Салат із сочевиці
З найдавніших часів люди їдять сочевицю. Вона надзвичайно корисна, і до того ж володіє величезною перевагою перед іншими бобовими - її не треба замочувати і довго варити. Якщо ви захочете приготувати, наприклад, салат із зеленої сочевиці, то можете не турбуватися, що вона сильно розваритися. Інші сорти - червона або коричнева, варяться всього 10-20 хвилин у киплячій воді. Тому, щоб приготувати салат із сочевиці, вам багато часу не потрібно. А можете і зовсім скористатися консервованої - вам достатньо злити воду і змішати сочевицю з овочами, м'ясом і зеленню.
Будь-який з наведених нижче рецептів салату ви можете приготувати як з консервованої сочевиці, так і з попередньо провареної.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
сочевиця (консервована)- 150 г;
майонез - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
оцет яблучний - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, заливаємо холодною водою і додаємо яблучний оцет. Потім змішуємо сочевицю (попередньо зцідивши рідина), цибулю, додаємо соєвий соус, спеції і добре перемішуємо. Курку охолодити, подрібнюємо на шматочки і викладаємо на салат із сочевиці. Заправляємо майонезом, перемішуємо й подаємо.
Цей салат найкраще подавати теплим, але і в холодному вигляді він багатьом з вас сподобається. До речі, якщо поєднання бобових і грибів приводить вас у захват, то ми можемо запропонувати вам приготувати друге блюдо - сочевицю з грибами .
Інгредієнти:
печериці - 10 шт.;
квасоля стручкова - 300 г;
сочевиця - 1/3 склянки;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
зелень (петрушка, кріп) - 1 жменя;
часник - 5 зубчиків.
Приготування
Відварюємо сочевицю і зливаємо воду. Печериці нарізаємо, обсмажуємо на сухій сковороді, поки не випарується волога, потім додаємо 1 ст. ложку масла і продовжуємо смажити до готовності. Квасоля також обсмажуємо на окремій сковороді з рослинним маслом: на повільному вогні тушкуємо близько 10-12 хвилин під кришкою.
Тепер готуємо заправку для салату з сочевиці: подрібнюємо часник, дрібно ріжемо зелень, змішуємо інгредієнти і заливаємо соєвим соусом. У сковороді змішати квасолю, сочевицю, гриби, додаємо соус і прогріваємо на великому вогні 30 секунд. Знімаємо з вогню, накриваємо салат із сочевиці з грибами кришкою і даємо постояти 10-15 хвилин. Потім викладаємо в салатницю.
Інгредієнти:
сир фета - 200 г;
оливки - 50 г;
томати черрі - 150 г;
рукола, сіль - за смаком;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
сік 1/2 лайма;
імбир - 05 ч. ложки;
перець чорний - за смаком.
Приготування
Відварюємо на невеликому вогні сочевицю, потім зливаємо воду, змішуємо її з сиром фета (порізаним на кубики), томатами, порізаними на половинки і дрібно нарізаними оливками. Викладаємо в салатницю зелень, потім сочевицю і поливаємо заправкою з бальзамічного оцту, оливкової олії, імбиру, чорного перцю і соку половинки лайма.
До речі, будь-який салат ви можете приготувати з пророщеної сочевиці, яка за своїми властивостями не поступається проростків пшениці. Проростити її ви можете самі, якщо заллєте водичкою, накриєте марлею і будете стежити, щоб сочевиця не була сухою. Коли вона дасть паростки, можете сміливо готувати салат із сочевиці з будь-якими інгредієнтами, які вам подобається додавати. Пророщена сочевиця буде володіти солодкуватим смаком і нагадувати зелений горошок. А до такого салату можна приготувати і відмінне перше блюдо - суп-пюре з сочевиці .
Салат з сочевицею і куркою
Будь-який з наведених нижче рецептів салату ви можете приготувати як з консервованої сочевиці, так і з попередньо провареної.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, заливаємо холодною водою і додаємо яблучний оцет. Потім змішуємо сочевицю (попередньо зцідивши рідина), цибулю, додаємо соєвий соус, спеції і добре перемішуємо. Курку охолодити, подрібнюємо на шматочки і викладаємо на салат із сочевиці. Заправляємо майонезом, перемішуємо й подаємо.
Салат із сочевиці з грибами
Цей салат найкраще подавати теплим, але і в холодному вигляді він багатьом з вас сподобається. До речі, якщо поєднання бобових і грибів приводить вас у захват, то ми можемо запропонувати вам приготувати друге блюдо - сочевицю з грибами .
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо сочевицю і зливаємо воду. Печериці нарізаємо, обсмажуємо на сухій сковороді, поки не випарується волога, потім додаємо 1 ст. ложку масла і продовжуємо смажити до готовності. Квасоля також обсмажуємо на окремій сковороді з рослинним маслом: на повільному вогні тушкуємо близько 10-12 хвилин під кришкою.
Тепер готуємо заправку для салату з сочевиці: подрібнюємо часник, дрібно ріжемо зелень, змішуємо інгредієнти і заливаємо соєвим соусом. У сковороді змішати квасолю, сочевицю, гриби, додаємо соус і прогріваємо на великому вогні 30 секунд. Знімаємо з вогню, накриваємо салат із сочевиці з грибами кришкою і даємо постояти 10-15 хвилин. Потім викладаємо в салатницю.
Теплий салат з сочевицею
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо на невеликому вогні сочевицю, потім зливаємо воду, змішуємо її з сиром фета (порізаним на кубики), томатами, порізаними на половинки і дрібно нарізаними оливками. Викладаємо в салатницю зелень, потім сочевицю і поливаємо заправкою з бальзамічного оцту, оливкової олії, імбиру, чорного перцю і соку половинки лайма.
До речі, будь-який салат ви можете приготувати з пророщеної сочевиці, яка за своїми властивостями не поступається проростків пшениці. Проростити її ви можете самі, якщо заллєте водичкою, накриєте марлею і будете стежити, щоб сочевиця не була сухою. Коли вона дасть паростки, можете сміливо готувати салат із сочевиці з будь-якими інгредієнтами, які вам подобається додавати. Пророщена сочевиця буде володіти солодкуватим смаком і нагадувати зелений горошок. А до такого салату можна приготувати і відмінне перше блюдо - суп-пюре з сочевиці .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з червоної сочевиці
Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Каша з сочевиці - рецепт
Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Каша з сочевиці в мультиварці
Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,