Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп із сочевиці - рецепт

Суп із сочевиці - рецепт

26-03-2015, 10:13
1 002
Суп із сочевиці - рецепт
Сочевиця чудово підходить для приготування різних смачних супчиків! Вона добре розварюється, роблячи блюдо поживним, наваристим і дуже ситним. Сьогодні ми із задоволенням поділимося з вами кількома цікавими рецептами супу з червоної сочевиці.

Турецький суп з червоної сочевиці


Інгредієнти:

  • сочевиця червона - 1 ст.;

  • крупа пшенична - 05 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • кістки яловичі - 300 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Сочевицю заливаємо холодною водою і залишаємо постояти кілька годин. Цим часом варимо яловичий бульйон: воду доводимо до кипіння і кидаємо кісточки і знімаємо з'являється пінку. Далі беремо велику каструлю, кидаємо в неї шматочок вершкового масла, дрібно нашатковану цибулька і пасеруємо його до рум'яності. Потім додаємо томатну пасту і виливаємо склянку гарячого бульйону. Все перемішуємо, готуємо 3 хвилинки, солимо за смаком і всипаємо поступово крупу. Тепер виливаємо весь бульйон і варимо супчик на середньому вогні приблизно 30 хвилин, помішуючи. Готового блюда даємо кілька хвилин настоятися під закритою кришкою, а потім розливаємо його по тарілках і посипаємо гострим перчиком.

    Смачний італійський суп з червоної сочевиці


    Інгредієнти:

  • італійські ковбаски - 200 г;

  • червона сочевиця - 200 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - за смаком;

  • спеції;

  • свіжа зелень петрушки.


  • Приготування
    Червону сочевицю промиваємо і замочуємо в теплій воді приблизно на годину. Цим часом чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершковому маслі. Потім додаємо нарізані кружечками ковбаски, обсмажуємо на повільному вогні і кидаємо нашатковану тоненько моркву. Все добре перемішуємо, доводимо до м'якості, а потім заливаємо бульйоном, приправляємо спеціями, посипаємо подрібненим часником, зеленню і варимо ще 40 хвилин при слабкому кипінні.

    Курячий суп з червоною сочевицею


    Інгредієнти:

  • крила курячі - 3 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • фіолетовий цибулю - 05 шт.;

  • вода кип'ячена - 17 л;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • спеції;

  • червона сочевиця - 6 ст. ложок;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Курячі крильця акуратно розрізаємо по суглобам і складаємо в каструлю. Картоплю чистимо, нарізаємо середніми кубиками і додаємо до м'яса. Заливаємо все холодною водою, ставимо посуд на сильний вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум'я до мінімального і варимо до м'якості картоплі. Не втрачаючи часу дарма, давайте приготуємо з вами класичну овочеву засмажку. Для цього цибульку і моркву чистимо, шаткуємо дрібними шматочками і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Коли картопля буде майже готовий, солимо за смаком бульйон, додаємо червону сочевицю, викладаємо обжарку, перемішуємо і знову кип'ятимо. Після цього знімаємо страву з вогню, настоюйте під кришкою 10 хвилин, і подаємо гарячий супчик з червоної сочевиці в якості першої страви!

    Суп-пюре з червоної сочевиці


    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 300 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • лимон - за смаком;

  • м'ята, базилік;
  • Суп із сочевиці - рецепт

  • паста томатна - 3 ст. ложки;

  • вода кип'ячена - 15 л;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо рослинне, кладемо томатну пасту, промиту сочевицю, перемішуємо і обсмажуємо до світлого кольору. Далі акуратно вливаємо воду і варимо суп на слабкому вогні. Після того, як крупа розвариться, приправляємо блюдо спеціями і чекаємо ще 15 хвилин. Потім обережно перетираємо гарячий суп через сито і подаємо на стіл з часточками лимона.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з сочевиці
    Суп-пюре з сочевиці
    Суп-пюре з сочевиці - ніжне перше блюдо, яке можна готувати в різних варіаціях. Якщо ви вирішили перейти на корисне та смачне харчування, то це
    Чечевичная юшка - рецепт
    Чечевичная юшка - рецепт
    Страви з сочевиці відомі своєю користю ще з давнини. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення цього простого супчика з неї.
    Суп з червоної сочевиці
    Суп з червоної сочевиці
    Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи