Баранина в мультиварці
Баранина відмінно підходить для харчування літніх людей, а м'ясо молодого баранчика можна вживати навіть дітям. Воно містить багато фтору і сприяє профілактиці діабету. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати баранину в мультиварці.
Інгредієнти:
жир курдючний - 100 г;
баранина - 800 г;
приправа - за смаком;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
зіра - за смаком;
часник - 2 зубчики;
цибулина - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
горох нут - жменя;
спеції.
Приготування
У чашу мультиварки, змащену маслом, викладаємо шматочки баранини, курдючний жир, нашатковану цибулину, моркву і часник. Потім підсолюємо за смаком, закриваємо прилад кришкою, ставимо режим «На пару» і чекаємо приблизно 40 хвилин. Цим часом ретельно промиваємо рис, додаємо в нього спеції, зіру і горох нут . Потім викладаємо рис в миску, заливаємо гарячою водою і готуємо на програмі «Плов» ще протягом години.
Інгредієнти:
баранина - 1 кг;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 500 г;
спеції;
масло рослинне - 4 ст. ложки.
Приготування
Отже, для того, щоб приготувати баранину в мультиварці спочатку готуємо овочі: цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, кидаємо цибулька і обсмажуємо 40 хвилин в режимі «Випічка». Моркву і картоплю чистимо, ріжемо кубиками. На цибулю викладаємо подрібнену шматочками баранину, посипаємо різними спеціями, викладаємо моркву і картоплю. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо м'ясо протягом 3 годин. Готову страву прикрашаємо зеленню і поливаємо за смаком кетчупом.
Інгредієнти:
картопля - 600 г;
баранина - 500 г;
томат - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
спеції;
часник - за смаком;
свіжа зелень - 1 пучок.
Приготування
Помідори ріжемо кружальцями і викладаємо в чашу мультиварки, яку попередньо промазуємо маслом. Цибулину очистити, шаткуємо кільцями і викладаємо зверху на томати. Моркву чистимо й нарізаємо кружечками. М'ясо рубаємо кубиками, підсолюємо за смаком і перемішуємо з приправами. Підготовлену баранину складаємо в чашу мультиварки, потім накриваємо морквою, викладаємо картоплю, нарізану великими шматочками. Всі підсолюємо за смаком, кладемо бараняче сало, включаємо мультиварку і вибираємо програму «Плов». Після сигналу готовності, відкриваємо кришку приладу, додаємо дрібно порубаний часник і свіжу зелень. Ось і все, баранина, тушкована в мультиварці готова!
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
баранина - 800 г;
морква - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
базилік - 2 гілочки;
картопля - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
томатна паста - 1 ст. ложка;
спеції;
помідори - 1 шт.;
свіжа петрушка - за смаком.
Приготування
На дно чаші укладаємо баранчика, виймаємо клапан, закриваємо кришку, виставляємо режим «Варка на пару» і чекаємо хвилин 20. Цим часом шаткуємо кубиками цибулька, а моркву нарізаємо соломкою. Коли мультиварка запищить, відкриваємо кришку, кидаємо цибулька, моркву, болгарський перчик і перемішуємо. Хвилин через 7 кидаємо подрібнені томати, гілочку базиліка і солимо за смаком.
Картоплю чистимо, ріжемо великими кубиками, викладаємо в миску, додаємо томатну пасту, часник, доливаємо до верхньої позначки воду і ставимо на режим «Суп» на 1 годину. Кришку під час приготування не відкриваємо, страва не заважаємо, щоб картопля не перетворилася в пюре. Після звукового сигналу мультиварки розливаємо готову шурпу з баранини по гарячих тарілочках, посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.
Плов з бараниною в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки, змащену маслом, викладаємо шматочки баранини, курдючний жир, нашатковану цибулину, моркву і часник. Потім підсолюємо за смаком, закриваємо прилад кришкою, ставимо режим «На пару» і чекаємо приблизно 40 хвилин. Цим часом ретельно промиваємо рис, додаємо в нього спеції, зіру і горох нут . Потім викладаємо рис в миску, заливаємо гарячою водою і готуємо на програмі «Плов» ще протягом години.
Страва з баранини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для того, щоб приготувати баранину в мультиварці спочатку готуємо овочі: цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, кидаємо цибулька і обсмажуємо 40 хвилин в режимі «Випічка». Моркву і картоплю чистимо, ріжемо кубиками. На цибулю викладаємо подрібнену шматочками баранину, посипаємо різними спеціями, викладаємо моркву і картоплю. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо м'ясо протягом 3 годин. Готову страву прикрашаємо зеленню і поливаємо за смаком кетчупом.
Баранина в мультиварці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ріжемо кружальцями і викладаємо в чашу мультиварки, яку попередньо промазуємо маслом. Цибулину очистити, шаткуємо кільцями і викладаємо зверху на томати. Моркву чистимо й нарізаємо кружечками. М'ясо рубаємо кубиками, підсолюємо за смаком і перемішуємо з приправами. Підготовлену баранину складаємо в чашу мультиварки, потім накриваємо морквою, викладаємо картоплю, нарізану великими шматочками. Всі підсолюємо за смаком, кладемо бараняче сало, включаємо мультиварку і вибираємо програму «Плов». Після сигналу готовності, відкриваємо кришку приладу, додаємо дрібно порубаний часник і свіжу зелень. Ось і все, баранина, тушкована в мультиварці готова!
Суп з баранини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
На дно чаші укладаємо баранчика, виймаємо клапан, закриваємо кришку, виставляємо режим «Варка на пару» і чекаємо хвилин 20. Цим часом шаткуємо кубиками цибулька, а моркву нарізаємо соломкою. Коли мультиварка запищить, відкриваємо кришку, кидаємо цибулька, моркву, болгарський перчик і перемішуємо. Хвилин через 7 кидаємо подрібнені томати, гілочку базиліка і солимо за смаком.
Картоплю чистимо, ріжемо великими кубиками, викладаємо в миску, додаємо томатну пасту, часник, доливаємо до верхньої позначки воду і ставимо на режим «Суп» на 1 годину. Кришку під час приготування не відкриваємо, страва не заважаємо, щоб картопля не перетворилася в пюре. Після звукового сигналу мультиварки розливаємо готову шурпу з баранини по гарячих тарілочках, посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з
Картопля з м'ясом у мультиварці
Картопля з м'ясом - це класичне блюдо, яке приготувати досить просто, особливо якщо у вас під рукою є кухонні помічниця - мультиварка. Давайте
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально
Бешбармак в мультиварці
Бешбармак - м'ясне блюдо, популярний у народів Середньої Азії: казахів, киргизів, узбеків, туркменів. У перекладі означає «п'ять пальців», тобто його