Соте з моркви
Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі вітамін А. Також у ній містяться і інші вітаміни - В,З,D,Е. Також моркву багата мінералами і мікроелементами. Ми звикли вважати, що свіжі овочі і фрукти корисніше тих, які вже пройшли термічну обробку. Це твердження дійсно вірно. Але от у випадку з морквою все навпаки. У вареному і тушкованому вигляді цей овоч ще корисніше. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачне і корисне соте з моркви.
Інгредієнти:
морква - 300 г;
селера (корінь) - 50 г;
часник - 4 зубчики;
свинина - 250 г;
турецький горох консервований - 150 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
шавлія - 6 листочків;
чебрець - 5 гілочок;
морська сіль - 025 ч. ложки.
Приготування
Моркву чистимо і тремо на крупній тертці, корінь селери нарізаємо кубиками, зубчики часнику розрізаємо на 2-4 частини. Свинину ріжемо невеликими шматочками. Горох промиваємо. У керамічну форму, яку будемо використовувати для випічки, вливаємо олію і викладаємо всі підготовлені інгредієнти. Зверху поміщаємо листочки шавлії і гілочки чебрецю. Накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі близько 180 градусів готуємо 40 хвилин. Подаємо до столу гарячим.
Інгредієнти:
морква велика - 2 шт.;
корінь пастернаку середній - 2 шт.;
оливкова олія - 5 ст. ложок;
часник - 3 зубчики;
мускатний горіх - 05 ч. ложки;
сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.
Приготування
Морква і пастернак чистимо від шкірки. Моркву нарізаємо кружечками, а пастернак - соломкою. Викладаємо овочі в сотейник, вливаємо олію, додаємо спеції і на сильному вогні обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 15 хвилин. Практично в самому кінці додаємо подрібнені зелень і часник. Подавати таку страву можна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 4 шт.;
кабачки - 2 шт.;
стручкова квасоля - 200 г;
часник - 5 зубчиків;
зелень - 50 г;
рослинна олія;
сіль, спеції.
Приготування
Морква, помідори і кабачки ріжемо соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо моркву і цибулю протягом 3 хвилин, потім додаємо стручкову квасолю, смажимо ще 3 хвилини. Після цього викладаємо кабачки. Як тільки вони стануть м'якими, додаємо помідори, зелень, сіль і спеції за смаком. Протушиваем все разом ще хвилин 7 і вимикаємо вогонь. Овочеве соте готове.
Інгредієнти:
цукіні - 2 шт.;
морква - 200 г;
перець болгарський - 150 г;
часник - 2 зубчики;
кріп, сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Цукіні і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву - напівкружечками. Часник пропускаємо через прес. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо моркву до м'якості, потім викладаємо перець і смажимо ще хвилини 2-3. Після цього додаємо цукіні, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. В кінці додаємо подрібнену зелень, часник, за смаком додаємо спеції і сіль. Знову перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5.
Шукайте ще цікаві рецепти подібного страви, тоді рекомендуємо спробувати кукурудзяна соте .
Соте з моркви, турецького гороху і свинини
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо і тремо на крупній тертці, корінь селери нарізаємо кубиками, зубчики часнику розрізаємо на 2-4 частини. Свинину ріжемо невеликими шматочками. Горох промиваємо. У керамічну форму, яку будемо використовувати для випічки, вливаємо олію і викладаємо всі підготовлені інгредієнти. Зверху поміщаємо листочки шавлії і гілочки чебрецю. Накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі близько 180 градусів готуємо 40 хвилин. Подаємо до столу гарячим.
Соте з моркви і пастернаку
Інгредієнти:
Приготування
Морква і пастернак чистимо від шкірки. Моркву нарізаємо кружечками, а пастернак - соломкою. Викладаємо овочі в сотейник, вливаємо олію, додаємо спеції і на сильному вогні обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 15 хвилин. Практично в самому кінці додаємо подрібнені зелень і часник. Подавати таку страву можна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Соте з моркви, стручкової квасолі і кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Морква, помідори і кабачки ріжемо соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо моркву і цибулю протягом 3 хвилин, потім додаємо стручкову квасолю, смажимо ще 3 хвилини. Після цього викладаємо кабачки. Як тільки вони стануть м'якими, додаємо помідори, зелень, сіль і спеції за смаком. Протушиваем все разом ще хвилин 7 і вимикаємо вогонь. Овочеве соте готове.
Соте з моркви і цукіні
Інгредієнти:
Приготування
Цукіні і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву - напівкружечками. Часник пропускаємо через прес. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо моркву до м'якості, потім викладаємо перець і смажимо ще хвилини 2-3. Після цього додаємо цукіні, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. В кінці додаємо подрібнену зелень, часник, за смаком додаємо спеції і сіль. Знову перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5.
Шукайте ще цікаві рецепти подібного страви, тоді рекомендуємо спробувати кукурудзяна соте .
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве соте
Овочеве соте трохи нагадує більш звичне рагу, однак це оригінальний і цікавий рецепт. І навіть не один, а кілька - в залежності від того, якого овоча
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Пісний капусняк
Капусняк - традиційне популярне українське блюдо на зразок густих щів. Відомо безліч різних рецептів капусняку, в тому числі, пісних. Це хороший
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Соте з курки
Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином