Рагу з баранини
Рагу з баранини - це не тільки чудово смачне, ситне блюдо, але й дуже корисне, адже у баранині міститься в 2 рази менше жиру, ніж в яловичині і в 3 рази менше, ніж у свинині. Так само вона краще засвоюється і в ній мало холестерину . Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів приготування рагу з баранини.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
морква - 1 шт.;
цвітна капуста - 300 г;
баранина - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист;
зелень кропу, петрушки - за бажанням.
Приготування
Як приготувати рагу з баранини? Баранину як слід промиваємо та нарізаємо невеликими порційними шматочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо в казані з додаванням рослинної олії, слідом викладаємо м'ясо, накриваємо кришкою і протушиваем все близько 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи, щоб баранина рівномірно обсмажилася з усіх сторін. Тим часом беремо моркву чистимо й нарізаємо соломкою, викладаючи в казанок. Помідор і цвітну капусту миємо, розрізаємо великими шматочками. Картопля очищаємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Закладаємо в каструлю спочатку помідори, капусту, а потім картоплю. Зверху посипаємо чорним меленим перцем, солимо за смаком і кладемо лавровий лист.
В самому кінці заливаємо вміст казана водою, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40 хвилин. Подаємо готове рагу з баранини з картоплею гарячим, разом з овочевим салатом або простий нарізкою.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
баранина - 500 г;
морква - 1 шт.;
помідор - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
зелень - за бажанням.
Приготування
Чашу мультиварки добре змащуємо рослинним маслом. Помідори промиваємо, обсушуємо, ріжемо кружальцями і викладаємо їх на дно. Лук очищаємо, подрібнюємо кільцями і кладемо помідори. Моркву чистимо й нарізаємо невеликими кільцями. М'ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо порційними шматочками, солимо і перемішуємо. Потім перекладаємо його в ємність мультиварки разом з морквою. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, приправляємо сіллю, спеціями і додаємо до решти інгредієнтів. Далі включаємо мультиварку і виставляємо режим «Плов». Після сигналу готовності, відкриваємо кришку і кладемо дрібно порубаний часник і свіжу зелень.
Не хочеться їсти рагу з м'ясом? Спробуйте рецепт не менш ситного овочевого рагу з грибами .
Рагу з баранини з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати рагу з баранини? Баранину як слід промиваємо та нарізаємо невеликими порційними шматочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо в казані з додаванням рослинної олії, слідом викладаємо м'ясо, накриваємо кришкою і протушиваем все близько 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи, щоб баранина рівномірно обсмажилася з усіх сторін. Тим часом беремо моркву чистимо й нарізаємо соломкою, викладаючи в казанок. Помідор і цвітну капусту миємо, розрізаємо великими шматочками. Картопля очищаємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Закладаємо в каструлю спочатку помідори, капусту, а потім картоплю. Зверху посипаємо чорним меленим перцем, солимо за смаком і кладемо лавровий лист.
В самому кінці заливаємо вміст казана водою, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40 хвилин. Подаємо готове рагу з баранини з картоплею гарячим, разом з овочевим салатом або простий нарізкою.
Рагу з баранини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Чашу мультиварки добре змащуємо рослинним маслом. Помідори промиваємо, обсушуємо, ріжемо кружальцями і викладаємо їх на дно. Лук очищаємо, подрібнюємо кільцями і кладемо помідори. Моркву чистимо й нарізаємо невеликими кільцями. М'ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо порційними шматочками, солимо і перемішуємо. Потім перекладаємо його в ємність мультиварки разом з морквою. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, приправляємо сіллю, спеціями і додаємо до решти інгредієнтів. Далі включаємо мультиварку і виставляємо режим «Плов». Після сигналу готовності, відкриваємо кришку і кладемо дрібно порубаний часник і свіжу зелень.
Не хочеться їсти рагу з м'ясом? Спробуйте рецепт не менш ситного овочевого рагу з грибами .
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Рагу в мультиварці
Рагу можна приготувати з абсолютно різних інгредієнтів, ми доведемо це на прикладі сьогоднішньої статті. У ній ми опишемо і рагу з куркою, і з
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з