» » Маринований виноград

Маринований виноград

Маринований виноград
Чи Знали ви, що виноград можна їсти не тільки у свіжому, але і в маринованому вигляді? Мариновані ягоди відмінно підходять для легких салатів і закусок, а листя йдуть на приготування долми . Хоч до виноградного сезону залишилася ще сила-силенна часу, ніхто не заважає вам зробити кілька начерків цікавих рецептів в своїй кулінарній книзі вже зараз.

Рецепт маринованого винограду


Інгредієнти:

  • ягоди білого винограду - 3 ст.;

  • ягоди червоного винограду - 3 ст.;

  • розмарин - 6 гілочок;

  • білий винний оцет - 2 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • червоний перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Ягоди винограду розподіляємо по пів літровим банкам разом з гілочкою розмарину.
    Оцет наливаємо в емальовану каструльку і додаємо до нього сіль, цукор, трохи перцю і подрібнений часник. Ставимо отриману суміш на плиту і доводимо до кипіння разом з рештою 2 гілочками розмарину. Заливаємо гарячий оцет по банкам і не щільно закручуємо їх кришками. Залишаємо виноград при кімнатній температурі на 30 хвилин, після чого щільно закриваємо кришку і охолоджуємо в холодильнику 1 годину перед подачею. Готовий продукт можна зберігати в холодильнику до 1 тижня.

    Маринований виноград по-індійськи


    Інгредієнти:

  • ягоди винограду - 1 кг;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • порошок чилі - 1 /2 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • насіння гірчиці - 2 ч. ложки;

  • листя каррі - 1-2 шт.


  • Приготування
    Виноград промиваємо і ретельно обсушуємо. Якщо ягоди збережуть хоч трохи вологи - тривале зберігання буде неможливо.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому зерна гірчиці , листя каррі і порошок чилі. Слідом відразу ж додаємо виноград. Готувати виноград в пряному олії потрібно близько 15 хвилин, після чого його відразу ж можна буде розливати по чистим сухим банкам. Так як ми заливаємо ягоди маслом з великою кількістю спецій, подібна суміш буде діяти як консервант, не допускаючи псування ягід киснем і бактеріями. Зберігати такі ягоди можна близько 3 місяців.

    Солодкий маринований виноград на зиму


    Інгредієнти:

  • ягоди червоного винограду - 1 кг;

  • червоний винний оцет - 3 ст.;

  • цукор - 2 1/4 ст.;

  • зерна гірчиці - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 8 шт.;

  • кориця - 4 палички.


  • Приготування
    В стерилізовані банки закладаємо ягоди винограду. Оцет наливаємо в каструльку і підігріваємо. У розігрітий оцет кладемо цукор, зерна гірчиці, трохи солі, кумін, лавровий лист і палички кориці. Доводимо рідину до кипіння і проварюємо 10 хвилин на середньому вогні. Заливаємо гарячий оцет в банки і накриваємо банки кришками, не закочуючи. Стерилізуємо банки на водяній бані, розраховуючи час виходячи з обсягу ємності. Закочує банки кришками і остуджуємо їх під ковдрою.

    Мариновані листя винограду для долми


    Інгредієнти:

  • листя винограду - 40 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • лимонний сік - 1/2 ст.


  • Маринований виноград
    Приготування
    Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо рідина в ній до кипіння. Опускаємо листя в окріп і варимо 30-45 секунд, після чого моментально дістаємо їх і кладемо в миску з крижаною водою. Як тільки листя охолонуть, воду зливаємо і обсушуємо їх. Беремо відразу 5-6 листків і кладемо їх один на одного, після чого згортаємо, на манер сигари.
    Згорнуті листя закладаємо в банки і заливаємо лимонним соком. Воду, в якій ми ошпаривали листя винограду, знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки так, щоб повністю покрити листя. Накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15-20 хвилин, після чого кришки закатуємо і остуджуємо банки під ковдрою.
    Додав: admin | 16-03-2015, 18:45
    Переглядів: 1419