Слово рагу в перекладі з французької ragouter означає «збуджує апетит». Це блюдо готується з овочів, грибів, коріння і заливається досить густим пряним соусом. Овочеве рагу з грибами не відніме у вас багато часу, але вийде дуже соковитим, ніжним і апетитним, а його чудовий аромат не залишить нікого байдужим! Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних і смачних рецептів приготування овочевого рагу з грибами.
Овочеве рагу з печерицями
Інгредієнти: кабачки - 5 шт.; печериці - 300 г; морква - 3 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; білокачанна капуста - 200 р.; сіль, чебрець, розмарин, кмин - за смаком; кріп. Приготування Всі овочі і гриби гарненько миємо, моркву чистимо. Якщо кабачки молоденькі, шкірку не очистити. Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи оливкової олії і викладаємо, порізану соломкою моркву.
Коли вона обсмажиться і стане м'якою, додаємо порізані великими кубиками кабачки, нашатковану капусту і тушкуємо овочі 5 хвилин. Потім додаємо трохи барбарису, дрібку кмину, материнки, чебрецю і розмарину. За бажанням можете покласти в рагу ріпчасту цибулю.
Печериці нарізаємо скибочками, додаємо до овочів і все перемішуємо. Тепер солимо рагу, ще раз перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин.
Подаємо овочеве рагу з грибами або як самостійне блюдо в гарячому або охолодженому вигляді, або у поєднанні з різними гарнірами, наприклад з рисом, гречкою.
Картопляне рагу з грибами
Інгредієнти: яловичина - 250 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; картопля - 3 шт.; вода - 150 мл; гриби - 300 г; томатна паста - 1 ст. ложка; вершкове масло; спеції, лимонний сік - за смаком. Приготування Отже, для приготування картопляно-грибного рагу беремо м'ясо, промиваємо, видаляємо кісточки і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім чистимо цибулю шаткуємо його соломкою.
Очищаємо картоплю і моркву і нарізаємо кубиками. Тепер беремо глибокий сотейник, кладемо шматочок масла, м'ясо і злегка обсмажуємо його.
Потім додаємо до нього моркву і продовжуємо тушкувати на середньому вогні ще хвилин 10. Потім викладаємо порізані пластинами гриби і цибулю. Тепер приправляємо овочі спеціями, солимо і перчимо за смаком, вливаємо трохи лимонного соку.
Далі в сотейник наливаємо гарячу кип'ячену воду, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на повільному вогні. Тепер додаємо картоплю, перемішуємо. Після того, як він трохи потушиться і стане м'яким, кладемо в рагу томатну пасту. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою подрібненою зеленню!