Сочевиця з м'ясом
Сочевиця з м'ясом - справжня білкова бомба і незамінне блюдо в арсеналі зимового меню. Ситне і смачне блюдо дуже зігріває в холод і чудово насичує, при цьому собівартість такого поживного обіду невисока, і вже точно не йде в порівняння з тим прекрасним відчуттям, яке залишається після трапези з сочевицею і м'ясом.
Інгредієнти:
яловичий стейк - 600 г;
паста каррі - 80 г;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
свіжий імбир - 2 ч. ложки;
червона сочевиця - 210 г;
яловичий бульйон - 375 мл;
кокосове молоко - 270 мл;
вода - 125 мл;
свіжий коріандр - 2 ст. ложки.
Приготування
Яловичий стейк змішуємо з половиною пасти каррі в скляній мисці. У сковороді розігріваємо чайну ложку олії і обсмажуємо на ньому м'ясо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Масло розігріваємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому цибулю, часник і імбир протягом 2 хвилин. Змішуємо овочеву засмажку з пастою каррі, додаємо сочевицю, бульйон, воду і кокосове молоко. Тушкуємо овочі протягом 10 хвилин, а потім кладемо до них м'ясо і продовжуємо готування ще хвилин 8-10.
Подаємо червону сочевицю з м'ясом, посипавши подрібненою коріандром, з коржиками.
Інгредієнти:
сочевиця - 1 ст.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
яловичий фарш - 500 г;
панчетта - 120 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
кумин, паприка, орегано, майоран - 1 ч. ложці;
чебрець - 1/4 ч. ложки;
томатна паста - 3 ст. ложки;
селера - 3 стебла;
морква - 2 шт.;
курячий бульйон - 7 ст.;
томати у власному соку - 500 г;
зелень.
Приготування
Сочевицю заливаємо гарячою водою і залишаємо під кришкою хвилин на 15.
Беремо горщик в якій будемо готувати. Як горщика може виступати казан, гусятниця, товстостінна керамічна жаростійка каструлька або жаровня. Наливаємо в посуд оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш і нарізану панчетту. Як тільки м'ясо стане золотистим, додаємо до нього нарізану ріпчасту цибулю, часник, а також всі трави і спеції. Кладемо томатну пасту, додаємо нарізану моркву, селеру і продовжуємо готування ще хвилину. Тепер вміст нашого горщика можна залити бульйоном і томатами у власному соку, а слідом додати сочевицю. Накриваємо горщик кришкою і тушкуємо сочевицю з м'ясом і овочами протягом години. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню.
При бажанні, сочевицю з м'ясом можна приготувати в мультиварці. Спершу обсмажте овочі і трави в режимі "Смаження", а після додавання бульйону, томатів і самої сочевиці перейдіть на "Гасіння" на 1 годину.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
натуральні яловичі сосиски - 8 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
бекон - 4 скибочки;
часник - 2 зубчики;
сочевиця - 2 ст.;
лавровий лист - 2 шт.;
курячий бульйон - 3 ст.;
томати - 4 шт;
зелень петрушки.
Приготування
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому натуральні сосиски протягом 5 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Перекладаємо сосиски на тарілку, а на їх місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю, бекон і часник. Через 5 хвилин додаємо до засмажки сочевицю, лавровий лист і заливаємо все бульйоном. Після закипання бульйону, повертаємо в жаровню сосиски і тушкуємо страву під кришкою протягом години на малому вогні. Після закінчення часу сочевицю тушена з м'ясом змішуємо з томатами і готуємо ще хвилин 30. Готову страву приправляємо за смаком і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо з скибочкою свіжого хліба. Приємного апетиту!
Рецепт з сочевиці з м'ясом каррі
Інгредієнти:
Приготування
Яловичий стейк змішуємо з половиною пасти каррі в скляній мисці. У сковороді розігріваємо чайну ложку олії і обсмажуємо на ньому м'ясо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Масло розігріваємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому цибулю, часник і імбир протягом 2 хвилин. Змішуємо овочеву засмажку з пастою каррі, додаємо сочевицю, бульйон, воду і кокосове молоко. Тушкуємо овочі протягом 10 хвилин, а потім кладемо до них м'ясо і продовжуємо готування ще хвилин 8-10.
Подаємо червону сочевицю з м'ясом, посипавши подрібненою коріандром, з коржиками.
Як приготувати сочевицю в горщику з м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю заливаємо гарячою водою і залишаємо під кришкою хвилин на 15.
Беремо горщик в якій будемо готувати. Як горщика може виступати казан, гусятниця, товстостінна керамічна жаростійка каструлька або жаровня. Наливаємо в посуд оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш і нарізану панчетту. Як тільки м'ясо стане золотистим, додаємо до нього нарізану ріпчасту цибулю, часник, а також всі трави і спеції. Кладемо томатну пасту, додаємо нарізану моркву, селеру і продовжуємо готування ще хвилину. Тепер вміст нашого горщика можна залити бульйоном і томатами у власному соку, а слідом додати сочевицю. Накриваємо горщик кришкою і тушкуємо сочевицю з м'ясом і овочами протягом години. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню.
При бажанні, сочевицю з м'ясом можна приготувати в мультиварці. Спершу обсмажте овочі і трави в режимі "Смаження", а після додавання бульйону, томатів і самої сочевиці перейдіть на "Гасіння" на 1 годину.
Як готувати кашу з сочевиці з м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому натуральні сосиски протягом 5 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Перекладаємо сосиски на тарілку, а на їх місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю, бекон і часник. Через 5 хвилин додаємо до засмажки сочевицю, лавровий лист і заливаємо все бульйоном. Після закипання бульйону, повертаємо в жаровню сосиски і тушкуємо страву під кришкою протягом години на малому вогні. Після закінчення часу сочевицю тушена з м'ясом змішуємо з томатами і готуємо ще хвилин 30. Готову страву приправляємо за смаком і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо з скибочкою свіжого хліба. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Каша з сочевиці - рецепт
Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
Сочевиця з овочами
Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,
Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його