Маринований виноград
Чи Знали ви, що виноград можна їсти не тільки у свіжому, але і в маринованому вигляді? Мариновані ягоди відмінно підходять для легких салатів і закусок, а листя йдуть на приготування долми . Хоч до виноградного сезону залишилася ще сила-силенна часу, ніхто не заважає вам зробити кілька начерків цікавих рецептів в своїй кулінарній книзі вже зараз.
Інгредієнти:
ягоди білого винограду - 3 ст.;
ягоди червоного винограду - 3 ст.;
розмарин - 6 гілочок;
білий винний оцет - 2 ст.;
часник - 3 зубчики;
сіль - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
червоний перець - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Ягоди винограду розподіляємо по пів літровим банкам разом з гілочкою розмарину.
Оцет наливаємо в емальовану каструльку і додаємо до нього сіль, цукор, трохи перцю і подрібнений часник. Ставимо отриману суміш на плиту і доводимо до кипіння разом з рештою 2 гілочками розмарину. Заливаємо гарячий оцет по банкам і не щільно закручуємо їх кришками. Залишаємо виноград при кімнатній температурі на 30 хвилин, після чого щільно закриваємо кришку і охолоджуємо в холодильнику 1 годину перед подачею. Готовий продукт можна зберігати в холодильнику до 1 тижня.
Інгредієнти:
ягоди винограду - 1 кг;
рослинне масло - 1 ст.;
порошок чилі - 1 /2 ст.;
сіль - 1 ст. ложка;
насіння гірчиці - 2 ч. ложки;
листя каррі - 1-2 шт.
Приготування
Виноград промиваємо і ретельно обсушуємо. Якщо ягоди збережуть хоч трохи вологи - тривале зберігання буде неможливо.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому зерна гірчиці , листя каррі і порошок чилі. Слідом відразу ж додаємо виноград. Готувати виноград в пряному олії потрібно близько 15 хвилин, після чого його відразу ж можна буде розливати по чистим сухим банкам. Так як ми заливаємо ягоди маслом з великою кількістю спецій, подібна суміш буде діяти як консервант, не допускаючи псування ягід киснем і бактеріями. Зберігати такі ягоди можна близько 3 місяців.
Інгредієнти:
ягоди червоного винограду - 1 кг;
червоний винний оцет - 3 ст.;
цукор - 2 1/4 ст.;
зерна гірчиці - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
кумін - 1 ч. ложка;
лавровий лист - 8 шт.;
кориця - 4 палички.
Приготування
В стерилізовані банки закладаємо ягоди винограду. Оцет наливаємо в каструльку і підігріваємо. У розігрітий оцет кладемо цукор, зерна гірчиці, трохи солі, кумін, лавровий лист і палички кориці. Доводимо рідину до кипіння і проварюємо 10 хвилин на середньому вогні. Заливаємо гарячий оцет в банки і накриваємо банки кришками, не закочуючи. Стерилізуємо банки на водяній бані, розраховуючи час виходячи з обсягу ємності. Закочує банки кришками і остуджуємо їх під ковдрою.
Інгредієнти:
листя винограду - 40 шт.;
сіль - за смаком;
лимонний сік - 1/2 ст.
Приготування
Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо рідина в ній до кипіння. Опускаємо листя в окріп і варимо 30-45 секунд, після чого моментально дістаємо їх і кладемо в миску з крижаною водою. Як тільки листя охолонуть, воду зливаємо і обсушуємо їх. Беремо відразу 5-6 листків і кладемо їх один на одного, після чого згортаємо, на манер сигари.
Згорнуті листя закладаємо в банки і заливаємо лимонним соком. Воду, в якій ми ошпаривали листя винограду, знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки так, щоб повністю покрити листя. Накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15-20 хвилин, після чого кришки закатуємо і остуджуємо банки під ковдрою.
Рецепт маринованого винограду
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди винограду розподіляємо по пів літровим банкам разом з гілочкою розмарину.
Оцет наливаємо в емальовану каструльку і додаємо до нього сіль, цукор, трохи перцю і подрібнений часник. Ставимо отриману суміш на плиту і доводимо до кипіння разом з рештою 2 гілочками розмарину. Заливаємо гарячий оцет по банкам і не щільно закручуємо їх кришками. Залишаємо виноград при кімнатній температурі на 30 хвилин, після чого щільно закриваємо кришку і охолоджуємо в холодильнику 1 годину перед подачею. Готовий продукт можна зберігати в холодильнику до 1 тижня.
Маринований виноград по-індійськи
Інгредієнти:
Приготування
Виноград промиваємо і ретельно обсушуємо. Якщо ягоди збережуть хоч трохи вологи - тривале зберігання буде неможливо.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому зерна гірчиці , листя каррі і порошок чилі. Слідом відразу ж додаємо виноград. Готувати виноград в пряному олії потрібно близько 15 хвилин, після чого його відразу ж можна буде розливати по чистим сухим банкам. Так як ми заливаємо ягоди маслом з великою кількістю спецій, подібна суміш буде діяти як консервант, не допускаючи псування ягід киснем і бактеріями. Зберігати такі ягоди можна близько 3 місяців.
Солодкий маринований виноград на зиму
Інгредієнти:
Приготування
В стерилізовані банки закладаємо ягоди винограду. Оцет наливаємо в каструльку і підігріваємо. У розігрітий оцет кладемо цукор, зерна гірчиці, трохи солі, кумін, лавровий лист і палички кориці. Доводимо рідину до кипіння і проварюємо 10 хвилин на середньому вогні. Заливаємо гарячий оцет в банки і накриваємо банки кришками, не закочуючи. Стерилізуємо банки на водяній бані, розраховуючи час виходячи з обсягу ємності. Закочує банки кришками і остуджуємо їх під ковдрою.
Мариновані листя винограду для долми
Інгредієнти:
Приготування
Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо рідина в ній до кипіння. Опускаємо листя в окріп і варимо 30-45 секунд, після чого моментально дістаємо їх і кладемо в миску з крижаною водою. Як тільки листя охолонуть, воду зливаємо і обсушуємо їх. Беремо відразу 5-6 листків і кладемо їх один на одного, після чого згортаємо, на манер сигари.
Згорнуті листя закладаємо в банки і заливаємо лимонним соком. Воду, в якій ми ошпаривали листя винограду, знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки так, щоб повністю покрити листя. Накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15-20 хвилин, після чого кришки закатуємо і остуджуємо банки під ковдрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати виноградні листя для долми?
Багатьом з нас довелося по душі східне блюдо - долма. Але не завжди є під рукою виноградні листя, один з головних компонентів долми. Ми пропонуємо
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Виноградний сік у домашніх умовах
Виноград - це, безумовно, корисний фрукт, в якому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. А сік, з нього приготований в домашніх