Сочевиця - один з найбільш корисних видів бобових, часте її вживання позитивно позначається на самопочутті. Вона заряджає енергією і радує прекрасним смаком. Нижче наведемо кілька рецептів приготування страв із сочевиці.
Страва з сочевиці в мультиварці
Інгредієнти: сочевиця - 1 стакан морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль - за смаком; вода - 4 склянки. Приготування Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в чашу мультиварки, додаємо рослинне масло. Включаємо режим «Смаження». Поки цибуля обсмажується, моркву чистимо, дрібно нарізаємо, відправляємо до цибулі і обсмажуємо 7-10 хвилин. Сочевицю промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою (4 склянки). Вибираємо режим «Гречка» і готуємо до закінчення програми 35-40 хвилин.
Страва з зеленої сочевиці
Інгредієнти: сочевиця зелена - 1 склянка; помідор - 2 шт.; кукурудза - 1 шт.; сир фетакса - 50 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Сочевицю варимо, помідор нарізаємо кубиками, зварені зерна кукурудзи відокремлюємо від качана, сир ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо сіль, спеції і масло. Подаємо до столу.
Суп з червоної сочевиці
Інгредієнти: сочевиця червона - 1 склянка; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; капуста цвітна - 300 г; помідор - 2 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; сіль, перець, зелень кропу - за смаком; вода 15 літра. Приготування Цибулю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі, вливаємо киплячу воду і додаємо промиту сочевицю. Цвітну капусту заливаємо солоним окропом і витримуємо 5 хвилин, потім поділяємо на суцвіття. Хвилин через 20 варіння сочевиці додаємо в суп капусту. Помідори очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і додаємо в суп. Доводимо до кипіння і варимо до готовності інгредієнтів. Сіль і перець додаємо за смаком. При подачі на стіл суп посипаємо зеленню.
Крем-суп із сочевиці
Інгредієнти: курячий бульйон - 15 літра; сочевиця червона - 100 г; баклажан - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 05 шт.; часник 3 зубчика. Приготування Ставимо бульйон на вогонь і закидаємо в нього сочевицю. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, додаємо нарізану кубиками баклажан і підрум'янюємо його, викладаємо запашні овочі в суп і на цій же сковороді обсмажуємо нарізаний болгарський перець і теж додаємо в каструлю. Додаємо куркуму, трохи мускатного горіха і проварюємо 15 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо часник. І перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера. Крем-суп із сочевиці і баклажанів можна подавати до столу.
Зелена чечевиця з куркою
Інгредієнти: зелена сочевиця - 400 г; куряче філе - 05 кг; червоний ріпчаста цибуля - 3 шт.; морква - 1 шт.; часник - 4 зубчики; рослинна олія; червоний мелений перець; лавровий лист. Приготування Дрібно нарізаємо моркву, цибулю і часник. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Сочевицю висипаємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь. Після закипання знімемо пінку, зменшуємо вогонь і варимо сочевицю 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і сіль. По закінченню варіння зливаємо з неї воду. На сковороду в розігріту олію кладемо нарубаний часник і трохи обсмажуємо, додаємо філе, обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки, висипаємо туди ж цибулю і моркву. Додаємо спеції і обсмажуємо масу до м'якості овочів 15 хвилин. Зменшуємо вогонь і додаємо сочевицю. Все гарненько перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще 5 хвилин.