Помідори, фаршировані зеленню і часником
Помідори, фаршировані зеленню і часником - оригінальна і незвичайна закуска, яка чудово доповнить обідню страву і з легкістю прикрасить навіть святковий стіл. Готується вона досить просто і швидко, а виходить дуже смачно і красиво. Давайте більш детально розглянемо з вами, як приготувати фаршировані помідори і здивувати своїх близьких.
Інгредієнти:
помідори бурі - 12 шт.;
кип'ячена вода - 3 л;
оцет 6 % - 250 мл;
цукровий пісок - 3 ст. ложки;
сіль - 2 ст. ложки;
часник - 15 зубчиків;
свіжа зелень укропчика і петрушки - 1 пучок;
гвоздика - 3 шт.;
гірчиця зернова - за смаком;
лавровий лист - за смаком;
червоний гострий перчик - за смаком.
Приготування
Помідори ретельно промиваємо і витираємо насухо рушником. Всю зелень споліскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Часник чистимо і розрізаємо кожен зубчик на половиночки. Потім на помідорі робимо невеликий надрезик, кладемо в нього часник і трохи зелені. На дно чистої банки викладаємо часник і зелень, наповнюємо ємність помідорами. Гострий перчик промиваємо і очищаємо від насіння. Воду кип'ятимо, всипаємо в неї цукровий пісок і сіль. Ретельно все перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Далі вливаємо оцет, кидаємо лавровий листочок, кладемо гірчицю , гвоздику і гострий перець. Варимо маринад 1-2 хвилини при невеликому кипінні і акуратно заливаємо їм наші помідори в банці до самого верху. Прикриваємо все кришкою і прибираємо томати в тепле місце приблизно на 3 дні. Готові помідори, фаршировані зеленню виходять в міру солоні з кислувато - солодким присмаком.
Інгредієнти:
червоні помідори - 6 шт.;
часник - 2 зубчики;
цибулина - 2 шт.;
свіжа зелень - 10 ст. ложок;
спеції.
Приготування
Помідори ретельно промиваємо, витираємо рушником, зрізаємо кришечку і акуратно, чайною ложечкою, виймаємо всю м'якоть. Посипаємо томати всередині сіллю і перцем за смаком. Зелень обполіскуємо, дрібно шаткуємо. Цибулини чистимо від лушпиння, рубаємо півкільцями і пасеруємо до золотистого кольору на рослинній маслечко. Часничок натираємо на дрібній терочке або просто видавлюємо через прес. Потім до нарізаної зелені викладаємо цибулька з часничком, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Отриманою начинкою акуратно наповнюємо помідори, накриваємо зверху раніше відрізаною кришечкою, і подаємо оригінальну закуску до столу.
Інгредієнти:
стиглі помідори - 15 кг;
вода - 1 л;
свіжа зелень - 200 г;
оцет яблучний - 75 мл;
мед - 3 ст. ложки;
велика сіль - 2 ст. ложки;
часник - 5 зубчиків;
гвоздика - 3 шт.;
насіння коріандру - 1 ч. ложка.
Приготування
Помідори промиваємо й обсушуємо на рушник. Потім акуратно, за допомогою чайної ложечки, витягаємо з м'якоть томатів і перекладаємо її в тарілку. Додаємо свіжу зелень, заздалегідь промиту, обсушену і дрібно порізану. Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо до зелені.
Тепер наповнюємо помідори зеленої начинкою та викладаємо їх в чисту ємність. В окрему каструлю наливаємо воду і оцет, додаємо за смаком сіль і прянощі. Ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Потім знімаємо акуратно маринад з вогню і залишаємо постояти 15 хвилин. Після цього додаємо мед і ретельно розмішуємо. Заливаємо помідори гарячим маринадом і залишаємо їх приблизно на 12 годин. Після цього накриваємо кришками і прибираємо томати рівно на добу в холодильник.
Солоні помідори, фаршировані зеленню і часником
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ретельно промиваємо і витираємо насухо рушником. Всю зелень споліскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Часник чистимо і розрізаємо кожен зубчик на половиночки. Потім на помідорі робимо невеликий надрезик, кладемо в нього часник і трохи зелені. На дно чистої банки викладаємо часник і зелень, наповнюємо ємність помідорами. Гострий перчик промиваємо і очищаємо від насіння. Воду кип'ятимо, всипаємо в неї цукровий пісок і сіль. Ретельно все перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Далі вливаємо оцет, кидаємо лавровий листочок, кладемо гірчицю , гвоздику і гострий перець. Варимо маринад 1-2 хвилини при невеликому кипінні і акуратно заливаємо їм наші помідори в банці до самого верху. Прикриваємо все кришкою і прибираємо томати в тепле місце приблизно на 3 дні. Готові помідори, фаршировані зеленню виходять в міру солоні з кислувато - солодким присмаком.
Помідори із зеленню і часником
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ретельно промиваємо, витираємо рушником, зрізаємо кришечку і акуратно, чайною ложечкою, виймаємо всю м'якоть. Посипаємо томати всередині сіллю і перцем за смаком. Зелень обполіскуємо, дрібно шаткуємо. Цибулини чистимо від лушпиння, рубаємо півкільцями і пасеруємо до золотистого кольору на рослинній маслечко. Часничок натираємо на дрібній терочке або просто видавлюємо через прес. Потім до нарізаної зелені викладаємо цибулька з часничком, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Отриманою начинкою акуратно наповнюємо помідори, накриваємо зверху раніше відрізаною кришечкою, і подаємо оригінальну закуску до столу.
Мариновані помідори, фаршировані зеленню і часником
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо й обсушуємо на рушник. Потім акуратно, за допомогою чайної ложечки, витягаємо з м'якоть томатів і перекладаємо її в тарілку. Додаємо свіжу зелень, заздалегідь промиту, обсушену і дрібно порізану. Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо до зелені.
Тепер наповнюємо помідори зеленої начинкою та викладаємо їх в чисту ємність. В окрему каструлю наливаємо воду і оцет, додаємо за смаком сіль і прянощі. Ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Потім знімаємо акуратно маринад з вогню і залишаємо постояти 15 хвилин. Після цього додаємо мед і ретельно розмішуємо. Заливаємо помідори гарячим маринадом і залишаємо їх приблизно на 12 годин. Після цього накриваємо кришками і прибираємо томати рівно на добу в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуска з помідорів
Закуска з помідорів - відмінне рішення для прикраси святкового або фуршетного столу. Варіантів її створення досить багато, тут все залежить від вашої
Помідори, фаршировані грибами
Помідори, фаршировані грибами - яскравий і соковитий закуска, яка відмінно прикрасить фуршетний або святковий стіл. А гості неодмінно прийдуть в
Помідори, фаршировані сиром
Фаршировані помідори - чудове прикраса святкового столу. Нафарширувати їх можна будь-якою начинкою і сьогодні поговоримо про помідори, фаршировані
Помідори, фаршировані селерою
Помідори, фаршировані селерою - це чудова закуска на фуршетний та святковий стіл. Давайте розберемо кілька варіантів цієї оригінальної смакоту, яка
Малосольні помідори
Не знаєте, яку закуску подати до основних страв? Рекомендуємо зробити малосольні помідорчики - вийде дивовижно смачно і просто. Така закусочка
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо