Сочевиця з м'ясом - справжня білкова бомба і незамінне блюдо в арсеналі зимового меню. Ситне і смачне блюдо дуже зігріває в холод і чудово насичує, при цьому собівартість такого поживного обіду невисока, і вже точно не йде в порівняння з тим прекрасним відчуттям, яке залишається після трапези з сочевицею і м'ясом.
Рецепт з сочевиці з м'ясом каррі
Інгредієнти: яловичий стейк - 600 г; паста каррі - 80 г; оливкова олія - 2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; свіжий імбир - 2 ч. ложки; червона сочевиця - 210 г; яловичий бульйон - 375 мл; кокосове молоко - 270 мл; вода - 125 мл; свіжий коріандр - 2 ст. ложки. Приготування Яловичий стейк змішуємо з половиною пасти каррі в скляній мисці. У сковороді розігріваємо чайну ложку олії і обсмажуємо на ньому м'ясо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Масло розігріваємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому цибулю, часник і імбир протягом 2 хвилин. Змішуємо овочеву засмажку з пастою каррі, додаємо сочевицю, бульйон, воду і кокосове молоко. Тушкуємо овочі протягом 10 хвилин, а потім кладемо до них м'ясо і продовжуємо готування ще хвилин 8-10.
Подаємо червону сочевицю з м'ясом, посипавши подрібненою коріандром, з коржиками.
Як приготувати сочевицю в горщику з м'ясом?
Інгредієнти: сочевиця - 1 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; яловичий фарш - 500 г; панчетта - 120 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубчики; сіль, перець - за смаком; кумин, паприка, орегано, майоран - 1 ч. ложці; чебрець - 1/4 ч. ложки; томатна паста - 3 ст. ложки; селера - 3 стебла; морква - 2 шт.; курячий бульйон - 7 ст.; томати у власному соку - 500 г; зелень. Приготування Сочевицю заливаємо гарячою водою і залишаємо під кришкою хвилин на 15.
Беремо горщик в якій будемо готувати. Як горщика може виступати казан, гусятниця, товстостінна керамічна жаростійка каструлька або жаровня. Наливаємо в посуд оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш і нарізану панчетту. Як тільки м'ясо стане золотистим, додаємо до нього нарізану ріпчасту цибулю, часник, а також всі трави і спеції. Кладемо томатну пасту, додаємо нарізану моркву, селеру і продовжуємо готування ще хвилину. Тепер вміст нашого горщика можна залити бульйоном і томатами у власному соку, а слідом додати сочевицю. Накриваємо горщик кришкою і тушкуємо сочевицю з м'ясом і овочами протягом години. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню.
При бажанні, сочевицю з м'ясом можна приготувати в мультиварці. Спершу обсмажте овочі і трави в режимі "Смаження", а після додавання бульйону, томатів і самої сочевиці перейдіть на "Гасіння" на 1 годину.
Як готувати кашу з сочевиці з м'ясом?
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; натуральні яловичі сосиски - 8 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; бекон - 4 скибочки; часник - 2 зубчики; сочевиця - 2 ст.; лавровий лист - 2 шт.; курячий бульйон - 3 ст.; томати - 4 шт; зелень петрушки. Приготування У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому натуральні сосиски протягом 5 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Перекладаємо сосиски на тарілку, а на їх місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю, бекон і часник. Через 5 хвилин додаємо до засмажки сочевицю, лавровий лист і заливаємо все бульйоном. Після закипання бульйону, повертаємо в жаровню сосиски і тушкуємо страву під кришкою протягом години на малому вогні. Після закінчення часу сочевицю тушена з м'ясом змішуємо з томатами і готуємо ще хвилин 30. Готову страву приправляємо за смаком і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо з скибочкою свіжого хліба. Приємного апетиту!