Овочеве рагу з куркою
Рагу, в перекладі з французької, означає - збудливий апетит. Це назва говорить саме за себе, адже тушковане ароматне блюдо з м'яса, риби, овочів або грибів не залишить нікого байдужим.
Ще один вагомий плюс в приготуванні рагу полягає в тому, що це блюдо не вимагає постійного контролю і втрати вашого дорогоцінного часу. Вам всього-то навсього, треба просто заздалегідь зайти в магазин і купити потрібні продукти - курку та гриби. Все інше є у вас в холодильнику. Існує безліч різноманітних рецептів приготування овочевого рагу з куркою. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і смачні.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
курка - 200 г;
гриби - 05 кг;
морква - 3 шт.;
зелена цибуля - 100 р;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
петрушка, кріп - за смаком;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Для того щоб приготувати куряче рагу з овочами, треба заздалегідь обробити та підготувати всі інгредієнти. Отже, беремо морква, чистимо, ріжемо кружальцями, картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Гриби миємо й нарізаємо пластинками, цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
Коли всі овочі підготовлені, приступаємо до обсмажуванню. Кладемо на розігріту з маслом сковороду заздалегідь порізане шматочками м'ясо курки і обсмажуємо 5-7 хвилин. Додаємо картоплю, моркву, цибулю і вливаємо трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин. Після цього кладемо гриби - перемішуємо. Солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 7. Додаємо томатну пасту і подрібнену зелень петрушки і кропу. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Апетитне рагу з куркою і грибами готово.
Інгредієнти:
куряча печінка - 500 г;
перець болгарський - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яблуко - 2 шт.;
сіль, перець;
олія рослинна.
Приготування
Беремо цибулю, очищаємо і ріжемо півкільцями. З яблук зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, кладемо перець і яблука. Все перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Солимо і перчимо.
Поки овочі готуються, беремо курячу печінку і нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо на окремій сковороді на сильному вогні 3-5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, додаємо овочі і трохи води. Тушкуємо приблизно 10 хвилин. Рагу з курячої печінки готово.
Інгредієнти:
курячі шлунки - 1 кг;
кабачки - 2 шт.;
брокколі - 200 г;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курячі шлунки гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, солимо, перчимо за смаком. У казанку розігріваємо олію і обсмажуємо на курячі шлунки до появи рум'яної скоринки.
Додаємо в сковороду склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо шлунки 30 хвилин. Брокколі поділяємо на суцвіття і варимо в невеликій кількості підсоленої води 5 хвилин. Зварену брокколі відкидаємо на друшляк.
Потім чистимо цибулю і моркву. Моркву нарізаємо кружечками, цибулю - півкільцями. Порізані овочі викладаємо в сотейник до шлунків і, помішуючи, обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин.
Тим часом, кабачки розрізаємо навпіл і нарізаємо напівкруглими скибочками. Кладемо їх в сотейник з овочами, приправляємо рагу по смаку сіллю з перцем і перемішуємо. Додаємо дрібно порізаний часник.
Зварену брокколі викладаємо в казанок, все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо потомитися перед подачею на стіл 10 хвилин. Овочеве рагу з кабачків і курячих шлунків готово. Приємного апетиту!
Ще один вагомий плюс в приготуванні рагу полягає в тому, що це блюдо не вимагає постійного контролю і втрати вашого дорогоцінного часу. Вам всього-то навсього, треба просто заздалегідь зайти в магазин і купити потрібні продукти - курку та гриби. Все інше є у вас в холодильнику. Існує безліч різноманітних рецептів приготування овочевого рагу з куркою. Давайте розглянемо з вами найбільш прості і смачні.
Рагу з курки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб приготувати куряче рагу з овочами, треба заздалегідь обробити та підготувати всі інгредієнти. Отже, беремо морква, чистимо, ріжемо кружальцями, картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Гриби миємо й нарізаємо пластинками, цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
Коли всі овочі підготовлені, приступаємо до обсмажуванню. Кладемо на розігріту з маслом сковороду заздалегідь порізане шматочками м'ясо курки і обсмажуємо 5-7 хвилин. Додаємо картоплю, моркву, цибулю і вливаємо трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин. Після цього кладемо гриби - перемішуємо. Солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 7. Додаємо томатну пасту і подрібнену зелень петрушки і кропу. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Апетитне рагу з куркою і грибами готово.
Рагу з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Беремо цибулю, очищаємо і ріжемо півкільцями. З яблук зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, кладемо перець і яблука. Все перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Солимо і перчимо.
Поки овочі готуються, беремо курячу печінку і нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо на окремій сковороді на сильному вогні 3-5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, додаємо овочі і трохи води. Тушкуємо приблизно 10 хвилин. Рагу з курячої печінки готово.
Рагу з курячих шлунків
Інгредієнти:
Приготування
Курячі шлунки гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, солимо, перчимо за смаком. У казанку розігріваємо олію і обсмажуємо на курячі шлунки до появи рум'яної скоринки.
Додаємо в сковороду склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо шлунки 30 хвилин. Брокколі поділяємо на суцвіття і варимо в невеликій кількості підсоленої води 5 хвилин. Зварену брокколі відкидаємо на друшляк.
Потім чистимо цибулю і моркву. Моркву нарізаємо кружечками, цибулю - півкільцями. Порізані овочі викладаємо в сотейник до шлунків і, помішуючи, обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин.
Тим часом, кабачки розрізаємо навпіл і нарізаємо напівкруглими скибочками. Кладемо їх в сотейник з овочами, приправляємо рагу по смаку сіллю з перцем і перемішуємо. Додаємо дрібно порізаний часник.
Зварену брокколі викладаємо в казанок, все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо потомитися перед подачею на стіл 10 хвилин. Овочеве рагу з кабачків і курячих шлунків готово. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Грибне рагу
Грибне рагу - це одна з тих страв, яке доречно на столі і доступно до приготування круглий рік. Поява перевих літніх грибів наштовхнуло нас на
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне