Виноградний компот завжди виходить чудово смачним і корисним. Не вірите? Тоді давайте приготуємо цей напій разом.
Рецепт виноградного компоту
Інгредієнти: вода - 1 л; темний виноград - 200 г; цукор - 200 р. Приготування Для приготування цього напою, вибираємо стиглий виноград, промиваємо його і відбираємо зіпсовані ягоди. Потім руками видаляємо гілочки. Банки і кришки заздалегідь стерилізуємо: у каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння і опускаємо туди на 3 хвилинки банки і кришки. Після цього заповнюємо тару і рівно на чверть виноградом.
В окремій каструлі кип'ятимо на сильному вогні воду, поступово всипаємо цукор і перемішуємо ложкою, уваривая на середньому вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Далі акуратно заливаємо банки гарячим сиропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім обережно зливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і відразу ж заливаємо їм по самі горлечка банки з виноградом. Закручуємо компот з винограду на зиму кришками і залишаємо приблизно на 2 дні в темному місці. Зберігаємо консервацію в прохолодному місці.
Компот з яблук і винограду
Інгредієнти: яблука - 300 г; виноград - 300 г; вода - 3 л; лимонний сік; цукор - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як варити компот з винограду. Отже, яблука миємо, розрізаємо на частини, видаляємо серцевиною і скроплюємо лимонним соком. Виноград знімаємо з гілочок, бланшируем 3 хвилини в киплячій воді, перекладаємо в друшляк і промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо фрукти і ягоди по банкам, заливаємо гарячим сиропом і залишаємо хвилин на 5. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і знову розливаємо в банки. Закорковуємо тару, перевертаємо і залишаємо остигати. Ось і все компот з яблуками і виноградом готовий!
Компот з білого винограду
Інгредієнти: цукор - 3 ст.; вода - 2 л; білий виноград - 500 р. Приготування Білий виноград знімаємо з гілочок, промиваємо в проточній воді і заливаємо ягоди окропом на 3-4 хвилинки. Потім злегка обсушуємо їх і викладаємо в стерилізовану банку. У воду висипаємо цукровий пісок, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо виноград гарячим сиропом, прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 15-20.
Далі обережно зливаємо рідину в каструлю, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Знову заливаємо виноград киплячим сиропом, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо тару ковдрою і залишаємо готовий компот із свіжого винограду до повного охолодження.