Каша з сочевиці в мультиварці
Сочевиця - рослина з сімейства бобових, цінний харчовий продукт, що містить безліч корисних речовин, зокрема, рослинний білок і клітковину. Каша з сочевиці - нескладне в приготуванні, ситне і смачне блюдо.
Як приготувати кашу з сочевиці, цілком зрозуміло: так само, як і горохову (до речі, рецепт горохової каші каші в мультиварці є у нас на сайті). Сочевицю заливаємо хоча б на годинку гарячою водою, потім промиваємо, заливаємо чистою водою і проварюємо до готовності (можна після першого закипання змінити воду). На відміну від гороху або квасолі вариться сочевиця значно швидше.
Можна приготувати кашу з сочевиці в мультиварці. Швидше за все готується каша з червоної сочевиці, а тому цей сорт особливо хороший для швидкого приготування.
Інгредієнти:
сочевиця червона -200 г;
цибуля - 1шт.;
морква - 2 шт.;
рослинне масло - 2-4 столових ложки;
часник - 2 зубчики;
зелень - 2 ст. ложки;
сухі спеції - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Добре промиємо сочевицю під проточною водою. Очистимо цибулю і моркву і дрібно наріжемо. Виберемо режим «смаження овочів», помістимо цибулю в чашу мультиварки і запустимо процес. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додамо в чашу морква, акуратно перемішаємо і продовжимо обсмажування.
Після сигналу про закінчення процесу обсмажування додамо в чашу мультиварки промиту сочевицю. Тепер необхідно все перемішати, залити водою, щоб рівень води був трохи вище рівня сочевиці. Вибираємо режим «плов» або «каша». Час виставляємо в залежності від сорту сочевиці (червона - 10-15 хвилин, коричнева -20 хвилин, сіра - близько півгодини, зелена - близько години).
Зрозуміло, час приготування каші з сочевиці можна підкоригувати в залежності від бажаної консистенції готового страви.
Вже готову кашу з сочевиці додаємо сіль, розкладаємо по тарілках, приправляємо подрібненою зеленню, товченим часником, червоним перцем, сухими спеціями. Ложка сметани теж не завадить. Вегетаріанці і ті, хто постує можуть бути в захваті. Процес дуже простий, і тепер ви знаєте, як зварити кашу з сочевиці.
А якщо ви хочете приготувати що-то ще, то вивчіть рецепт сочевиці з грибами .
Як приготувати кашу з сочевиці, цілком зрозуміло: так само, як і горохову (до речі, рецепт горохової каші каші в мультиварці є у нас на сайті). Сочевицю заливаємо хоча б на годинку гарячою водою, потім промиваємо, заливаємо чистою водою і проварюємо до готовності (можна після першого закипання змінити воду). На відміну від гороху або квасолі вариться сочевиця значно швидше.
Каша з сочевиці в мультиварці
Можна приготувати кашу з сочевиці в мультиварці. Швидше за все готується каша з червоної сочевиці, а тому цей сорт особливо хороший для швидкого приготування.
Каша з червоної сочевиці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Добре промиємо сочевицю під проточною водою. Очистимо цибулю і моркву і дрібно наріжемо. Виберемо режим «смаження овочів», помістимо цибулю в чашу мультиварки і запустимо процес. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додамо в чашу морква, акуратно перемішаємо і продовжимо обсмажування.
Після сигналу про закінчення процесу обсмажування додамо в чашу мультиварки промиту сочевицю. Тепер необхідно все перемішати, залити водою, щоб рівень води був трохи вище рівня сочевиці. Вибираємо режим «плов» або «каша». Час виставляємо в залежності від сорту сочевиці (червона - 10-15 хвилин, коричнева -20 хвилин, сіра - близько півгодини, зелена - близько години).
Зрозуміло, час приготування каші з сочевиці можна підкоригувати в залежності від бажаної консистенції готового страви.
Вже готову кашу з сочевиці додаємо сіль, розкладаємо по тарілках, приправляємо подрібненою зеленню, товченим часником, червоним перцем, сухими спеціями. Ложка сметани теж не завадить. Вегетаріанці і ті, хто постує можуть бути в захваті. Процес дуже простий, і тепер ви знаєте, як зварити кашу з сочевиці.
А якщо ви хочете приготувати що-то ще, то вивчіть рецепт сочевиці з грибами .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з червоної сочевиці
Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Каша з сочевиці - рецепт
Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,