Вернуться назад Распечатать

Соте з моркви

Соте з моркви
Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі вітамін А. Також у ній містяться і інші вітаміни - В,З,D,Е. Також моркву багата мінералами і мікроелементами. Ми звикли вважати, що свіжі овочі і фрукти корисніше тих, які вже пройшли термічну обробку. Це твердження дійсно вірно. Але от у випадку з морквою все навпаки. У вареному і тушкованому вигляді цей овоч ще корисніше. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачне і корисне соте з моркви.

Соте з моркви, турецького гороху і свинини


Інгредієнти:

  • морква - 300 г;

  • селера (корінь) - 50 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • свинина - 250 г;

  • турецький горох консервований - 150 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • шавлія - 6 листочків;

  • чебрець - 5 гілочок;

  • морська сіль - 025 ч. ложки.


  • Приготування
    Моркву чистимо і тремо на крупній тертці, корінь селери нарізаємо кубиками, зубчики часнику розрізаємо на 2-4 частини. Свинину ріжемо невеликими шматочками. Горох промиваємо. У керамічну форму, яку будемо використовувати для випічки, вливаємо олію і викладаємо всі підготовлені інгредієнти. Зверху поміщаємо листочки шавлії і гілочки чебрецю. Накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі близько 180 градусів готуємо 40 хвилин. Подаємо до столу гарячим.

    Соте з моркви і пастернаку


    Інгредієнти:

  • морква велика - 2 шт.;

  • корінь пастернаку середній - 2 шт.;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • часник - 3 зубчики;

  • мускатний горіх - 05 ч. ложки;

  • сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Морква і пастернак чистимо від шкірки. Моркву нарізаємо кружечками, а пастернак - соломкою. Викладаємо овочі в сотейник, вливаємо олію, додаємо спеції і на сильному вогні обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 15 хвилин. Практично в самому кінці додаємо подрібнені зелень і часник. Подавати таку страву можна і в гарячому, і в холодному вигляді.

    Соте з моркви, стручкової квасолі і кабачків


    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • помідори - 4 шт.;

  • кабачки - 2 шт.;

  • стручкова квасоля - 200 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • зелень - 50 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Морква, помідори і кабачки ріжемо соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо моркву і цибулю протягом 3 хвилин, потім додаємо стручкову квасолю, смажимо ще 3 хвилини. Після цього викладаємо кабачки. Як тільки вони стануть м'якими, додаємо помідори, зелень, сіль і спеції за смаком. Протушиваем все разом ще хвилин 7 і вимикаємо вогонь. Овочеве соте готове.

    Соте з моркви і цукіні


    Інгредієнти:

  • цукіні - 2 шт.;

  • морква - 200 г;

  • перець болгарський - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • кріп, сіль, спеції - за смаком.


  • Соте з моркви

    Приготування
    Цукіні і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву - напівкружечками. Часник пропускаємо через прес. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо моркву до м'якості, потім викладаємо перець і смажимо ще хвилини 2-3. Після цього додаємо цукіні, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. В кінці додаємо подрібнену зелень, часник, за смаком додаємо спеції і сіль. Знову перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5.
    Шукайте ще цікаві рецепти подібного страви, тоді рекомендуємо спробувати кукурудзяна соте .