришки. Після цього заповнюємо тару і рівно на чверть виноградом.
В окремій каструлі кип'ятимо на сильному вогні воду, поступово всипаємо цукор і перемішуємо ложкою, уваривая на середньому вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Далі акуратно заливаємо банки гарячим сиропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім обережно зливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і відразу ж заливаємо їм по самі горлечка банки з виноградом. Закручуємо компот з винограду на зиму кришками і залишаємо приблизно на 2 дні в темному місці. Зберігаємо консервацію в прохолодному місці.
Інгредієнти:
яблука - 300 г;
виноград - 300 г;
вода - 3 л;
лимонний сік;
цукор - за смаком.
Приготування
Зараз розповімо, як варити компот з винограду. Отже, яблука миємо, розрізаємо на частини, видаляємо серцевиною і скроплюємо лимонним соком. Виноград знімаємо з гілочок, бланшируем 3 хвилини в киплячій воді, перекладаємо в друшляк і промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо фрукти і ягоди по банкам, заливаємо гарячим сиропом і залишаємо хвилин на 5. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і знову розливаємо в банки. Закорковуємо тару, перевертаємо і залишаємо остигати. Ось і все компот з яблуками і виноградом готовий!
Інгредієнти:
цукор - 3 ст.;
вода - 2 л;
білий виноград - 500 р.
Приготування
Білий виноград знімаємо з гілочок, промиваємо в проточній воді і заливаємо ягоди окропом на 3-4 хвилинки. Потім злегка обсушуємо їх і викладаємо в стерилізовану банку. У воду висипаємо цукровий пісок, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо виноград гарячим сиропом, прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 15-20.
Далі обережно зливаємо рідину в каструлю, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Знову заливаємо виноград киплячим сиропом, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо тару ковдрою і залишаємо готовий компот із свіжого винограду до повного охолодження.
Рецепт виноградного компоту
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цього напою, вибираємо стиглий виноград, промиваємо його і відбираємо зіпсовані ягоди. Потім руками видаляємо гілочки. Банки і кришки заздалегідь стерилізуємо: у каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння і опускаємо туди на 3 хвилинки банки і кришки. Після цього заповнюємо тару і рівно на чверть виноградом.
В окремій каструлі кип'ятимо на сильному вогні воду, поступово всипаємо цукор і перемішуємо ложкою, уваривая на середньому вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Далі акуратно заливаємо банки гарячим сиропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім обережно зливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і відразу ж заливаємо їм по самі горлечка банки з виноградом. Закручуємо компот з винограду на зиму кришками і залишаємо приблизно на 2 дні в темному місці. Зберігаємо консервацію в прохолодному місці.
Компот з яблук і винограду
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як варити компот з винограду. Отже, яблука миємо, розрізаємо на частини, видаляємо серцевиною і скроплюємо лимонним соком. Виноград знімаємо з гілочок, бланшируем 3 хвилини в киплячій воді, перекладаємо в друшляк і промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо фрукти і ягоди по банкам, заливаємо гарячим сиропом і залишаємо хвилин на 5. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і знову розливаємо в банки. Закорковуємо тару, перевертаємо і залишаємо остигати. Ось і все компот з яблуками і виноградом готовий!
Компот з білого винограду
Інгредієнти:
Приготування
Білий виноград знімаємо з гілочок, промиваємо в проточній воді і заливаємо ягоди окропом на 3-4 хвилинки. Потім злегка обсушуємо їх і викладаємо в стерилізовану банку. У воду висипаємо цукровий пісок, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо виноград гарячим сиропом, прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 15-20.
Далі обережно зливаємо рідину в каструлю, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Знову заливаємо виноград киплячим сиропом, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо тару ковдрою і залишаємо готовий компот із свіжого винограду до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити