Овочеве рагу з грибами
Слово рагу в перекладі з французької ragouter означає «збуджує апетит». Це блюдо готується з овочів, грибів, коріння і заливається досить густим пряним соусом. Овочеве рагу з грибами не відніме у вас багато часу, але вийде дуже соковитим, ніжним і апетитним, а його чудовий аромат не залишить нікого байдужим! Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних і смачних рецептів приготування овочевого рагу з грибами.
Інгредієнти:
кабачки - 5 шт.;
печериці - 300 г;
морква - 3 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
білокачанна капуста - 200 р.;
сіль, чебрець, розмарин, кмин - за смаком;
кріп.
Приготування
Всі овочі і гриби гарненько миємо, моркву чистимо. Якщо кабачки молоденькі, шкірку не очистити. Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи оливкової олії і викладаємо, порізану соломкою моркву.
Коли вона обсмажиться і стане м'якою, додаємо порізані великими кубиками кабачки, нашатковану капусту і тушкуємо овочі 5 хвилин. Потім додаємо трохи барбарису, дрібку кмину, материнки, чебрецю і розмарину. За бажанням можете покласти в рагу ріпчасту цибулю.
Печериці нарізаємо скибочками, додаємо до овочів і все перемішуємо. Тепер солимо рагу, ще раз перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин.
Подаємо овочеве рагу з грибами або як самостійне блюдо в гарячому або охолодженому вигляді, або у поєднанні з різними гарнірами, наприклад з рисом, гречкою.
Інгредієнти:
яловичина - 250 г;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
картопля - 3 шт.;
вода - 150 мл;
гриби - 300 г;
томатна паста - 1 ст. ложка;
вершкове масло;
спеції, лимонний сік - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування картопляно-грибного рагу беремо м'ясо, промиваємо, видаляємо кісточки і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім чистимо цибулю шаткуємо його соломкою.
Очищаємо картоплю і моркву і нарізаємо кубиками. Тепер беремо глибокий сотейник, кладемо шматочок масла, м'ясо і злегка обсмажуємо його. Потім додаємо до нього моркву і продовжуємо тушкувати на середньому вогні ще хвилин 10. Потім викладаємо порізані пластинами гриби і цибулю. Тепер приправляємо овочі спеціями, солимо і перчимо за смаком, вливаємо трохи лимонного соку.
Далі в сотейник наливаємо гарячу кип'ячену воду, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на повільному вогні. Тепер додаємо картоплю, перемішуємо. Після того, як він трохи потушиться і стане м'яким, кладемо в рагу томатну пасту. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою подрібненою зеленню!
Овочеве рагу з печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі і гриби гарненько миємо, моркву чистимо. Якщо кабачки молоденькі, шкірку не очистити. Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи оливкової олії і викладаємо, порізану соломкою моркву.
Коли вона обсмажиться і стане м'якою, додаємо порізані великими кубиками кабачки, нашатковану капусту і тушкуємо овочі 5 хвилин. Потім додаємо трохи барбарису, дрібку кмину, материнки, чебрецю і розмарину. За бажанням можете покласти в рагу ріпчасту цибулю.
Печериці нарізаємо скибочками, додаємо до овочів і все перемішуємо. Тепер солимо рагу, ще раз перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин.
Подаємо овочеве рагу з грибами або як самостійне блюдо в гарячому або охолодженому вигляді, або у поєднанні з різними гарнірами, наприклад з рисом, гречкою.
Картопляне рагу з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування картопляно-грибного рагу беремо м'ясо, промиваємо, видаляємо кісточки і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім чистимо цибулю шаткуємо його соломкою.
Очищаємо картоплю і моркву і нарізаємо кубиками. Тепер беремо глибокий сотейник, кладемо шматочок масла, м'ясо і злегка обсмажуємо його. Потім додаємо до нього моркву і продовжуємо тушкувати на середньому вогні ще хвилин 10. Потім викладаємо порізані пластинами гриби і цибулю. Тепер приправляємо овочі спеціями, солимо і перчимо за смаком, вливаємо трохи лимонного соку.
Далі в сотейник наливаємо гарячу кип'ячену воду, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на повільному вогні. Тепер додаємо картоплю, перемішуємо. Після того, як він трохи потушиться і стане м'яким, кладемо в рагу томатну пасту. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою подрібненою зеленню!
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з куркою
Якщо ви хочете приготувати смачне і соковите блюдо з курячого м'яса, а звичні рецепти вже порядком набридли, пропонуємо вам зробити куряче рагу. Ця
Грибне рагу
Грибне рагу - це одна з тих страв, яке доречно на столі і доступно до приготування круглий рік. Поява перевих літніх грибів наштовхнуло нас на
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Овочеве рагу з капустою
Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне