Як маринувати виноградні листя для долми?
Долма - смачне блюдо на зразок голубців, тільки замість капустяного листя зазвичай використовують виноградне. Тобто, для того щоб приготувати долму, треба, або купити готові мариноване виноградне листя на ринку, або підготувати їх самостійно (зрозуміло, ця стаття актуальна для тих областей, де можливе вирощування винограду).
Розповімо, як маринувати листя винограду для долми.
Маринуємо листя для долми
Інгредієнти:
вода - 1 л;
перець горошком;
гвоздика;
лавровий лист;
сіль поварена не йодована - 1 ст. ложка;
цукор-пісок вітчизняного виробництва - 1 столова ложка;
оцет 5-9% - 1-2 ст. ложки.
Приготування
Зриваємо зелене листя з виноградного куща обов'язково з хвостиками, хоча б і не цілими. Зібрані виноградні листя ретельно промиваємо в холодній воді і викладаємо обсохнути на чистий рушник.
На дно стерилізованих пором скляних банок ємністю не більше 05 літра закладаємо по 2-5 лаврових аркуша, по 3-5 горошин перцю і по 2-3 суцвіття гвоздики - спеції додадуть виноградним маринованою листю особливі смакові відтінки і зроблять їх аромат пряний і цікавим. Зверху акуратно закладаємо виноградні листя, не прагнучи впихнути в банку багато. Заливаємо листя в банках окропом, через 3-4 хвилини зливаємо воду назад в каструлю.
Готуємо маринад. Воду в каструлі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закладаємо сіль і цукор і перемішуємо протягом 3-5 хвилин, цукор і сіль повинні бути повністю розчинені. Вимикаємо вогонь і вливаємо оцет. Швидко заливаємо листя маринадом. Можна закатати банки стерилізованими бляшаними кришками або навіть надіти на банки капронові кришки.
Зберігати заготовлені мариновані листя винограду для долми слід в темному прохолодному місці, у погребі, наприклад. Приблизно на пів-літрову банку витрачається 330 грам виноградного листя і 180 мл розсолу.
Можна заготовлювати виноградні листя для долми альтернативним способом: не маринувати, а солити в розсолі.
Інгредієнти:
вода кип'ячена - 1 л;
сіль поварена не йодована - 70 р.
Приготування
Готуємо розсіл: у кип'яченій воді (теплою або холодною) розчиняємо сіль за вказаними пропорцій. Далі діємо так само, як і при маринуванні до заливки маринаду, тобто, чисті виноградні листя, закладені в стерилізовані банки, запарюємо окропом, через 3-4 хвилини гарячу воду зливаємо і заливаємо листя розсолом. Надягаємо пластикові кришки. Зберігаємо лиття в розсолі у темному прохолодному місці. Дістаємо листя з банок по мірі потреби (перед приготуванням долми промиваємо їх холодною кип'яченою водою).
Розповімо, як маринувати листя винограду для долми.
Маринуємо листя для долми
Інгредієнти:
Приготування
Зриваємо зелене листя з виноградного куща обов'язково з хвостиками, хоча б і не цілими. Зібрані виноградні листя ретельно промиваємо в холодній воді і викладаємо обсохнути на чистий рушник.
На дно стерилізованих пором скляних банок ємністю не більше 05 літра закладаємо по 2-5 лаврових аркуша, по 3-5 горошин перцю і по 2-3 суцвіття гвоздики - спеції додадуть виноградним маринованою листю особливі смакові відтінки і зроблять їх аромат пряний і цікавим. Зверху акуратно закладаємо виноградні листя, не прагнучи впихнути в банку багато. Заливаємо листя в банках окропом, через 3-4 хвилини зливаємо воду назад в каструлю.
Готуємо маринад. Воду в каструлі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закладаємо сіль і цукор і перемішуємо протягом 3-5 хвилин, цукор і сіль повинні бути повністю розчинені. Вимикаємо вогонь і вливаємо оцет. Швидко заливаємо листя маринадом. Можна закатати банки стерилізованими бляшаними кришками або навіть надіти на банки капронові кришки.
Зберігати заготовлені мариновані листя винограду для долми слід в темному прохолодному місці, у погребі, наприклад. Приблизно на пів-літрову банку витрачається 330 грам виноградного листя і 180 мл розсолу.
Можна заготовлювати виноградні листя для долми альтернативним способом: не маринувати, а солити в розсолі.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо розсіл: у кип'яченій воді (теплою або холодною) розчиняємо сіль за вказаними пропорцій. Далі діємо так само, як і при маринуванні до заливки маринаду, тобто, чисті виноградні листя, закладені в стерилізовані банки, запарюємо окропом, через 3-4 хвилини гарячу воду зливаємо і заливаємо листя розсолом. Надягаємо пластикові кришки. Зберігаємо лиття в розсолі у темному прохолодному місці. Дістаємо листя з банок по мірі потреби (перед приготуванням долми промиваємо їх холодною кип'яченою водою).
Рекомендуємо добрі рецепти
Голубці у виноградному листі
Голубці у виноградному листі - це, по суті долма, блюдо з неймовірно багатою історією і географією. Долма під різними назвами присутня в кухні
Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
Заготівля виноградного листя для долми
Долма - східне блюдо, що нагадує наші голубці, але загорнуті не в листя капусти, а у виноградне листя. Влітку проблем з приготуванням долми немає,
Як замаринувати курку?
Курятина, смачна сама по собі, але якщо ви хочете урізноманітнити її цікавими смаковими відтінками, її необхідно замаринувати. А які можна зробити
Мариновані корнішони
Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки
Долма в мультиварці
Долма - дуже смачна страва. Воно схоже з нашими голубцями, тільки загортають начинку не в капустяні листи, а виноградні. Рецепти долми дуже багато,