Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Оригінально і смачно приготувати фаршировані кабачки , запечені в духовці. Таке блюдо цілком доречно на сімейному столі до обіду або вечері, як у вихідні, так і робочі дні.
Інгредієнти:
кабачки молоді - 2-3 шт.;
рис відварний - близько 1-2 склянок;
м'ясний фарш (яловичина + свинина або інше) - близько 200-400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
спеції сухі мелені (наприклад, суміш каррі або хмелі-сунелі);
масло рослинне або свинячий смалець для обсмажування;
зелень свіжа різна.
Приготування
Кабачки обмиваємо і обсушуємо серветкою. Зрізаємо кінчики. Кожен розрізаємо навпіл уздовж. Ложкою видаляємо серцевину. Вийшли ніби човники.
Поросяти, ягняти цибулю, злегка обсмажуємо, додаємо в сковороду м'ясний фарш і спеції. Все обсмажуємо, перемішуючи лопаткою протягом 5 хвилин. Змішуємо відварений рис з обсмаженою фаршем. Цією начинкою заповнюємо половинки кабачків і викладаємо на деко (можна на сухий). Запікаємо в духовці при температурі близько 180 градусів С протягом 25-35 хвилин. Можна і присипати тертим сиром. Оформляємо зеленню. Подаємо з легкими столовими винами.
Приблизно таким же чином готують і кабачки, фаршировані куркою в духовці. Замість свино-яловичого фаршу використовуємо курячий.
Цей рецепт підійде для вегетаріанців.
Інгредієнти:
кабачки молоді 2-3 шт.;
рис відварний - 15 склянки;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
солодкий перець - 1-2 шт.;
м'якоть гарбуза - близько 150 г;
гриби (гливи, печериці або білі) - близько 200 г;
зелень свіжа різна;
масло рослинне для обсмажування.
Приготування
Кабачки готуємо так само, як в рецепті, наведеному вище. Розрізаємо вздовж на половинки «човники».
Дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на олії, зменшуємо вогонь і трохи протушиваем (протягом хвилин 5-12). З'єднуємо цибульно-грибну пасеровку з вареним рисом, дрібно нарізаною солодким перцем і протертою на крупній тертці м'якоттю гарбуза. Додаємо спеції, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Заповнюємо цією начинкою половинки кабачків і викладаємо їх на деко. Запікаємо при середній температурі (близько 180 градусів С) протягом 25-30 хвилин.
Гарбуз додасть цій страві особливого смаку, хоча, якщо ви не любите гарбузи, можна замінити її морквою. У цьому випадку моркву слід додати у цибульно-грибну пасерування і трохи протушкувати разом з цибулею і грибами.
Кабачки, фаршировані м'ясом з рисом, запечені духовці
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки обмиваємо і обсушуємо серветкою. Зрізаємо кінчики. Кожен розрізаємо навпіл уздовж. Ложкою видаляємо серцевину. Вийшли ніби човники.
Поросяти, ягняти цибулю, злегка обсмажуємо, додаємо в сковороду м'ясний фарш і спеції. Все обсмажуємо, перемішуючи лопаткою протягом 5 хвилин. Змішуємо відварений рис з обсмаженою фаршем. Цією начинкою заповнюємо половинки кабачків і викладаємо на деко (можна на сухий). Запікаємо в духовці при температурі близько 180 градусів С протягом 25-35 хвилин. Можна і присипати тертим сиром. Оформляємо зеленню. Подаємо з легкими столовими винами.
Приблизно таким же чином готують і кабачки, фаршировані куркою в духовці. Замість свино-яловичого фаршу використовуємо курячий.
Кабачки, фаршировані грибами, овочами та рисом
Цей рецепт підійде для вегетаріанців.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки готуємо так само, як в рецепті, наведеному вище. Розрізаємо вздовж на половинки «човники».
Дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на олії, зменшуємо вогонь і трохи протушиваем (протягом хвилин 5-12). З'єднуємо цибульно-грибну пасеровку з вареним рисом, дрібно нарізаною солодким перцем і протертою на крупній тертці м'якоттю гарбуза. Додаємо спеції, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Заповнюємо цією начинкою половинки кабачків і викладаємо їх на деко. Запікаємо при середній температурі (близько 180 градусів С) протягом 25-30 хвилин.
Гарбуз додасть цій страві особливого смаку, хоча, якщо ви не любите гарбузи, можна замінити її морквою. У цьому випадку моркву слід додати у цибульно-грибну пасерування і трохи протушкувати разом з цибулею і грибами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
Як приготувати фаршировані кабачки?
Взимку завжди хочеться чогось овочевого, соковитого і вітамінного. Тому ми пропонуємо вам приготувати фаршировані кабачки, причому не тільки з
Човники з кабачків
Сезон кабачків в самому розпалі, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цього універсального овоча. Приготування одного з таких
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх