Тушкований селера
Селера - неймовірно корисний і до того ж низькокалорійний продукт. Його готують з м'ясом і овочами, додають в супи. Зараз ми розповімо, як приготувати тушкований селера.
Селера, тушкований з овочами
Інгредієнти:
селера (корінь) - 600 г;
помідори - 300 г;
печериці - 300 г;
цибуля - 150 г;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Корінь селери очищаємо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Тим часом нарізаємо кубиками помідори і гриби. Цибулю ріжемо півкільцями. Обсмажуємо спочатку на рослинній олії цибуля, коли він стане прозорим, додаємо селеру. Перемішуємо і смажимо хвилин 10 помішуючи. Після цього додаємо помідори і гриби. Знову перемішуємо, за смаком додаємо перець і сіль і вимикаємо - селера, тушкований з овочами готовий!
Капуста, тушкована з селерою
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 1 кг;
цибуля - 200 г;
селера (стебла) - 2 шт.;
томати у власному соку - 400 г;
часник - 2 зубчики;
масло вершкове - 50 г;
сіль, перець.
Приготування
На великій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо подрібнену цибулю, нарізану селеру і пропущений через прес часник, обсмажуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо нашатковану капусту, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. Вливаємо томати у власному соку , солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 20.
Тушкована курка з селерою
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
цибуля зелена - 1 пучок;
морква - 2 шт.;
селера (стебла) - 2 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Тушку курки миємо, нарізаємо шматочками, солимо і викладаємо в глибоку сковороду. Заливаємо шматки курки водою, щоб курка була покрита нею і ставимо на вогонь. Селеру і цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кружальцями. Хвилин через 20 після того, як закипить вода, додаємо цибулю, селеру і тушкуємо 30 хвилин.
Тушкований кореневої селера
Інгредієнти:
кореневий селера - 1 шт.;
сік лимона - 3 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Корінь селери миємо й чистимо. А потім нарізаємо соломкою. Обсмажуємо селера на рослинному маслі, полив соком лимона, потім вливаємо 3 столові ложки води і під закритою кришкою тушкуємо 20 хвилин.
Тушковане м'ясо з селерою
Інгредієнти:
пісна свинина - 500 г;
свинячий шпик - 100 г;
цибуля - 100 г;
борошно - 1 ст. ложка;
сметана - 1 ст. ложка;
солоні огірки - 150 г;
стебла селери - 250 г
зелень, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Шпик нарізаємо кубиками, викладаємо на сковороду і злегка обсмажуємо, потім додаємо свинину, нарізану шматочками і, помішуючи, обсмажуємо, поки м'ясо не підрум'яниться. Додаємо нашатковану півкільцями цибулю і подрібнені стебла селери. Потім вогонь зменшуємо, обсмажуємо ще хвилин 5. Вливаємо склянку окропу, додаємо огірок, нарізаний кубиками.
Під закритою кришкою тушкуємо близько 1 години. В кінці додаємо сіль і перець за смаком. Борошно розвести в 50 мл води, додаємо сметану і вливаємо цю суміш до тушкованого з селерою м'яса, перемішуємо. Як тільки суміш закипить, вогонь вимикаємо. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Селера, тушкований в сметані
Інгредієнти:
стебла селери - 400 г;
креветки очищені - 200 г;
печериці - 150 г;
пармезан - 100 г;
сметана - 200 г;
кріп;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Стебла селери нарізаємо шматочками, печериці - кубиками. Викладаємо овочі в форму, солимо, перчимо й перемішуємо. Змащуємо зверху сметаною. Відправляємо в духовку і при 220 градусах запікаємо 20 хвилин. Потім виймаємо форму, викладаємо зверху креветки, перемішуємо і знову ставимо гаситися в духовку на 3-4 хвилини. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подрібненим кропом.
Селера, тушкований з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Корінь селери очищаємо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Тим часом нарізаємо кубиками помідори і гриби. Цибулю ріжемо півкільцями. Обсмажуємо спочатку на рослинній олії цибуля, коли він стане прозорим, додаємо селеру. Перемішуємо і смажимо хвилин 10 помішуючи. Після цього додаємо помідори і гриби. Знову перемішуємо, за смаком додаємо перець і сіль і вимикаємо - селера, тушкований з овочами готовий!
Капуста, тушкована з селерою
Інгредієнти:
Приготування
На великій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо подрібнену цибулю, нарізану селеру і пропущений через прес часник, обсмажуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо нашатковану капусту, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. Вливаємо томати у власному соку , солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 20.
Тушкована курка з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Тушку курки миємо, нарізаємо шматочками, солимо і викладаємо в глибоку сковороду. Заливаємо шматки курки водою, щоб курка була покрита нею і ставимо на вогонь. Селеру і цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кружальцями. Хвилин через 20 після того, як закипить вода, додаємо цибулю, селеру і тушкуємо 30 хвилин.
Тушкований кореневої селера
Інгредієнти:
Приготування
Корінь селери миємо й чистимо. А потім нарізаємо соломкою. Обсмажуємо селера на рослинному маслі, полив соком лимона, потім вливаємо 3 столові ложки води і під закритою кришкою тушкуємо 20 хвилин.
Тушковане м'ясо з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Шпик нарізаємо кубиками, викладаємо на сковороду і злегка обсмажуємо, потім додаємо свинину, нарізану шматочками і, помішуючи, обсмажуємо, поки м'ясо не підрум'яниться. Додаємо нашатковану півкільцями цибулю і подрібнені стебла селери. Потім вогонь зменшуємо, обсмажуємо ще хвилин 5. Вливаємо склянку окропу, додаємо огірок, нарізаний кубиками.
Під закритою кришкою тушкуємо близько 1 години. В кінці додаємо сіль і перець за смаком. Борошно розвести в 50 мл води, додаємо сметану і вливаємо цю суміш до тушкованого з селерою м'яса, перемішуємо. Як тільки суміш закипить, вогонь вимикаємо. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Селера, тушкований в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Стебла селери нарізаємо шматочками, печериці - кубиками. Викладаємо овочі в форму, солимо, перчимо й перемішуємо. Змащуємо зверху сметаною. Відправляємо в духовку і при 220 градусах запікаємо 20 хвилин. Потім виймаємо форму, викладаємо зверху креветки, перемішуємо і знову ставимо гаситися в духовку на 3-4 хвилини. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подрібненим кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина, тушкована з картоплею
Тушковані страви набагато корисніше смажених, а за смаком вони ніяк їм не поступаються. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати яловичину,
Курка, тушкована з морквою і цибулею
Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
Соте з моркви
Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі у вітамін А. Також вона багата мінералами і мікроелементами. Зараз ми вам
Помідори, фаршировані селерою
Помідори, фаршировані селерою - це чудова закуска на фуршетний та святковий стіл. Давайте розберемо кілька варіантів цієї оригінальної смакоту, яка
Селера по-корейськи
Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо