Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Каша з сочевиці в мультиварці

Каша з сочевиці в мультиварці

19-01-2015, 12:10
1 446
Каша з сочевиці в мультиварці
Сочевиця - рослина з сімейства бобових, цінний харчовий продукт, що містить безліч корисних речовин, зокрема, рослинний білок і клітковину. Каша з сочевиці - нескладне в приготуванні, ситне і смачне блюдо.
Як приготувати кашу з сочевиці, цілком зрозуміло: так само, як і горохову (до речі, рецепт горохової каші каші в мультиварці є у нас на сайті). Сочевицю заливаємо хоча б на годинку гарячою водою, потім промиваємо, заливаємо чистою водою і проварюємо до готовності (можна після першого закипання змінити воду). На відміну від гороху або квасолі вариться сочевиця значно швидше.

Каша з сочевиці в мультиварці


Можна приготувати кашу з сочевиці в мультиварці. Швидше за все готується каша з червоної сочевиці, а тому цей сорт особливо хороший для швидкого приготування.

Каша з червоної сочевиці - рецепт


Інгредієнти:

  • сочевиця червона -200 г;

  • цибуля - 1шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • рослинне масло - 2-4 столових ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень - 2 ст. ложки;

  • сухі спеції - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Добре промиємо сочевицю під проточною водою. Очистимо цибулю і моркву і дрібно наріжемо. Виберемо режим «смаження овочів», помістимо цибулю в чашу мультиварки і запустимо процес. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додамо в чашу морква, акуратно перемішаємо і продовжимо обсмажування.
    Після сигналу про закінчення процесу обсмажування додамо в чашу мультиварки промиту сочевицю. Тепер необхідно все перемішати, залити водою, щоб рівень води був трохи вище рівня сочевиці. Вибираємо режим «плов» або «каша». Час виставляємо в залежності від сорту сочевиці (червона - 10-15 хвилин, коричнева -20 хвилин, сіра - близько півгодини, зелена - близько години).
    Каша з сочевиці в мультиварці

    Зрозуміло, час приготування каші з сочевиці можна підкоригувати в залежності від бажаної консистенції готового страви.
    Вже готову кашу з сочевиці додаємо сіль, розкладаємо по тарілках, приправляємо подрібненою зеленню, товченим часником, червоним перцем, сухими спеціями. Ложка сметани теж не завадить. Вегетаріанці і ті, хто постує можуть бути в захваті. Процес дуже простий, і тепер ви знаєте, як зварити кашу з сочевиці.
    А якщо ви хочете приготувати що-то ще, то вивчіть рецепт сочевиці з грибами .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з червоної сочевиці
    Суп з червоної сочевиці
    Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Каша з сочевиці - рецепт
    Каша з сочевиці - рецепт
    Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
    Чечевиця з куркою
    Чечевиця з куркою
    Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,