Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкований селера

Тушкований селера

17-03-2015, 21:42
3 273
Тушкований селера
Селера - неймовірно корисний і до того ж низькокалорійний продукт. Його готують з м'ясом і овочами, додають в супи. Зараз ми розповімо, як приготувати тушкований селера.
Селера, тушкований з овочами
Інгредієнти:

  • селера (корінь) - 600 г;

  • помідори - 300 г;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля - 150 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Корінь селери очищаємо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Тим часом нарізаємо кубиками помідори і гриби. Цибулю ріжемо півкільцями. Обсмажуємо спочатку на рослинній олії цибуля, коли він стане прозорим, додаємо селеру. Перемішуємо і смажимо хвилин 10 помішуючи. Після цього додаємо помідори і гриби. Знову перемішуємо, за смаком додаємо перець і сіль і вимикаємо - селера, тушкований з овочами готовий!
    Капуста, тушкована з селерою
    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 кг;

  • цибуля - 200 г;

  • селера (стебла) - 2 шт.;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    На великій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо подрібнену цибулю, нарізану селеру і пропущений через прес часник, обсмажуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо нашатковану капусту, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. Вливаємо томати у власному соку , солимо і перчимо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 20.
    Тушкована курка з селерою
    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • морква - 2 шт.;

  • селера (стебла) - 2 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Тушку курки миємо, нарізаємо шматочками, солимо і викладаємо в глибоку сковороду. Заливаємо шматки курки водою, щоб курка була покрита нею і ставимо на вогонь. Селеру і цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кружальцями. Хвилин через 20 після того, як закипить вода, додаємо цибулю, селеру і тушкуємо 30 хвилин.
    Тушкований кореневої селера
    Інгредієнти:

  • кореневий селера - 1 шт.;

  • сік лимона - 3 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Корінь селери миємо й чистимо. А потім нарізаємо соломкою. Обсмажуємо селера на рослинному маслі, полив соком лимона, потім вливаємо 3 столові ложки води і під закритою кришкою тушкуємо 20 хвилин.
    Тушковане м'ясо з селерою
    Інгредієнти:

  • пісна свинина - 500 г;

  • свинячий шпик - 100 г;

  • цибуля - 100 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • солоні огірки - 150 г;

  • стебла селери - 250 г

  • зелень, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Шпик нарізаємо кубиками, викладаємо на сковороду і злегка обсмажуємо, потім додаємо свинину, нарізану шматочками і, помішуючи, обсмажуємо, поки м'ясо не підрум'яниться. Додаємо нашатковану півкільцями цибулю і подрібнені стебла селери. Потім вогонь зменшуємо, обсмажуємо ще хвилин 5. Вливаємо склянку окропу, додаємо огірок, нарізаний кубиками.
    Під закритою кришкою тушкуємо близько 1 години. В кінці додаємо сіль і перець за смаком. Борошно розвести в 50 мл води, додаємо сметану і вливаємо цю суміш до тушкованого з селерою м'яса, перемішуємо. Як тільки суміш закипить, вогонь вимикаємо. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
    Селера, тушкований в сметані
    Інгредієнти:

  • стебла селери - 400 г;

  • креветки очищені - 200 г;

  • печериці - 150 г;

  • пармезан - 100 г;

  • Тушкований селера

  • сметана - 200 г;

  • кріп;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Стебла селери нарізаємо шматочками, печериці - кубиками. Викладаємо овочі в форму, солимо, перчимо й перемішуємо. Змащуємо зверху сметаною. Відправляємо в духовку і при 220 градусах запікаємо 20 хвилин. Потім виймаємо форму, викладаємо зверху креветки, перемішуємо і знову ставимо гаситися в духовку на 3-4 хвилини. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подрібненим кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичина, тушкована з картоплею
    Яловичина, тушкована з картоплею
    Тушковані страви набагато корисніше смажених, а за смаком вони ніяк їм не поступаються. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати яловичину,
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
    Свинина, тушкована в сметані
    Свинина, тушкована в сметані
    Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
    Соте з моркви
    Соте з моркви
    Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі у вітамін А. Також вона багата мінералами і мікроелементами. Зараз ми вам
    Помідори, фаршировані селерою
    Помідори, фаршировані селерою
    Помідори, фаршировані селерою - це чудова закуска на фуршетний та святковий стіл. Давайте розберемо кілька варіантів цієї оригінальної смакоту, яка
    Селера по-корейськи
    Селера по-корейськи
    Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо