Як маринувати виноградні листя для долми?

Розповімо, як маринувати листя винограду для долми.
Маринуємо листя для долми
Інгредієнти:
Приготування
Зриваємо зелене листя з виноградного куща обов'язково з хвостиками, хоча б і не цілими. Зібрані виноградні листя ретельно промиваємо в холодній воді і викладаємо обсохнути на чистий рушник.
На дно стерилізованих пором скляних банок ємністю не більше 05 літра закладаємо по 2-5 лаврових аркуша, по 3-5 горошин перцю і по 2-3 суцвіття гвоздики - спеції додадуть виноградним маринованою листю особливі смакові відтінки і зроблять їх аромат пряний і цікавим. Зверху акуратно закладаємо виноградні листя, не прагнучи впихнути в банку багато. Заливаємо листя в банках окропом, через 3-4 хвилини зливаємо воду назад в каструлю.
Готуємо маринад. Воду в каструлі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закладаємо сіль і цукор і перемішуємо протягом 3-5 хвилин, цукор і сіль повинні бути повністю розчинені. Вимикаємо вогонь і вливаємо оцет. Швидко заливаємо листя маринадом. Можна закатати банки стерилізованими бляшаними кришками або навіть надіти на банки капронові кришки.
Зберігати заготовлені мариновані листя винограду для долми слід в темному прохолодному місці, у погребі, наприклад. Приблизно на пів-літрову банку витрачається 330 грам виноградного листя і 180 мл розсолу.
Можна заготовлювати виноградні листя для долми альтернативним способом: не маринувати, а солити в розсолі.
Інгредієнти:

Приготування
Готуємо розсіл: у кип'яченій воді (теплою або холодною) розчиняємо сіль за вказаними пропорцій. Далі діємо так само, як і при маринуванні до заливки маринаду, тобто, чисті виноградні листя, закладені в стерилізовані банки, запарюємо окропом, через 3-4 хвилини гарячу воду зливаємо і заливаємо листя розсолом. Надягаємо пластикові кришки. Зберігаємо лиття в розсолі у темному прохолодному місці. Дістаємо листя з банок по мірі потреби (перед приготуванням долми промиваємо їх холодною кип'яченою водою).
Рекомендуємо добрі рецепти

Голубці у виноградному листі
Голубці у виноградному листі - це, по суті долма, блюдо з неймовірно багатою історією і географією. Долма під різними назвами присутня в кухні

Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?

Заготівля виноградного листя для долми
Долма - східне блюдо, що нагадує наші голубці, але загорнуті не в листя капусти, а у виноградне листя. Влітку проблем з приготуванням долми немає,

Як замаринувати курку?
Курятина, смачна сама по собі, але якщо ви хочете урізноманітнити її цікавими смаковими відтінками, її необхідно замаринувати. А які можна зробити

Мариновані корнішони
Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки

Долма в мультиварці
Долма - дуже смачна страва. Воно схоже з нашими голубцями, тільки загортають начинку не в капустяні листи, а виноградні. Рецепти долми дуже багато,