Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі вітамін А. Також у ній містяться і інші вітаміни - В,З,D,Е. Також моркву багата мінералами і мікроелементами. Ми звикли вважати, що свіжі овочі і фрукти корисніше тих, які вже пройшли термічну обробку. Це твердження дійсно вірно. Але от у випадку з морквою все навпаки. У вареному і тушкованому вигляді цей овоч ще корисніше. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачне і корисне соте з моркви.
Соте з моркви, турецького гороху і свинини
Інгредієнти: морква - 300 г; селера (корінь) - 50 г; часник - 4 зубчики; свинина - 250 г; турецький горох консервований - 150 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; шавлія - 6 листочків; чебрець - 5 гілочок; морська сіль - 025 ч. ложки. Приготування Моркву чистимо і тремо на крупній тертці, корінь селери нарізаємо кубиками, зубчики часнику розрізаємо на 2-4 частини. Свинину ріжемо невеликими шматочками. Горох промиваємо. У керамічну форму, яку будемо використовувати для випічки, вливаємо олію і викладаємо всі підготовлені інгредієнти. Зверху поміщаємо листочки шавлії і гілочки чебрецю. Накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі близько 180 градусів готуємо 40 хвилин. Подаємо до столу гарячим.
Соте з моркви і пастернаку
Інгредієнти: морква велика - 2 шт.; корінь пастернаку середній - 2 шт.; оливкова олія - 5 ст. ложок; часник - 3 зубчики; мускатний горіх - 05 ч. ложки; сіль, перець, зелень петрушки - за смаком. Приготування Морква і пастернак чистимо від шкірки. Моркву нарізаємо кружечками, а пастернак - соломкою. Викладаємо овочі в сотейник, вливаємо олію, додаємо спеції і на сильному вогні обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 15 хвилин. Практично в самому кінці додаємо подрібнені зелень і часник. Подавати таку страву можна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Соте з моркви, стручкової квасолі і кабачків
Інгредієнти: морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; помідори - 4 шт.; кабачки - 2 шт.; стручкова квасоля - 200 г; часник - 5 зубчиків; зелень - 50 г; рослинна олія; сіль, спеції. Приготування Морква, помідори і кабачки ріжемо соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо моркву і цибулю протягом 3 хвилин, потім додаємо стручкову квасолю, смажимо ще 3 хвилини. Після цього викладаємо кабачки. Як тільки вони стануть м'якими, додаємо помідори, зелень, сіль і спеції за смаком. Протушиваем все разом ще хвилин 7 і вимикаємо вогонь. Овочеве соте готове.
Соте з моркви і цукіні
Інгредієнти: цукіні - 2 шт.; морква - 200 г; перець болгарський - 150 г; часник - 2 зубчики; кріп, сіль, спеції - за смаком. Приготування Цукіні і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву - напівкружечками. Часник пропускаємо через прес. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо моркву до м'якості, потім викладаємо перець і смажимо ще хвилини 2-3. Після цього додаємо цукіні, все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. В кінці додаємо подрібнену зелень, часник, за смаком додаємо спеції і сіль. Знову перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5.
Шукайте ще цікаві рецепти подібного страви, тоді рекомендуємо спробувати кукурудзяна соте .