Страви з сочевиці
Сочевиця - один з найбільш корисних видів бобових, часте її вживання позитивно позначається на самопочутті. Вона заряджає енергією і радує прекрасним смаком. Нижче наведемо кілька рецептів приготування страв із сочевиці.
Страва з сочевиці в мультиварці
Інгредієнти:
сочевиця - 1 стакан
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком;
вода - 4 склянки.
Приготування
Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в чашу мультиварки, додаємо рослинне масло. Включаємо режим «Смаження». Поки цибуля обсмажується, моркву чистимо, дрібно нарізаємо, відправляємо до цибулі і обсмажуємо 7-10 хвилин. Сочевицю промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою (4 склянки). Вибираємо режим «Гречка» і готуємо до закінчення програми 35-40 хвилин.
Страва з зеленої сочевиці
Інгредієнти:
сочевиця зелена - 1 склянка;
помідор - 2 шт.;
кукурудза - 1 шт.;
сир фетакса - 50 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Сочевицю варимо, помідор нарізаємо кубиками, зварені зерна кукурудзи відокремлюємо від качана, сир ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо сіль, спеції і масло. Подаємо до столу.
Суп з червоної сочевиці
Інгредієнти:
сочевиця червона - 1 склянка;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
капуста цвітна - 300 г;
помідор - 2 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сіль, перець, зелень кропу - за смаком;
вода 15 літра.
Приготування
Цибулю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі, вливаємо киплячу воду і додаємо промиту сочевицю. Цвітну капусту заливаємо солоним окропом і витримуємо 5 хвилин, потім поділяємо на суцвіття. Хвилин через 20 варіння сочевиці додаємо в суп капусту. Помідори очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і додаємо в суп. Доводимо до кипіння і варимо до готовності інгредієнтів. Сіль і перець додаємо за смаком. При подачі на стіл суп посипаємо зеленню.
Крем-суп із сочевиці
Інгредієнти:
курячий бульйон - 15 літра;
сочевиця червона - 100 г;
баклажан - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 05 шт.;
часник 3 зубчика.
Приготування
Ставимо бульйон на вогонь і закидаємо в нього сочевицю. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, додаємо нарізану кубиками баклажан і підрум'янюємо його, викладаємо запашні овочі в суп і на цій же сковороді обсмажуємо нарізаний болгарський перець і теж додаємо в каструлю. Додаємо куркуму, трохи мускатного горіха і проварюємо 15 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо часник. І перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера. Крем-суп із сочевиці і баклажанів можна подавати до столу.
Зелена чечевиця з куркою
Інгредієнти:
зелена сочевиця - 400 г;
куряче філе - 05 кг;
червоний ріпчаста цибуля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
рослинна олія;
червоний мелений перець;
лавровий лист.
Приготування
Дрібно нарізаємо моркву, цибулю і часник. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Сочевицю висипаємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь. Після закипання знімемо пінку, зменшуємо вогонь і варимо сочевицю 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і сіль. По закінченню варіння зливаємо з неї воду. На сковороду в розігріту олію кладемо нарубаний часник і трохи обсмажуємо, додаємо філе, обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки, висипаємо туди ж цибулю і моркву. Додаємо спеції і обсмажуємо масу до м'якості овочів 15 хвилин. Зменшуємо вогонь і додаємо сочевицю. Все гарненько перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще 5 хвилин.
Страва з сочевиці в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в чашу мультиварки, додаємо рослинне масло. Включаємо режим «Смаження». Поки цибуля обсмажується, моркву чистимо, дрібно нарізаємо, відправляємо до цибулі і обсмажуємо 7-10 хвилин. Сочевицю промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою (4 склянки). Вибираємо режим «Гречка» і готуємо до закінчення програми 35-40 хвилин.
Страва з зеленої сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю варимо, помідор нарізаємо кубиками, зварені зерна кукурудзи відокремлюємо від качана, сир ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо сіль, спеції і масло. Подаємо до столу.
Суп з червоної сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі, вливаємо киплячу воду і додаємо промиту сочевицю. Цвітну капусту заливаємо солоним окропом і витримуємо 5 хвилин, потім поділяємо на суцвіття. Хвилин через 20 варіння сочевиці додаємо в суп капусту. Помідори очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і додаємо в суп. Доводимо до кипіння і варимо до готовності інгредієнтів. Сіль і перець додаємо за смаком. При подачі на стіл суп посипаємо зеленню.
Крем-суп із сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо бульйон на вогонь і закидаємо в нього сочевицю. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, додаємо нарізану кубиками баклажан і підрум'янюємо його, викладаємо запашні овочі в суп і на цій же сковороді обсмажуємо нарізаний болгарський перець і теж додаємо в каструлю. Додаємо куркуму, трохи мускатного горіха і проварюємо 15 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо часник. І перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера. Крем-суп із сочевиці і баклажанів можна подавати до столу.
Зелена чечевиця з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно нарізаємо моркву, цибулю і часник. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Сочевицю висипаємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь. Після закипання знімемо пінку, зменшуємо вогонь і варимо сочевицю 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і сіль. По закінченню варіння зливаємо з неї воду. На сковороду в розігріту олію кладемо нарубаний часник і трохи обсмажуємо, додаємо філе, обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки, висипаємо туди ж цибулю і моркву. Додаємо спеції і обсмажуємо масу до м'якості овочів 15 хвилин. Зменшуємо вогонь і додаємо сочевицю. Все гарненько перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Каша з сочевиці - рецепт
Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Сочевиця з овочами
Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Каша з сочевиці в мультиварці
Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,