Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фаршировані кабачки, запечені в духовці

Фаршировані кабачки, запечені в духовці

17-03-2015, 21:42
4 042
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Оригінально і смачно приготувати фаршировані кабачки , запечені в духовці. Таке блюдо цілком доречно на сімейному столі до обіду або вечері, як у вихідні, так і робочі дні.

Кабачки, фаршировані м'ясом з рисом, запечені духовці


Інгредієнти:

  • кабачки молоді - 2-3 шт.;

  • рис відварний - близько 1-2 склянок;

  • м'ясний фарш (яловичина + свинина або інше) - близько 200-400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • спеції сухі мелені (наприклад, суміш каррі або хмелі-сунелі);

  • масло рослинне або свинячий смалець для обсмажування;

  • зелень свіжа різна.


  • Приготування
    Кабачки обмиваємо і обсушуємо серветкою. Зрізаємо кінчики. Кожен розрізаємо навпіл уздовж. Ложкою видаляємо серцевину. Вийшли ніби човники.
    Поросяти, ягняти цибулю, злегка обсмажуємо, додаємо в сковороду м'ясний фарш і спеції. Все обсмажуємо, перемішуючи лопаткою протягом 5 хвилин. Змішуємо відварений рис з обсмаженою фаршем. Цією начинкою заповнюємо половинки кабачків і викладаємо на деко (можна на сухий). Запікаємо в духовці при температурі близько 180 градусів С протягом 25-35 хвилин. Можна і присипати тертим сиром. Оформляємо зеленню. Подаємо з легкими столовими винами.
    Приблизно таким же чином готують і кабачки, фаршировані куркою в духовці. Замість свино-яловичого фаршу використовуємо курячий.

    Кабачки, фаршировані грибами, овочами та рисом


    Цей рецепт підійде для вегетаріанців.
    Інгредієнти:

  • кабачки молоді 2-3 шт.;

  • рис відварний - 15 склянки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1-2 шт.;

  • м'якоть гарбуза - близько 150 г;

  • гриби (гливи, печериці або білі) - близько 200 г;

  • зелень свіжа різна;

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    Кабачки готуємо так само, як в рецепті, наведеному вище. Розрізаємо вздовж на половинки «човники».
    Дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на олії,
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    зменшуємо вогонь і трохи протушиваем (протягом хвилин 5-12). З'єднуємо цибульно-грибну пасеровку з вареним рисом, дрібно нарізаною солодким перцем і протертою на крупній тертці м'якоттю гарбуза. Додаємо спеції, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Заповнюємо цією начинкою половинки кабачків і викладаємо їх на деко. Запікаємо при середній температурі (близько 180 градусів С) протягом 25-30 хвилин.
    Гарбуз додасть цій страві особливого смаку, хоча, якщо ви не любите гарбузи, можна замінити її морквою. У цьому випадку моркву слід додати у цибульно-грибну пасерування і трохи протушкувати разом з цибулею і грибами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Як приготувати фаршировані кабачки?
    Як приготувати фаршировані кабачки?
    Взимку завжди хочеться чогось овочевого, соковитого і вітамінного. Тому ми пропонуємо вам приготувати фаршировані кабачки, причому не тільки з
    Човники з кабачків
    Човники з кабачків
    Сезон кабачків в самому розпалі, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цього універсального овоча. Приготування одного з таких
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Кабачки, фаршировані овочами
    Кабачки, фаршировані овочами
    З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх