З-за того, що кабачки мають нейтральний смак, поєднувати їх можна практично з чим завгодно. Готувати кабачки з іншими овочами, сирами, або макаронними виробами - що може бути простіше? Але універсальним інгредієнтом, з яким кабачки поєднують найчастіше, є м'ясо. Саме про рецепти кабачків з м'ясом ми і поговоримо далі.
Кабачки, фаршировані м'ясом і рисом
Інгредієнти: кабачки - 5 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; вершкове масло - 1 ст. ложка; яловичий фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; відварений рис - 1 ст.; сушений базилік - 1/2 ч. ложки; копчена паприка - 1/2 ч. ложки; томатний соус - 2 ст. Приготування Кабачки миємо й нарізаємо на шматки товщиною в 6-7 см. З допомогою ложки виймаємо з шматочків серцевину, залишаючи трохи м'якоті на дні для того, щоб сформувати з кабачків "чашечки".
У сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю до м'якості (близько 5 хвилин). До пассерованному цибулі додаємо часник і смажимо його секунд 30. Тепер до цибулі з часником додаємо яловичий фарш і рис. Як тільки фарш буде готовий, присмачую начинку сіллю, перцем, сушеним базиліком і паприкою, а потім додаємо до нього пару-трійку столових ложок томатного соусу . Наповнюємо начинкою "чашечки" з кабачків і ставимо їх на дно жаровні. Заливаємо соусом кабачки і тушкуємо 45-60 хвилин на малому вогні під кришкою.
Кабачки з м'ясом можна приготувати і в мультиварці, для цього фаршировані кабачки ставимо в чашу і заливаємо соусом, виставляємо режим "Гасіння" і залишаємо на 15-2 години.
Рецепт тушкованих кабачків з м'ясом
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; яловичина - 1 5 кг; сіль, перець - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 4 шт.; часник - 4 зубчики; сухе червоне вино - 1/4 ст.; яловичий бульйон - 1 ст.; томатна паста - 2 ст. ложки; лавровий лист - 3 шт.; чебрець - 3 гілочки; томати у власному соку - 500 г; кабачки - 3 шт.; морква - 2 шт. Приготування У сотейнику розігріваємо олію. Яловичину нарізаємо кубиками і
обвалюємо в суміші борошна, з сіллю і перцем. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з усіх сторін, після чого додаємо до м'яса нарізану кільцями ріпчасту цибулю і нарізаний часник. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо в блюдо вино, бульйон, томатну пасту, лавровий лист, чебрець і томати у власному соку. Ставимо страву на мінімальний вогонь і залишаємо на 3 години гаситися під кришкою. після закінчення часу додаємо до м'яса нарізану кабачок і моркву. Знову накриваємо блюдо кришкою і залишаємо ще на 1-15 хвилини. Тушковані шинки з м'ясом подаємо з шматочком хліба.