Рагу з баранини - це не тільки чудово смачне, ситне блюдо, але й дуже корисне, адже у баранині міститься в 2 рази менше жиру, ніж в яловичині і в 3 рази менше, ніж у свинині. Так само вона краще засвоюється і в ній мало холестерину . Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів приготування рагу з баранини.
Рагу з баранини з овочами
Інгредієнти: картопля - 1 кг; морква - 1 шт.; цвітна капуста - 300 г; баранина - 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; помідор - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лавровий лист; зелень кропу, петрушки - за бажанням. Приготування Як приготувати рагу з баранини? Баранину як слід промиваємо та нарізаємо невеликими порційними шматочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо в казані з додаванням рослинної олії, слідом викладаємо м'ясо, накриваємо кришкою і протушиваем все близько 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи, щоб баранина рівномірно обсмажилася з усіх сторін. Тим часом беремо моркву чистимо й нарізаємо соломкою, викладаючи в казанок. Помідор і цвітну капусту миємо, розрізаємо великими шматочками. Картопля очищаємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Закладаємо в каструлю спочатку помідори, капусту, а потім картоплю. Зверху посипаємо чорним меленим перцем, солимо за смаком і кладемо лавровий лист.
В самому кінці заливаємо вміст казана водою, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40 хвилин. Подаємо готове рагу з баранини з картоплею гарячим, разом з овочевим салатом або простий нарізкою.
Рагу з баранини в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 500 г; баранина - 500 г; морква - 1 шт.; помідор - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. зелень - за бажанням. Приготування Чашу мультиварки добре змащуємо рослинним маслом.
Помідори промиваємо, обсушуємо, ріжемо кружальцями і викладаємо їх на дно. Лук очищаємо, подрібнюємо кільцями і кладемо помідори. Моркву чистимо й нарізаємо невеликими кільцями. М'ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо порційними шматочками, солимо і перемішуємо. Потім перекладаємо його в ємність мультиварки разом з морквою. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, приправляємо сіллю, спеціями і додаємо до решти інгредієнтів. Далі включаємо мультиварку і виставляємо режим «Плов». Після сигналу готовності, відкриваємо кришку і кладемо дрібно порубаний часник і свіжу зелень.
Не хочеться їсти рагу з м'ясом? Спробуйте рецепт не менш ситного овочевого рагу з грибами .