Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квашені помідори

Квашені помідори

16-03-2015, 10:44
10 629
Квашені помідори
Квашені (мочені) помідори - популярний традиційний разносол. Чудова закуска, особливо в зиязикай час.
Квашення слід відрізняти від маринування та соління. Це складний процес, що починається з бродіння з його подальшим уповільненням за допомогою солі і кислих органічних сполук, що утворюються з цукрів у результаті дії молочнокислих бактерій. Квашення надає продукту особливий характерний смак.
Для квашення та консервування іншими способами найбільше підходять червоні не водянисті міцні, щільні стиглі томати овальної форми.

Квашені помідори в банках - рецепт


Інгредієнти:

  • помідори - 1-16 кг;

  • часник - 5-8 зубчиків;

  • лавровий лист - 3-5 шт.;

  • гвоздика - 3-5 суцвіть;

  • суміш насіння кмину, анісу, фенхелю і коріандру - 1 ст. ложка;

  • чорний і запашний перець-горошок - 8-12 шт.;

  • перець червоний гострий - 1 шт.;

  • листя хрону - 2 шт.;

  • чорна смородина - 3-5 листків;

  • листя дуба - 2-3 шт.;

  • кріп - 1 рослину без кореня разом зі стеблом, парасольками і насінням;

  • вишневі пагони з листками - 2-3 шт.;

  • йодована сіль не - 50-60 р.


  • Приготування
    Розрахунок інгредієнтів на одну трилітрову банку.
    В чисті банки закладаємо ароматні трави (можна нарізати крупно), всі сухі спеції, очищені зубчики часнику і гострий червоний перець. Помідори перебираємо, видаляємо плодоніжки, ретельно промиваємо холодною проточною водою і закладаємо в банки поверх підкладки. Не варто наштовхувати особливо сильно.
    Далі - соляний розчин готуємо: у 250 мл окропу розчиняємо повністю 50-60 г великої кам'яної солі. Гарячим, але не киплячим розчином заливаємо вміст банки. Якщо не вистачило рідини доверху, доливаємо в банку звичайної холодної води. Закриваємо банку капроновою кришкою і струшуємо.
    На 3 дні залишаємо банки з помідорами при кімнатній температурі. За цей час розсіл почне бродити, тепер потрібно
    Квашені помідори
    помістити консерви в прохолодний льох, комора або в холодильник (якщо на вулиці вже прохолодно, можна і на балкон) і не чіпати протягом 2-х тижнів. Зрозуміло, якщо заквашиваем у великих ємностях, все робимо відразу в погребі.
    Зелені помідори квашені заготовляються також, з тієї ж приблизно пропорцією інгредієнтів.
    Непогано виходять і квашені помідори з капустою, для цього в заздалегідь заквашену капусту (наприклад, в діжці, емальованої каструлі або пластиковій бочці), яка вже пустила сік і майже готова, закладають помідори. Вони будуть готові через 2 тижні.
    До прийдешнього похоладанию також доречно буде заготовити квашену капусту і мариновані печериці . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солоні помідори
    Солоні помідори
    Поряд з хрусткими маринованими огірочками великою популярністю у любителів гострих закусок користуються домашні солоні помідори, які прийнято
    Консервування помідорів
    Консервування помідорів
    Для того, щоб знайти найсмачніший рецепт консервованих помідорів багатьом господиням потрібно не один рік. Ми пропонуємо вам перевірені способи
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
    Мариновані корнішони
    Мариновані корнішони
    Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки
    Малосольні помідори
    Малосольні помідори
    Не знаєте, яку закуску подати до основних страв? Рекомендуємо зробити малосольні помідорчики - вийде дивовижно смачно і просто. Така закусочка
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо