Малосольні помідори
Зараз ми вам розповімо рецепт смачної закуски. Нижче вас чекають різні варіанти приготування малосольних помідорів. Вони стануть відмінним доповненням і до простого обіду, і до святкового столу.
Інгредієнти:
помідори черрі - 05 кг;
часник - 2 зубчики;
зелень (кінза, петрушка, кріп) - 100 г;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Дрібно кришимо зелень. Часник пропускаємо через прес, змішуємо його з зеленню і сіллю. Тоненько зрізаємо шкірку з помідорів з двох сторін. Змішуємо помідори із зеленню і часником і вкладаємо їх у 2 поліетиленових пакети. Залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі, а потім перекладаємо в холодильник і залишаємо там годин на 12. І все! Помідори готові! Відмінним гарніром до них буде відварна картопля .
Інгредієнти:
дрібні помідори - 1 кг;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
часник - 5 зубчиків;
лавровий лист - 2 шт.;
чорний перець горошком - 6 шт.;
естрагон - 4 гілочки;
зелень, гострий перець - за смаком;
вода - 1 л.
Приготування
Помідори миємо і видаляємо у них хвостики. На цьому місці робимо прокол зубочисткою приблизно на 1-15 см. На дно підготовленої стерильної банки укладаємо половину зелені, часнику і перцю. Зверху кладемо помідори і другу частину часнику, перцю і зелені. Готуємо розсіл: у воду додаємо цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Розмішуємо, доводимо до кипіння і кип'ятимо хвилини 2. Після чого даємо йому охолонути приблизно до температури 40 градусів. Заливаємо помідори даними розсолом, накриваємо банку марлею і залишаємо на 2 діб при кімнатній температурі. Після цього закриваємо банку кришкою і відправляємо в холодильник для зберігання, хоча помідорчики вже повністю готові до вживання, і їх можна їсти відразу.
Інгредієнти:
помідори - 15 кг;
сіль велика - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
чорний перець - 8 горошин;
духмяний перець - 8 горошин;
гірчиця суха - 1 ч. ложка;
лавровий лист - 10 шт;
насіння кропу - 20 г;
кріп, петрушка, часник, гострий перець - за смаком.
Приготування
Готуємо розсіл: у воді розчиняємо сіль, цукор, гірчицю, додаємо лавровий лист, насіння кропу і горошини перцю. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини, а потім даємо охолонути до кімнатної температури.
Робимо начинку: подрібнюємо кріп, петрушку і часник, гострий перець ріжемо на шматочки - їх повинно бути стільки, скільки помідорів. У кожному з них робимо надріз хрест на хрест з боку хвостика і заповнюємо сумішшю часнику і зелені, а зверху кладемо шматочок перцю.
Складаємо підготовлені помідори в каструлю шарами, між якими розкладаємо все, що є: листя хрону, що залишилася начинку, суцвіття кропу. Заливаємо все це розсолом. Зверху кладемо плоску тарілку і невеликий грузик, залишаємо при кімнатній температурі на добу. Після цього помідори готові!
Інгредієнти:
помідори зелені - 1 кг;
сіль - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1 ст. ложка;
гострий перець, часник, листя хрону, парасольки кропу, перець запашний горошком - за смаком.
Приготування
У кожному помідорі робимо кілька проколів виделкою в декількох місцях. Часник нарізаємо пластинами, перець ріжемо шматочками. На дно підготовленої посуду кладемо спеції, а зверху помідори. Розмішуємо сіль в 2 л води, туди ж додаємо гірчицю і цукор. Підготовленим маринадом заливаємо помідори, накриваємо кришкою або тарілкою і зверху покласти вантаж. Залишаємо дня на 3 при кімнатній температурі. А після цього перекладаємо в банку помідори і заливаємо їх розсолом. Зберігаємо в холодильнику. По даному рецепту також можна приготувати малосольні бурі помідори.
Урізноманітнити застілля допоможуть також мариновані помідори , рецепти приготування яких досить прості.
Малосольні помідори черрі
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно кришимо зелень. Часник пропускаємо через прес, змішуємо його з зеленню і сіллю. Тоненько зрізаємо шкірку з помідорів з двох сторін. Змішуємо помідори із зеленню і часником і вкладаємо їх у 2 поліетиленових пакети. Залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі, а потім перекладаємо в холодильник і залишаємо там годин на 12. І все! Помідори готові! Відмінним гарніром до них буде відварна картопля .
Рецепт малосольних помідор
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо і видаляємо у них хвостики. На цьому місці робимо прокол зубочисткою приблизно на 1-15 см. На дно підготовленої стерильної банки укладаємо половину зелені, часнику і перцю. Зверху кладемо помідори і другу частину часнику, перцю і зелені. Готуємо розсіл: у воду додаємо цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Розмішуємо, доводимо до кипіння і кип'ятимо хвилини 2. Після чого даємо йому охолонути приблизно до температури 40 градусів. Заливаємо помідори даними розсолом, накриваємо банку марлею і залишаємо на 2 діб при кімнатній температурі. Після цього закриваємо банку кришкою і відправляємо в холодильник для зберігання, хоча помідорчики вже повністю готові до вживання, і їх можна їсти відразу.
Малосольні помідори з часниковою начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо розсіл: у воді розчиняємо сіль, цукор, гірчицю, додаємо лавровий лист, насіння кропу і горошини перцю. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини, а потім даємо охолонути до кімнатної температури.
Робимо начинку: подрібнюємо кріп, петрушку і часник, гострий перець ріжемо на шматочки - їх повинно бути стільки, скільки помідорів. У кожному з них робимо надріз хрест на хрест з боку хвостика і заповнюємо сумішшю часнику і зелені, а зверху кладемо шматочок перцю.
Складаємо підготовлені помідори в каструлю шарами, між якими розкладаємо все, що є: листя хрону, що залишилася начинку, суцвіття кропу. Заливаємо все це розсолом. Зверху кладемо плоску тарілку і невеликий грузик, залишаємо при кімнатній температурі на добу. Після цього помідори готові!
Малосольні зелені помідори
Інгредієнти:
Приготування
У кожному помідорі робимо кілька проколів виделкою в декількох місцях. Часник нарізаємо пластинами, перець ріжемо шматочками. На дно підготовленої посуду кладемо спеції, а зверху помідори. Розмішуємо сіль в 2 л води, туди ж додаємо гірчицю і цукор. Підготовленим маринадом заливаємо помідори, накриваємо кришкою або тарілкою і зверху покласти вантаж. Залишаємо дня на 3 при кімнатній температурі. А після цього перекладаємо в банку помідори і заливаємо їх розсолом. Зберігаємо в холодильнику. По даному рецепту також можна приготувати малосольні бурі помідори.
Урізноманітнити застілля допоможуть також мариновані помідори , рецепти приготування яких досить прості.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори, фаршировані зеленню і часником
Помідори, фаршировані часником і зеленню - смачна і оригінальна закуска, яка чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Давайте розглянемо декілька
Консервування помідорів
Для того, щоб знайти найсмачніший рецепт консервованих помідорів багатьом господиням потрібно не один рік. Ми пропонуємо вам перевірені способи
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Квашені помідори
Квашені помідори особливо доречні в холодну пору, однак для того, щоб вони встигли до похолодання, про приготуванні необхідно подбати вже зараз. У
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо