Сочевиця з овочами
Сочевиця - продукт просто унікальний. За своїм живильним властивостям вона здатна замінити хліб або навіть м'ясо. Крім того, включивши її в свій раціон, можна зміцнити імунітет, роботу серцево-судинної і нервової системи. Як смачно приготувати сочевицю з овочами, ми зараз розповімо.
Інгредієнти:
червона сочевиця - 200 г;
гострий перчик - 1 шт.;
солодкий перець - 2 шт.;
помідори - 3 шт.;
салатний цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
кінза - пучок;
оливкова олія - 30 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Сочевицю моєму, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і варимо 5 хвилин на помірному вогні. Цибулю подрібнюємо і до прозорості обсмажуємо на оливковій олії. Перець нарізаємо кубиками, моркву тремо на тертці або ріжемо соломкою, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до цибулі і тушкуємо все разом хвилин 5. Потім додаємо помідори, нарізані кубиками і готуємо ще 5 хвилин. Після чого викладаємо сочевицю і перемішуємо, сіль і перець додаємо за смаком. Кінзу дрібно ріжемо і також відправляємо на сковороду до овочів. Все добре перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
Сочевицю, тушковану з овочами, можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати як гарнір.
Інгредієнти:
червона сочевиця - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
перець солодкий - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
рослинне масло - 1 ч. ложка;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо подрібнену цибулю. В режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Потім додаємо нарізані невеликими кубиками моркву, перець і помідори, в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин. Викладаємо промиту сочевицю і заливаємо 2 мультистаканами води. Готуємо в режимі «Гречка» 40 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування все акуратно перемішуємо і додаємо сіль і спеції за смаком.
Страви з сочевиці з овочами з одного боку, поживні, а з іншого боку вони легко засвоюються організмом. Це прекрасний варіант для пісного столу, коли організм особливо потребує вітамінів і поживних речовинах.
Інгредієнти:
сочевиця - 1 ст.;
печериці - 300 г;
солодкий перець (великий) - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
соус ткемалі - 80 г;
прованські трави - 2 ч. ложки;
зелень - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Заливаємо її 3 склянками води і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, додаємо сіль і варимо 20 хвилин, знімаючи піну, яка утворилася. Сочевиця повинна стати м'якою, але при цьому зберегти свою форму. Якщо залишилася зайва вода, її зливаємо. Гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Моркву нарізаємо соломкою, цибулю дрібно кришимо і також обсмажуємо на олії до мякості, додаємо до овочів соус ткемалі викладаємо гриби і сочевицю, солимо, перчимо до смаку, додаємо прованські трави і зелень, все акуратно перемішуємо. Солодкий перець розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, накладаємо всередину сочевицю з грибами і овочами, і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Сочевиця з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю моєму, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і варимо 5 хвилин на помірному вогні. Цибулю подрібнюємо і до прозорості обсмажуємо на оливковій олії. Перець нарізаємо кубиками, моркву тремо на тертці або ріжемо соломкою, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до цибулі і тушкуємо все разом хвилин 5. Потім додаємо помідори, нарізані кубиками і готуємо ще 5 хвилин. Після чого викладаємо сочевицю і перемішуємо, сіль і перець додаємо за смаком. Кінзу дрібно ріжемо і також відправляємо на сковороду до овочів. Все добре перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
Сочевицю, тушковану з овочами, можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати як гарнір.
Сочевиця з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо подрібнену цибулю. В режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Потім додаємо нарізані невеликими кубиками моркву, перець і помідори, в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин. Викладаємо промиту сочевицю і заливаємо 2 мультистаканами води. Готуємо в режимі «Гречка» 40 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування все акуратно перемішуємо і додаємо сіль і спеції за смаком.
Сочевиця з овочами і грибами
Страви з сочевиці з овочами з одного боку, поживні, а з іншого боку вони легко засвоюються організмом. Це прекрасний варіант для пісного столу, коли організм особливо потребує вітамінів і поживних речовинах.
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Заливаємо її 3 склянками води і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, додаємо сіль і варимо 20 хвилин, знімаючи піну, яка утворилася. Сочевиця повинна стати м'якою, але при цьому зберегти свою форму. Якщо залишилася зайва вода, її зливаємо. Гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Моркву нарізаємо соломкою, цибулю дрібно кришимо і також обсмажуємо на олії до мякості, додаємо до овочів соус ткемалі викладаємо гриби і сочевицю, солимо, перчимо до смаку, додаємо прованські трави і зелень, все акуратно перемішуємо. Солодкий перець розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, накладаємо всередину сочевицю з грибами і овочами, і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з сочевиці
Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Сочевиця з м'ясом
У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,