Кабачки з м'ясом
З-за того, що кабачки мають нейтральний смак, поєднувати їх можна практично з чим завгодно. Готувати кабачки з іншими овочами, сирами, або макаронними виробами - що може бути простіше? Але універсальним інгредієнтом, з яким кабачки поєднують найчастіше, є м'ясо. Саме про рецепти кабачків з м'ясом ми і поговоримо далі.
Інгредієнти:
кабачки - 5 шт.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
яловичий фарш - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
відварений рис - 1 ст.;
сушений базилік - 1/2 ч. ложки;
копчена паприка - 1/2 ч. ложки;
томатний соус - 2 ст.
Приготування
Кабачки миємо й нарізаємо на шматки товщиною в 6-7 см. З допомогою ложки виймаємо з шматочків серцевину, залишаючи трохи м'якоті на дні для того, щоб сформувати з кабачків "чашечки".
У сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю до м'якості (близько 5 хвилин). До пассерованному цибулі додаємо часник і смажимо його секунд 30. Тепер до цибулі з часником додаємо яловичий фарш і рис. Як тільки фарш буде готовий, присмачую начинку сіллю, перцем, сушеним базиліком і паприкою, а потім додаємо до нього пару-трійку столових ложок томатного соусу . Наповнюємо начинкою "чашечки" з кабачків і ставимо їх на дно жаровні. Заливаємо соусом кабачки і тушкуємо 45-60 хвилин на малому вогні під кришкою.
Кабачки з м'ясом можна приготувати і в мультиварці, для цього фаршировані кабачки ставимо в чашу і заливаємо соусом, виставляємо режим "Гасіння" і залишаємо на 15-2 години.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
яловичина - 1 5 кг;
сіль, перець - за смаком;
борошно - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
часник - 4 зубчики;
сухе червоне вино - 1/4 ст.;
яловичий бульйон - 1 ст.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 3 шт.;
чебрець - 3 гілочки;
томати у власному соку - 500 г;
кабачки - 3 шт.;
морква - 2 шт.
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію. Яловичину нарізаємо кубиками і обвалюємо в суміші борошна, з сіллю і перцем. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з усіх сторін, після чого додаємо до м'яса нарізану кільцями ріпчасту цибулю і нарізаний часник. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо в блюдо вино, бульйон, томатну пасту, лавровий лист, чебрець і томати у власному соку. Ставимо страву на мінімальний вогонь і залишаємо на 3 години гаситися під кришкою. після закінчення часу додаємо до м'яса нарізану кабачок і моркву. Знову накриваємо блюдо кришкою і залишаємо ще на 1-15 хвилини. Тушковані шинки з м'ясом подаємо з шматочком хліба.
Кабачки, фаршировані м'ясом і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки миємо й нарізаємо на шматки товщиною в 6-7 см. З допомогою ложки виймаємо з шматочків серцевину, залишаючи трохи м'якоті на дні для того, щоб сформувати з кабачків "чашечки".
У сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю до м'якості (близько 5 хвилин). До пассерованному цибулі додаємо часник і смажимо його секунд 30. Тепер до цибулі з часником додаємо яловичий фарш і рис. Як тільки фарш буде готовий, присмачую начинку сіллю, перцем, сушеним базиліком і паприкою, а потім додаємо до нього пару-трійку столових ложок томатного соусу . Наповнюємо начинкою "чашечки" з кабачків і ставимо їх на дно жаровні. Заливаємо соусом кабачки і тушкуємо 45-60 хвилин на малому вогні під кришкою.
Кабачки з м'ясом можна приготувати і в мультиварці, для цього фаршировані кабачки ставимо в чашу і заливаємо соусом, виставляємо режим "Гасіння" і залишаємо на 15-2 години.
Рецепт тушкованих кабачків з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію. Яловичину нарізаємо кубиками і обвалюємо в суміші борошна, з сіллю і перцем. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з усіх сторін, після чого додаємо до м'яса нарізану кільцями ріпчасту цибулю і нарізаний часник. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо в блюдо вино, бульйон, томатну пасту, лавровий лист, чебрець і томати у власному соку. Ставимо страву на мінімальний вогонь і залишаємо на 3 години гаситися під кришкою. після закінчення часу додаємо до м'яса нарізану кабачок і моркву. Знову накриваємо блюдо кришкою і залишаємо ще на 1-15 хвилини. Тушковані шинки з м'ясом подаємо з шматочком хліба.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе з кабачками
Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
Кабачки, тушковані з картоплею
Кабачки, тушковані з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню. До того ж приготувати такий обід або
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Смажені кабачки
З кабачка можна зробити багато різних і ароматних страв, будь то закуски або основні страви. Але сьогодні мова піде про смажені кабачки. У нашій
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх