Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пюре із сочевиці

Пюре із сочевиці

17-03-2015, 21:23
2 955
Пюре із сочевиці
Сочевиця - цінна зернова культура, багата вітамінами. До того ж вона дуже живильна і не вимагає попереднього замочування, як квасоля або горох. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати пюре з сочевиці.

Пюре з червоної сочевиці


Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 1 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • вода;

  • спеції.


  • Приготування
    Добре промиту крупу заливаємо водою і ставимо на невеликий вогонь варитися. Цим часом чистимо поки овочі і шаткуємо все дрібними кубиками. Як тільки закипить вода, кидаємо до крупі моркву, а хвилин через 5 картоплю. Окремо на сковороді з рослинним маслом пасеруємо цибулину і додаємо спеції. Після цього акуратно перекладаємо обжарку в каструлю, даємо супу закипіти, приправляємо його спеціями і знімаємо з плити. Потім гарненько збиваємо все блендером до отримання однорідної густоватой маси. Перед подачею на стіл, розливаємо пюре із сочевиці в неглибокі чашки і присипаємо подрібненою свіжою зеленню.

    Рецепт пюре з червоної сочевиці


    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 450 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • олія рослинна;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 1 л;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, сочевицю гарненько перебираємо і промиваємо. Цибулину і часник чистимо від луски і дрібненько ріжемо. У каструлю мультиварки наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо овочі на режимі «Випічка» 5 хвилин. Потім кладемо томатну пасту, вливаємо курячий бульйон доводимо на тому ж режимі до кипіння і всипаємо підготовлену сочевицю. Варимо крупу 45-50 хвилин при закритій кришці, переставивши прилад на програму «Суп». Коли сочевиця буде готова, перетворюємо її за допомогою блендера в однорідну масу, солимо, перчимо і приправляємо за смаком кумином. Ось і все, пюре із сочевиці в мультиварці готово!

    Як приготувати пюре з сочевиці?


    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 15 ст.;

  • гаряча вода - 1 ст.;

  • домашня аджика - 4 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулину і моркву чистимо й нарізаємо тонкою соломкою. Мультиварку включаємо, вибираємо на панелі режим «Випічка», кидаємо овочі і пасеруємо їх хвилин 20. Потім додаємо сюди ж дрібно нашатковану часничок, закриваємо кришкою і залишаємо до кінця програми. Не втрачаючи часу дарма, промиваємо кілька разів сочевицю і висипаємо її до обжарке. Після цього заливаємо все кип'яченою водою, підсолюємо і перчимо за смаком. Додаємо домашню аджику, або перетерті на блендері свіжі помідори, акуратно перемішуємо і виставляємо режим «Рис» на 50 хвилин. Після сигналу готовності, відкриваємо обережно кришку, перемішуємо лопаткою і гарненько збиваємо блендером до отримання однорідної маси, при необхідності підливаючи воду. Таке чечевичное пюре виходить дуже смачним і ніжним.

    Рецепт пюре з сочевиці


    Інгредієнти:

  • зелена сочевиця - 1 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • сир - 2 ст. ложки;

  • чебрець.


  • Пюре із сочевиці
    Приготування
    Сочевицю гарненько перебираємо і промиваємо кілька разів під струменем холодної проточної води. Потім перекладаємо її в каструлю і заливаємо окропом. Підсолюємо за смаком, доводимо до кипіння, додаємо очищену моркву і чебрець. Варимо до готовності, потім обережно зливаємо воду і перемішуємо сочевицю з морквою в блендері до отримання маси однорідної консистенції. Сир натираємо на крупній терочке, додаємо в пюре із зеленої сочевиці, перемішуємо, поливаємо оливковою маслом, приправляємо спеціями за смаком і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з сочевиці
    Суп-пюре з сочевиці
    Суп-пюре з сочевиці - ніжне перше блюдо, яке можна готувати в різних варіаціях. Якщо ви вирішили перейти на корисне та смачне харчування, то це
    Суп з червоної сочевиці
    Суп з червоної сочевиці
    Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що
    Суп із сочевиці - рецепт
    Суп із сочевиці - рецепт
    Сочевиця відноситься до сімейства бобових і нерідко використовується в приготуванні перших страв. Супи з сочевиці виходять густим, за рахунок того,
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,