Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Каша з сочевиці - рецепт

Каша з сочевиці - рецепт

18-03-2015, 10:13
7 942
Каша з сочевиці - рецепт
Багата білком сочевиця ні в чому не поступається своїм родичам з сімейства бобових. Ось тільки від чого квасоля, горох і кукурудзу на наших столах можна побачити частіше чим цю східну культуру? Часто недооціненість цього бобового пов'язана з простим невмінням його готувати, а робити це дуже просто, головне - розібратися в сортах і рецептах. Ось наприклад не так давно ми розповідали про те, як зробити салат із сочевиці різних сортів, а також про те, яким чином готувати сочевицю з грибами .
Як варити кашу з сочевиці, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Як готувати кашу з сочевиці?


На відміну від інших бобових, сочевиця не потребує попереднього вимочуванні, що значно скорочує час приготування і полегшує життя всім любителям цієї культури. Висушені зернятка перед приготуванням досить добре промити, щоб позбутися сміття, а потім занурити у вже киплячу воду, дочекатися другого закипання рідини і зменшити вогонь до мінімуму. Солити сочевицю під час готування не варто, інакше вона стане твердою і неїстівної, досить посолити вже готову кашу і зернятка відмінно вберуть смак.
Приготування каші з сочевиці може тривати різний час залежно від сорту культури: червону єгипетську сочевицю досить проварити 10-15 хвилин, а французька або коричнева зажадає для варіння 25-30 хвилин. Не забувайте перемішувати і куштувати кашу, щоб визначити ступінь готовності.

Каша з червоної сочевиці з каррі рецепт


Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • каррі - 1 1/2 ч. ложки;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості цибулі. Далі в сковороду насипати попередньо промиту сочевицю, каррі, перець, вимочений родзинки і заливаємо все водою з розрахунку 15 склянки води на 1 склянку сочевиці. Готуємо кашу, постійно помішуючи, на слабкому вогні 10-15 хвилин або до м'якості. Готову страву солимо і подаємо до столу.

    Каша з червоної сочевиці


    Інгредієнти:

  • сочевиця - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • імбир - 1 шматочок (близько 2 см);

  • помідори - 2 шт.;

  • зерна кмину - 1 /2 ч. ложки;

  • зерна гірчиці - 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати кашу з сочевиці, зерна заливаємо водою і залишаємо на 30 хвилин.
    Після закінчення часу воду зливаємо. У сотейник наливаємо 2 склянки води, додаємо нарізану кубиками цибулю, пластинки часнику, кубики томатів та попередньо вимочену сочевицю. Накриваємо каструлю кришкою і зменшуємо вогонь, залишаючи сочевицю варитися до м'якості близько 30 хвилин.
    Поки каша вариться займемося пряної заправкою: у невеликій мисці змішуємо кмин і зерна гірчиці, паприку висипаємо в окрему ємність. На гарячу сковороду наливаємо столову ложку олії, як тільки воно почне шипіти, відразу закидаємо на сковороду зерна і накриваємо сковороду кришкою, через кілька секунд висипаємо паприку. Вируюча суміш спецій повинна знаходитися на вогні не більше 30 секунд, після чого її можна виливати до звареним сочевиці. Страва готова! Подавати його потрібно в невеликих піалах, прикрасивши зеленню.

    Каша з зеленої сочевиці


    Інгредієнти:

  • сочевиця - 450 г;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • перець чилі - 2 шт.;

  • вода або бульйон - 5 ст.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • петрушка - 1 пучок;
  • Каша з сочевиці - рецепт

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Моркву, цибулю і селеру нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії до м'якості (5-10 хвилин). До засмажки насипаємо попередньо промиту сочевицю, заливаємо гарячою водою або бульйоном і додаємо сік 1/2 лимона. Приготування каші з сочевиці займе близько 20-25 хвилин. Слідкуйте за кількістю рідини в сотейнику і підливайте її при необхідності.
    Готову сочевицю необхідно посолити і злегка остудити, потім додати трохи сметани, нарізаної петрушки і подавати до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат із сочевиці
    Салат із сочевиці
    Як ви ставитеся до корисним салату, які, до того ж, і на смак дуже приємні? Позитивно? Тоді ось вам стаття з рецептами салатів із сочевиці. З неї ви
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,