Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з сочевиці

Страви з сочевиці

21-03-2015, 19:27
2 067
Страви з сочевиці
Сочевиця - один з найбільш корисних видів бобових, часте її вживання позитивно позначається на самопочутті. Вона заряджає енергією і радує прекрасним смаком. Нижче наведемо кілька рецептів приготування страв із сочевиці.
Страва з сочевиці в мультиварці
Інгредієнти:

  • сочевиця - 1 стакан

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • вода - 4 склянки.


  • Приготування
    Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в чашу мультиварки, додаємо рослинне масло. Включаємо режим «Смаження». Поки цибуля обсмажується, моркву чистимо, дрібно нарізаємо, відправляємо до цибулі і обсмажуємо 7-10 хвилин. Сочевицю промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою (4 склянки). Вибираємо режим «Гречка» і готуємо до закінчення програми 35-40 хвилин.
    Страва з зеленої сочевиці
    Інгредієнти:

  • сочевиця зелена - 1 склянка;

  • помідор - 2 шт.;

  • кукурудза - 1 шт.;

  • сир фетакса - 50 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Сочевицю варимо, помідор нарізаємо кубиками, зварені зерна кукурудзи відокремлюємо від качана, сир ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо сіль, спеції і масло. Подаємо до столу.
    Суп з червоної сочевиці
    Інгредієнти:

  • сочевиця червона - 1 склянка;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • капуста цвітна - 300 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, зелень кропу - за смаком;

  • вода 15 літра.


  • Приготування
    Цибулю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі, вливаємо киплячу воду і додаємо промиту сочевицю. Цвітну капусту заливаємо солоним окропом і витримуємо 5 хвилин, потім поділяємо на суцвіття. Хвилин через 20 варіння сочевиці додаємо в суп капусту. Помідори очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і додаємо в суп. Доводимо до кипіння і варимо до готовності інгредієнтів. Сіль і перець додаємо за смаком. При подачі на стіл суп посипаємо зеленню.
    Крем-суп із сочевиці
    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 15 літра;

  • сочевиця червона - 100 г;

  • баклажан - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 05 шт.;

  • часник 3 зубчика.


  • Приготування
    Ставимо бульйон на вогонь і закидаємо в нього сочевицю. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, додаємо нарізану кубиками баклажан і підрум'янюємо його, викладаємо запашні овочі в суп і на цій же сковороді обсмажуємо нарізаний болгарський перець і теж додаємо в каструлю. Додаємо куркуму, трохи мускатного горіха і проварюємо 15 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо часник. І перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера. Крем-суп із сочевиці і баклажанів можна подавати до столу.
    Зелена чечевиця з куркою
    Інгредієнти:

  • зелена сочевиця - 400 г;

  • куряче філе - 05 кг;

  • червоний ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • рослинна олія;

  • червоний мелений перець;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Страви з сочевиці

    Дрібно нарізаємо моркву, цибулю і часник. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Сочевицю висипаємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь. Після закипання знімемо пінку, зменшуємо вогонь і варимо сочевицю 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і сіль. По закінченню варіння зливаємо з неї воду. На сковороду в розігріту олію кладемо нарубаний часник і трохи обсмажуємо, додаємо філе, обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки, висипаємо туди ж цибулю і моркву. Додаємо спеції і обсмажуємо масу до м'якості овочів 15 хвилин. Зменшуємо вогонь і додаємо сочевицю. Все гарненько перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще 5 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Каша з сочевиці - рецепт
    Каша з сочевиці - рецепт
    Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
    Чечевиця з куркою
    Чечевиця з куркою
    Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,