Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це суп густий консистенції, приготований з перетертих овочів, круп та м'яса. Таке блюдо широко поширене в дитячому і дієтичному харчуванні. Давайте розглянемо з вами сьогодні кілька рецептів приготування супу-пюре в мультиварці.
Сирний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
плавлений вершковий сир - 300 г;
цибуля-порей - 2 стебла;
цибулина - 1 шт.;
м'ясний бульйон - 25 л;
картопля - 5 шт.;
свіжі печериці - 200 г;
морква - 1 шт.;
свіжа зелень - за смаком;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими скибочками. Всі інші овочі чистимо і подрібнюємо довільно. В мультиварці вибираємо режим «Мультиповар», виставляємо температуру 160 градусів, наливаємо в чашу рослинне масло, а коли воно розігріється, обсмажуємо до готовності печериці, підсолюємо їх по смаку.
Потім акуратно виловлюємо печериці і перекладаємо на тарілку. В мультиварку висипаємо морква, цибулька і пасеруємо 5 хвилин, а потім доливаємо м'ясний бульйон . Коли він закипить, кидаємо картоплю, накриваємо кришкою і варимо протягом 15 хвилин. В кінці додаємо плавлений сир і перетворюємо всі інгредієнти в однорідну масу за допомогою блендера, а потім подаємо суп-пюре до столу.
Гороховий суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
горох - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
бекон - 200 г;
спеції.
Приготування
Горох промиваємо і даємо йому трохи постояти. Моркву і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо. Бекон рубаємо шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору на режимі «Випічка». Слідом додаємо овочі і пасеруємо всі разом на тому ж режимі до м'якості. Тепер кладемо набряклий горох, солимо, перчимо і заливаємо водою. Вибираємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 2 години. Далі подрібнюємо суп міксером і даємо поваритися ще хвилин 5.
Грибний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
печериці - 400 г;
картопля - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 20 г;
вершки - 200 мл;
зелена цибуля - за смаком;
спеції;
грінки - 20 г;
масло рослинне - 40 мл;
вода - 1 л.
Приготування
Цибулину очищаємо, нарізаємо і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» 10 хвилин. Потім додаємо подрібнені печериці і тушкуємо ще хвилин 10 помішуючи. Далі вливаємо воду і доводимо до кипіння. Після цього кидаємо дрібно нашатковану картоплю і солимо. Прилад переводимо на режим «Суп» і готуємо 1 годину. Після сигналу, вміст чаші переливаємо в глибоку ємність і за допомогою блендера перетворюємо все в пюре. У масу вливаємо вершки, перемішуємо і повертаємо суп в чашу мультиварки, додавши шматочок вершкового масла. Прогріваємо страву на режимі «Підігрів» 10 хвилин і розливаємо овочевий суп-пюре з мультиварки по тарілках.
Сочевичний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
зелена сочевиця - 200 г;
картопля - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
бульйон - 2 л;
морква - 2 шт.;
свіжа зелень.
Приготування
Сочевицю промиваємо і замочуємо на 1 годину в холодній воді. Цим часом поки картопля очищаємо і нарізаємо його кубиками. Цибулину і моркву подрібнюємо, обсмажуємо їх у чашу мультиварки близько 10 хвилин на режим «Випічка». Далі кидаємо сочевицю і картоплю, заливаємо бульйон і варимо 35-40 хвилин. Готовий суп пюрируем за допомогою блендера і подаємо на стіл, посипавши зеленню і хрусткими сухариками.
Томатний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
помідори - 4 шт.;
спеції;
цибулина - 05 шт.;
часник - 2 зубчики;
лавровий листочок;
томатна паста - 3 ст. ложки.
Приготування
З помідорів акуратно знімаємо шкірку і подрібнюємо їх за допомогою блендера до однорідної кашки. У чашу мультиварки наливаємо масло, додаємо подрібнену цибульку і обсмажуємо його хвилин 10 на режимі «Випічка». Потім виливаємо томатну кашку, солимо, перчимо за смаком, видавлюємо часничок і кладемо пасту. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо блюдо 15 хвилин.
Сирний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими скибочками. Всі інші овочі чистимо і подрібнюємо довільно. В мультиварці вибираємо режим «Мультиповар», виставляємо температуру 160 градусів, наливаємо в чашу рослинне масло, а коли воно розігріється, обсмажуємо до готовності печериці, підсолюємо їх по смаку.
Потім акуратно виловлюємо печериці і перекладаємо на тарілку. В мультиварку висипаємо морква, цибулька і пасеруємо 5 хвилин, а потім доливаємо м'ясний бульйон . Коли він закипить, кидаємо картоплю, накриваємо кришкою і варимо протягом 15 хвилин. В кінці додаємо плавлений сир і перетворюємо всі інгредієнти в однорідну масу за допомогою блендера, а потім подаємо суп-пюре до столу.
Гороховий суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Горох промиваємо і даємо йому трохи постояти. Моркву і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо. Бекон рубаємо шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору на режимі «Випічка». Слідом додаємо овочі і пасеруємо всі разом на тому ж режимі до м'якості. Тепер кладемо набряклий горох, солимо, перчимо і заливаємо водою. Вибираємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 2 години. Далі подрібнюємо суп міксером і даємо поваритися ще хвилин 5.
Грибний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину очищаємо, нарізаємо і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» 10 хвилин. Потім додаємо подрібнені печериці і тушкуємо ще хвилин 10 помішуючи. Далі вливаємо воду і доводимо до кипіння. Після цього кидаємо дрібно нашатковану картоплю і солимо. Прилад переводимо на режим «Суп» і готуємо 1 годину. Після сигналу, вміст чаші переливаємо в глибоку ємність і за допомогою блендера перетворюємо все в пюре. У масу вливаємо вершки, перемішуємо і повертаємо суп в чашу мультиварки, додавши шматочок вершкового масла. Прогріваємо страву на режимі «Підігрів» 10 хвилин і розливаємо овочевий суп-пюре з мультиварки по тарілках.
Сочевичний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю промиваємо і замочуємо на 1 годину в холодній воді. Цим часом поки картопля очищаємо і нарізаємо його кубиками. Цибулину і моркву подрібнюємо, обсмажуємо їх у чашу мультиварки близько 10 хвилин на режим «Випічка». Далі кидаємо сочевицю і картоплю, заливаємо бульйон і варимо 35-40 хвилин. Готовий суп пюрируем за допомогою блендера і подаємо на стіл, посипавши зеленню і хрусткими сухариками.
Томатний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
З помідорів акуратно знімаємо шкірку і подрібнюємо їх за допомогою блендера до однорідної кашки. У чашу мультиварки наливаємо масло, додаємо подрібнену цибульку і обсмажуємо його хвилин 10 на режимі «Випічка». Потім виливаємо томатну кашку, солимо, перчимо за смаком, видавлюємо часничок і кладемо пасту. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо блюдо 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Грибний суп в мультиварці
Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з
Суп локшина в мультиварці
Суп локшина - улюблене блюдо багатьох. Він може бути курячий, грибний або молочний. І сьогодні ми розберемося, як його швидко і просто приготувати в
Картопля з м'ясом у мультиварці
Картопля з м'ясом - це класичне блюдо, яке приготувати досить просто, особливо якщо у вас під рукою є кухонні помічниця - мультиварка. Давайте
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Томатний суп в мультиварці
Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це