Мариновані корнішони
Корнішони (cornichon, фр.) - назва кількох груп дрібноплідних сортів огірка посівного, а також і дрібних плодів цих сортів довжиною трохи більше 4-х, але менше 8-ми см, знятих до повного дозрівання. Зазвичай такі молоді огірочки використовують для консервування, їх маринують або засолюють.
Деякі думають, що корнішони - просто будь-які дрібні молоді огірки, проте думка це неправильне. Так склалося тому, що виробники сільськогосподарської продукції використовують поняття «корнішон» для позначення високоякісних плодів рослин виду огірок, призначених для засолювання або маринування.
Мариновані огірки корнішони - вельми популярний разносол, чудова овочева закуска. Також їх можна використовувати в приготуванні різних салатів, солянок та інших страв. Багатьох цікавить, як маринувати корнішони, щоб зберегти максимум корисних властивостей і щоб вийшло смачно.
Деякі радять рецепти маринадів з цукром. Слід зауважити, що цукор не є необхідним інгредієнтом маринаду, так само як і не є корисним продуктом. Однак якщо хочеться домогтися особливого смакового ефекту, покладіть 1 столову ложку цукру на 1 літр маринаду.
Огірочки, заготовлені за цим рецептом, будуть міцними, хрусткими і пікантними. Розрахунок продуктів на літрову банку.
Інгредієнти:
корнішони - близько 600 г;
кріп - 1 рослину без кореня, з парасольками і насінням;
лист хрону - 2 шт.;
листя чорної смородини - 3-5 шт.;
листя дуба - 2-3 шт.;
запашний перець-горошок - 3-5 шт.;
гвоздика - 2 суцвіття;
часник - 2-5 зубчиків;
стручковий гострий перець - 1-05 шт.;
для маринаду:
вода - 400 мл;
оцет 6-або 9-ти відсотковий - 50 мл;
сіль - 20 р.
Приготування
Ретельно вимиті корнішони замочуємо на 8 годин у холодній воді. Кожні 2 години воду змінюємо. Промиваємо вимочені огірочки проточною водою. Вимиті листя хрону нарізаємо не дуже дрібно, листя смородини і дуба, а також кріп використовуємо цілком. Стручковий перець розрізаємо навпіл (уздовж), видаляємо насіння і плодоніжку. Часник можна маринувати цілими шматочками. Готуємо маринад: наливаємо воду в емальовану каструлю, додаємо сіль і розчиняємо її помішуванням. Доводимо розсіл до кипіння і фільтруємо його (через 4 шари марлі). Знову нагріваємо розсіл до кипіння і додаємо оцет. Зелень, прянощі, часник і перець укладаємо на дно підготовлених банок. Зверху закладаємо огірки і заливаємо гарячим маринадом (але не киплячою). Рівень маринаду повинен бути не нижче 15 сантиметрів від горлечка банки. Чекаємо хвилин 10 після чого зливаємо маринад в чисту каструлю (одночасно фільтруємо). Ще раз доводимо маринад до кипіння, заливаємо в банки, накриваємо стерилізованими кришками і закатуємо. Перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою, маринування огірків займе добу.
Корнішони, мариновані по-болгарськи, відрізняються гостротою і пікантністю. У цьому варіанті корнішони маринують разом з цибулею, нашаткованою кільцями, і солодким перцем, нарізаним великими поздовжніми смужками. Гострий перець і часник, звичайно ж, є обов'язковими. Склад маринаду і спосіб консервування такий же.
Заготівля корнішонів - процес не дуже складний, а результат безумовно порадує вас.
Маринувати, як відомо, можна не тільки огірки, тому радимо також ознайомитися з рецептом мариновані помідорів .
Деякі думають, що корнішони - просто будь-які дрібні молоді огірки, проте думка це неправильне. Так склалося тому, що виробники сільськогосподарської продукції використовують поняття «корнішон» для позначення високоякісних плодів рослин виду огірок, призначених для засолювання або маринування.
Мариновані огірки корнішони - вельми популярний разносол, чудова овочева закуска. Також їх можна використовувати в приготуванні різних салатів, солянок та інших страв. Багатьох цікавить, як маринувати корнішони, щоб зберегти максимум корисних властивостей і щоб вийшло смачно.
Деякі радять рецепти маринадів з цукром. Слід зауважити, що цукор не є необхідним інгредієнтом маринаду, так само як і не є корисним продуктом. Однак якщо хочеться домогтися особливого смакового ефекту, покладіть 1 столову ложку цукру на 1 літр маринаду.
Корнішони мариновані - рецепт
Огірочки, заготовлені за цим рецептом, будуть міцними, хрусткими і пікантними. Розрахунок продуктів на літрову банку.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вимиті корнішони замочуємо на 8 годин у холодній воді. Кожні 2 години воду змінюємо. Промиваємо вимочені огірочки проточною водою. Вимиті листя хрону нарізаємо не дуже дрібно, листя смородини і дуба, а також кріп використовуємо цілком. Стручковий перець розрізаємо навпіл (уздовж), видаляємо насіння і плодоніжку. Часник можна маринувати цілими шматочками. Готуємо маринад: наливаємо воду в емальовану каструлю, додаємо сіль і розчиняємо її помішуванням. Доводимо розсіл до кипіння і фільтруємо його (через 4 шари марлі). Знову нагріваємо розсіл до кипіння і додаємо оцет. Зелень, прянощі, часник і перець укладаємо на дно підготовлених банок. Зверху закладаємо огірки і заливаємо гарячим маринадом (але не киплячою). Рівень маринаду повинен бути не нижче 15 сантиметрів від горлечка банки. Чекаємо хвилин 10 після чого зливаємо маринад в чисту каструлю (одночасно фільтруємо). Ще раз доводимо маринад до кипіння, заливаємо в банки, накриваємо стерилізованими кришками і закатуємо. Перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою, маринування огірків займе добу.
Корнішони, мариновані по-болгарськи, відрізняються гостротою і пікантністю. У цьому варіанті корнішони маринують разом з цибулею, нашаткованою кільцями, і солодким перцем, нарізаним великими поздовжніми смужками. Гострий перець і часник, звичайно ж, є обов'язковими. Склад маринаду і спосіб консервування такий же.
Заготівля корнішонів - процес не дуже складний, а результат безумовно порадує вас.
Маринувати, як відомо, можна не тільки огірки, тому радимо також ознайомитися з рецептом мариновані помідорів .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати виноградні листя для долми?
Багатьом з нас довелося по душі східне блюдо - долма. Але не завжди є під рукою виноградні листя, один з головних компонентів долми. Ми пропонуємо
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Маринування огірків
Липень і серпень - це найкращий час для того, щоб зайнятися заготовками на зиму. У кожної господині є свої рецепти приготування закруток, але мало
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Квашені помідори
Квашені помідори особливо доречні в холодну пору, однак для того, щоб вони встигли до похолодання, про приготуванні необхідно подбати вже зараз. У
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними