Овочеве рагу з баклажанами
Для приготування овочевого рагу з баклажанами ви можете використовувати різні овочі - морква, картопля, цибуля, помідори, цвітну капусту, кабачки, білокачанна капуста, зелені листові овочі і мн.ін. Таке блюдо може служити не тільки гарніром до будь-яких м'ясних страв, але і подаватися в якості самостійного частування.
Інгредієнти:
баклажани - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
білокачанна капуста - 300 г;
помідори - 100 г;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Отже, овочі очищаємо, нарізаємо однаковими кубиками, капусту шаткуємо, обсмажуємо все на рослинному маслечко окремо і викладаємо шарами у вогнетривкий посуд - спочатку капусту, потім картопля, баклажани. Тепер пасеруємо окремо цибулю і моркву, додаємо терті помідори, тушкуємо і заливаємо цією сумішшю викладені овочі. Доводимо рагу до готовності на плиті або в розігрітій духовці.
Інгредієнти:
масло топлене;
сироватка - 2 ст.;
сир - 100 г;
картопля - 4 шт.;
баклажани - 2 шт.;
коріандр, куркума, сіль.
Приготування
Масло розтоплюємо, обсмажуємо на ньому по черзі до золотистої скоринки подрібнену картоплю і баклажани, нарізані кубиками. Потім перекладаємо в чавунець, посипаємо тертим сиром, кладемо коріандр, куркуму, вливаємо сироватку, солимо, бульйон доводимо до кипіння, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні. Готове овочеве рагу з баклажанами подаємо гарячим, посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
кабачки - 2 шт.;
баклажани - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
овочевий бульйон - 100 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
спеції, зелень - за бажанням.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати овочеве рагу з баклажанами. Беремо баклажани нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою хвилин на 10-15. Моркву чистимо, натираємо на тертці. Всі інші овочі нарізаємо дрібними кубиками. З помідора попередньо знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом. Потім баклажани, моркву, цибулю і кабачки складаємо в глибоку сковорідку, підливаємо трохи оливкової олії і злегка засмажуємо протягом 5 хвилин.
Потім додаємо солодкий перець, помідори, заливаємо водою, приправляємо все сіллю, цукром і перцем. Тушкуємо овочі на повільному вогні до готовності під кришкою.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
картопля - 5 шт.;
помідори - 2 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
спеції - за смаком;
морква - 1 шт.;
зелень кропу, кінзи, петрушки - за бажанням.
Приготування
Для приготування смачного овочевого рагу з баклажанами, овочі миємо й чистимо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на тертці, баклажани і картоплю, шаткуємо соломкою. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і м'якоть подрібнюємо. Тепер беремо казанок, наливаємо рослинне масло й обсмажуємо спочатку до стану прозорості цибулька, а потім викладаємо моркву. Далі додаємо болгарський перчик, картопля, баклажани і помідори.
Чекаємо, поки помідори дадуть сік, солимо блюдо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, доливаємо склянку води і тушкуємо 20-25 хвилин під кришкою. Час приготування страви може трохи відрізнятися. Це залежить від сорту овочів, тому ступінь готовності відстежуйте самостійно. Коли рагу протушкується, додаємо до нього зелень, тримаємо ще 5 хвилин і даємо настоятися хвилин 15-20.
Рецепт овочевого рагу з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, овочі очищаємо, нарізаємо однаковими кубиками, капусту шаткуємо, обсмажуємо все на рослинному маслечко окремо і викладаємо шарами у вогнетривкий посуд - спочатку капусту, потім картопля, баклажани. Тепер пасеруємо окремо цибулю і моркву, додаємо терті помідори, тушкуємо і заливаємо цією сумішшю викладені овочі. Доводимо рагу до готовності на плиті або в розігрітій духовці.
Овочеве рагу з баклажанами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо, обсмажуємо на ньому по черзі до золотистої скоринки подрібнену картоплю і баклажани, нарізані кубиками. Потім перекладаємо в чавунець, посипаємо тертим сиром, кладемо коріандр, куркуму, вливаємо сироватку, солимо, бульйон доводимо до кипіння, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні. Готове овочеве рагу з баклажанами подаємо гарячим, посипавши свіжою зеленню.
Овочеве рагу з картоплею, кабачками і баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати овочеве рагу з баклажанами. Беремо баклажани нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою хвилин на 10-15. Моркву чистимо, натираємо на тертці. Всі інші овочі нарізаємо дрібними кубиками. З помідора попередньо знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом. Потім баклажани, моркву, цибулю і кабачки складаємо в глибоку сковорідку, підливаємо трохи оливкової олії і злегка засмажуємо протягом 5 хвилин.
Потім додаємо солодкий перець, помідори, заливаємо водою, приправляємо все сіллю, цукром і перцем. Тушкуємо овочі на повільному вогні до готовності під кришкою.
Овочеве рагу з баклажанами і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смачного овочевого рагу з баклажанами, овочі миємо й чистимо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на тертці, баклажани і картоплю, шаткуємо соломкою. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і м'якоть подрібнюємо. Тепер беремо казанок, наливаємо рослинне масло й обсмажуємо спочатку до стану прозорості цибулька, а потім викладаємо моркву. Далі додаємо болгарський перчик, картопля, баклажани і помідори.
Чекаємо, поки помідори дадуть сік, солимо блюдо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, доливаємо склянку води і тушкуємо 20-25 хвилин під кришкою. Час приготування страви може трохи відрізнятися. Це залежить від сорту овочів, тому ступінь готовності відстежуйте самостійно. Коли рагу протушкується, додаємо до нього зелень, тримаємо ще 5 хвилин і даємо настоятися хвилин 15-20.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
Овочеве рагу з капустою
Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Овочеве рагу в мультиварці
Овочеве рагу - дуже корисне, ситне і смачне блюдо, яке легко і швидко приготує ваша плита помічниця - мультиварка. Рецепти для створення чергового