Помідори, фаршировані селерою
Нерідко зелені помідори, фаршировані селерою, закривають на зиму, при цьому мало хто знає, що поєднання томату і селери може також стати основою для блискучої закуски, приголомшливо смачною як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
помідори великі - 6 шт.;
стебла селери - 2 шт.;
хлібна паніровка - 1/4 ст.;
сир фета - 1/2 ст.;
рис коричневий (відвареної) - 120 г;
цибулю білий - 100 г;
яловичий фарш - 560 г;
листя м'яти - 1/3 ст.
Приготування
Стебла селери дрібно нарізаємо і припускаємо на оливковій олії протягом 5-7 хвилин. Додаємо до ароматного вмісту сковороди подрібнену цибулю і продовжуємо готування ще три хвилини. Тепер настала черга м'ясного фаршу, його слід смажити до повної готовності. Вміст сковороди змішуємо з відварним рисом і подрібненою свіжою м'ятою.
Зрізаємо з помідорів верхівку і за допомогою чайної ложки виймаємо серцевину, не впливаючи на тонкий шар м'якоті на стінках. Заповнюємо овочі начинкою з м'яса та рису, посипаємо сиром і хлібної крихтою, а після запікаємо півгодини при 210 градусах.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 1 ст.;
зерна кукурудзи - 1 ст.;
кускус - 1/2 ст.;
червоний цибуля - 30 р;
каперси - 2 ч. ложки;
насіння куміна (мелені) - 1 ч. ложка;
корінь селери - 120 г;
ананас - 230 г;
помідори великі - 8 шт.;
твердий сир - 100 р.
Приготування
Для начинки необхідно спасерувати крупно натертий корінь селери з червоним цибулею і бланшерованними суцвіттями брокколі. Як тільки овочі стануть м'якими, з'єднуємо їх з каперсами, готовим кускусом, кумином і кубиками ананаса. Начиняємо сумішшю порожнисту серцевину томатів, посипаємо все сиром і запікаємо півгодини при 190 градусах.
Інгредієнти:
томати (середнього розміру) - 2 шт.;
морква - 80 г;
стебло селери;
цибуля біла - 80 г;
зубчик часнику;
біле сухе вино - 25 мл;
хлібна паніровка - 30 г;
тертий пармезан - 30 г;
листя свіжого базиліка.
Приготування
Моркву, цибулю і селера ріжемо великими кубиками і збиваємо за допомогою блендера, додавши зубчик часнику. Овочеву масу перекладаємо на розігріту сковороду, додаємо вино і спеції, а потім готуємо все до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Даємо овочевий начинці охолонути, а після з'єднуємо її з хлібною крихтою і тертим сиром. Доповнюємо начинку свіжим базиліком і заповнюємо нею порожнисті серцевини томатів. Запікаємо закуску при 180 градусах 20 хвилин.
Помідори, фаршировані селерою і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Стебла селери дрібно нарізаємо і припускаємо на оливковій олії протягом 5-7 хвилин. Додаємо до ароматного вмісту сковороди подрібнену цибулю і продовжуємо готування ще три хвилини. Тепер настала черга м'ясного фаршу, його слід смажити до повної готовності. Вміст сковороди змішуємо з відварним рисом і подрібненою свіжою м'ятою.
Зрізаємо з помідорів верхівку і за допомогою чайної ложки виймаємо серцевину, не впливаючи на тонкий шар м'якоті на стінках. Заповнюємо овочі начинкою з м'яса та рису, посипаємо сиром і хлібної крихтою, а після запікаємо півгодини при 210 градусах.
Помідори, фаршировані селерою і ананасом
Інгредієнти:
Приготування
Для начинки необхідно спасерувати крупно натертий корінь селери з червоним цибулею і бланшерованними суцвіттями брокколі. Як тільки овочі стануть м'якими, з'єднуємо їх з каперсами, готовим кускусом, кумином і кубиками ананаса. Начиняємо сумішшю порожнисту серцевину томатів, посипаємо все сиром і запікаємо півгодини при 190 градусах.
Помідори, фаршировані селерою, морквою і часником
Інгредієнти:
Приготування
Моркву, цибулю і селера ріжемо великими кубиками і збиваємо за допомогою блендера, додавши зубчик часнику. Овочеву масу перекладаємо на розігріту сковороду, додаємо вино і спеції, а потім готуємо все до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Даємо овочевий начинці охолонути, а після з'єднуємо її з хлібною крихтою і тертим сиром. Доповнюємо начинку свіжим базиліком і заповнюємо нею порожнисті серцевини томатів. Запікаємо закуску при 180 градусах 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти салатів з селерою
Свіжий селера здатний не тільки прикрасити смак готового блюда, але і сприяти схудненню, адже це єдиний овоч, на пережовування якого ми витрачаємо
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
Тушкований селера
Селера - низькокалорійний і корисний продукт, який часто використовують в приготуванні дієтичних страв. І сьогодні мова піде про тушкованому селері.
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх
Помідори, фаршировані грибами
Помідори, фаршировані грибами - яскравий і соковитий закуска, яка відмінно прикрасить фуршетний або святковий стіл. А гості неодмінно прийдуть в
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших